top of page
Søg
  • krimiormen

"KVÆLER"

JUNCKER-SERIEN #3 skrevet af Kim Faber & Janni Pedersen


"Kvæler" skrevet af Kim Faber & Janni Pedersen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Kim Faber & Janni Pedersen

Forlag: Politikens Forlag

Udgivelse: 5. august 2021

Sider: 416

Format: Læseeksemplar

Genre: Krimi

Serie: Juncker #3

ISBN-13: 9788740059762

Anmeldt: 5. august 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Makkerparret Signe og Juncker bliver genforenet i tredje bog i Faber & Pedersens succesfulde krimiserie. Efter sit eksil i Sandsted er Martin Junckersen tilbage i København. Han er ved at blive skilt fra sin kone og er endegyldigt rykket ud af Kartoffelrækkerne og ind i en lille lejelejlighed i Nordvest.

Helbredet er heller ikke det bedste. Han er netop vendt tilbage til Personfarlig efter en alvorlig operation, da en ung kvinde findes dræbt på Amager Fælled. Hun er blevet kvalt og efterladt halvnøgen og skændet i et buskads. Hendes tøj er pænt lagt sammen på jorden ved siden af liget.

Der er ingen oplagte spor at gå efter. Intet dna. Men drabet prikker til noget i Juncker. Ti år tidligere efterforskede han en lignende sag, men fandt aldrig gerningsmanden. Nu kan han ikke frigøre sig fra tanken om, at det kan være den samme morder.

Signe Kristiansen er glad for at have Juncker tilbage. Hun efterforsker et knivdrab, hvor en ung nynazist har mistet livet under en politisk aktion på Nørrebro. To uafhængige sager, indtil der viser sig et opsigtsvækkende personsammenfald.

Signe slås stadig med de psykiske senskader efter voldtægten fire år tidligere, hvor en kollega nær havde slået hende ihjel. I smug har hun gået og fulgt sin gerningsmand tæt, og den verserende voldtægtssag puster til ilden.

Langsomt indser hun, at hun er nødt til at gøre noget drastisk for at komme videre med sit liv.

Kvæler er en oprivende og højaktuel krimi om hævn, ondskab og dødsangst og er tredje selvstændige bind i serien om Martin Juncker.


"Satans sommer" Juncker-serien #2

”Kvæler” er 3. bind af forfatterparret Faber & Pedersens serie med Martin Juncker og Signe Kristiansen i hovedrollen. Parret har tidligere udgivet ”Vinterland” samt

”Satans sommer” med stor succes.

”Kvæler” kan sagtens læses uden at man tidligere har stiftet bekendtskab med Juncker & Co. Før.

Men som det ofte er med serier, så vil jeg bestemt anbefale, at man læser de 2 første bøger også. Karaktererne udvikler sig og man vil meget bedre kunne forstå deres handlemønstre, hvis man kender deres fulde baggrund. Martin Juncker har nogle helbredsmæssige udfordringer og svært ved at navigere i sin rolle som far. Samtidig er Juncker blevet skilt fra sin kone.

Junckers makker Signe Kristiansen har været væk fra afdelingen i et år og kæmper stadig med de psykiske mèn efter et frygteligt overgreb 4 år tidligere. Signe bliver involveret i et mord på en Højreekstremist under en demonstration.

Juncker bliver sat på mordsagen af en ung kvinde. Der er noget ved mordet af kvinden, der virker bekendt på Juncker. 10 år tidligere efterforskede Juncker en lignende sag, som aldrig blev opklaret. Er det den samme morder, der er på spil igen?

Kvinden viser sig at have haft en overraskende forbindelse til en indvandrerbande. Den samme bande, der er mistænkt for mordet på højreekstremisten. Den sag Signe er sat på. Det betyder at Signe og Juncker må samarbejde om deres sager.

Signe har virkelig set frem til igen at samarbejde med Juncker og deres chef Merlin. Men Troels Mikkelsen har hun det svært med. Det besværliggør samarbejdet en del, at Sige hele tiden prøver at undgå Troels. Juncker undrer sig, da han selv har et udmærket samarbejde med Troels.

Signe indser, at hun bliver nødt til at gøre op med sin fortid. Men kan hun det uden at fare vild i sine hævngerrige følelser? ”Kvæler” er absolut en aktuel krimi hvor læseren bliver præsenteret for hævn, ondskab i yderste potens og en dødsangst som forfatterne beskriver, så man næsten føler det på sin egen krop.

Det er netop det, som parret Faber & Pedersen formår med deres forfatterskab. ”Kvæler” er velskrevet og troværdig. Som læser fornemmer man tydeligt forfatternes baggrund som journalister. ”Kvæler” er smækfyldt med spænding og overraskelser undervejs.

Historien har et usædvanligt og overraskende plot og er bestemt ikke en krimi der forsvinder i mængden. Forfatterne beviser med ”Kvæler” at de i allerhøjeste grad forstår at udvikle en page-turner så læseren ikke kan slippe bogen igen, før end sidste side er læst.

Som læser af ”Kvæler” må man indstille sig på at have en god kop af sin yndlingsdrik, en rolig krog og et ”Vil ikke forstyrres” skilt i nærheden, når man først begynder på denne fængslende krimi. ”Kvæler” får mine varmeste anbefalinger med på vejen og i særdeleshed Juncker—serien som helhed.

Jeg ser allerede nu frem til et evt. 4. bind i Juncker-serien. ”Kvæler” har alt det som en god krimi skal have. Spænding, drama, et fantastisk plot og nogle hovedkarakterer, der lægger op til en fremtidig udvikling.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:


5/6 Roser


70 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page