top of page
Søg
  • krimiormen

"VISDOMMENS BØRN"

"Alt er kærlighed" skrevet af Elsebeth Gundersen Jensen


"Visdommens børn" skrevet af Elsebeth Gundersen Jensen

ANMELDEREKSEMPLAR tilsendt fra forfatteren


Forfatter: Elsebeth Gundersen Jensen


Forlag: Forlaget Mellemgaard


Udgivelse: 10. december 2019


Sider: 531


Format: Hæftet


Genre: Skønlitteratur


ISBN-13: 9788772186429


Anmeldt: 14. februar 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


Det er tre år siden, Georg vendte hele verden ryggen og bosatte sig på bedsteforældrenes efterladte gård på Mols. Her hutler han sig igennem tilværelsen og bruger tiden på at skrive et værk om okkultisme for at prøve at forstå, hvad dæmonen Gabriel vil med ham. Kurt har giftet sig med Miriam, som fortsat ikke kan fordrage Georg, og de to ungdomsvenner har derfor ikke set hinanden, siden Georg rejste.


Livet ånder dog alt andet end idyl for de nygifte, hvis verden på godt og ondt fortsat er indfiltret i sekten Naamahs Sønner. Da pengene begynder at slippe op, kontakter Georg sektens aldrende mystagog, antikvaren Johannes Sølvvang, i håb om at han kan hjælpe ham med at udgive sin grimoire.


Mødet starter en lavine af begivenheder, og langsomt åbenbares Gabriels endelige hensigt med Georg. En dag banker Georg atter på Kurts dør, og dette møde bliver ikke uden omkostninger. Uddrag af bogen:


Kurt svarede nødtvungent: ”Miriam tror, hun bliver holdt indespærret af en religiøs sekt.” Tobias skar en overbærende grimasse: ”Hold nu op! Det kan hun da umuligt tro på!” Lisbeth og Kurt svarede ikke men vekslede et blik hen over bordet. Tobias’ smil stivnede, og Lisbeth forbarmede sig: ”Da Kurt og Georg mødte hinanden var de begge medlemmer af en sekt, som misbruger kvinder i seksuelle ofringer til de guder, de tror på.” Tobias spærrede øjnene op og vendte sig forarget mod Kurt. Kurt forsvarede sig en smule usammenhængende: ”Kvinderne er der frivilligt. De skriver alle under på en kontrakt …” Han tav pludselig ved tanken om, at Miriam bestemt ikke havde meldt sig frivilligt.


Om forfatteren:


Elsebeth Gundersen Jensen (f. 1974) har tidligere udgivet romanen Naamahs Sønner. Hendes passion for historiefortælling og dramaturgi fornægter sig ikke i skrivestilen, som er både tempofyldt og pirrende. Der er sans for detaljerne, de mundrette replikker samt de skæve karakterer.


Hun leger med læseren og lader trådene fra det trivielle og det surrealistiske blande sig, hvilket både forpuster og overrasker.


Omslagsgrafiker: Michelle V. Høbjerg


Anmeldelse:


”Visdommens børn” skrevet af Elsebeth Gundersen Jensen er efterfølgeren til ”Naamahs sønner” og handler om satanisme og kærlighed. I denne 2. bog er Georg, Kurt og Miriam atter bogens hovedpersoner om det ukulte og satanisme. ”Visdommens børn” foregår i 1973. Georg har de sidste 3 år boet i sine bedsteforældres nedlagte landbrug på Mols, som han arvede da hans mormor døde.


Vennen Kurt har ikke set skyggen af Georg i de 3 år men er stadig omgivet af Naamahs sønner, den sekt som Georg blev stormester for 3 år tidligere. Georg bruger tiden og sin ensomhed på at skrive. Han skriver sine forældres historie. Eberhardt Engel og Anna. Anna som var besat af Gabriel, Georgs dæmon.


Georg har ikke set eller mærket meget til Gabriel i de forløbne 3 år og i virkeligheden savner han nok Gabriel lidt. Georg har skrevet et opslagsværk om satanisme. Han har dog svært ved at få Anders, sektens bogtrykker til at godtage værket. Anders mener at værket kun er for de indviede i sekten Naamahs sønner.


Samme år bliver Miriam og Kurt gift, men Kurt ser stadigikke skyggen af Georg og han savner ham inderligt. Miriam til gengæld er udmærket tilfreds med ikke at se Georg. Hun hader ham som pesten og er vel i virkeligheden dybt jaloux på Georgs forhold til Kurt. Hele essensen af ”Visdommens børn” kan vel koges ned til et citat fra bogen:


Georg nikkede tænksomt: ”Alt er kærlighed.” Kurt betragtede undersøgende hans profil, mens Georg fortsatte tænksomt: ”Ligegyldigt hvordan du vender og drejer verden, Kurt. Når vi har skrabet alt det tillærte væk – moral, holdninger og frygt – så står man pludselig tilbage med kernen. Og den består udelukkende af en rå, passioneret kærlighed. Intet ville bestå uden kærlighed. Det er motivet. Motivet for overlevelse, motivet for skønhed, motivet for venskab. Selv motivet for smerte og for had.”


Sideløbende med selve historien i ”Visdommens børn” følger man Georgs forsøg på et stort forfatterskab i manuskriptet til Georgs bog ”Omphalos”. En bog hvor hovedpersonerne er Gabriel, Nathanael, Sarah og Esther. Det er vel i virkeligheden en omskrivning af en seance som Georg står overfor at skulle gennemføre i samarbejde med hans gamle ven antikvaren Johannes.


De få uforløste spørgsmål man har efter at have læst ”Naamahs sønner” bliver smukt afsluttet i ”Visdommens børn”. ”Visdommens børn” har udover et fantastisk sprog og at være vanvittig velskrevet nogle fantastisk morsomme passager der fik mig til at klukke af grin undervejs.


Det er virkelig humor på højt plan i min verden. Tak for fantastisk underholdning. Jeg vil klart anbefale at man har læst ”Naamahs sønner” inden man kaster sig over ”Visdommens børn”, så vil handlingen i ”Visdommens børn” give meget bedre mening. I min optik hænger de 2 bøger helt klart uløseligt sammen.


Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger til ”Visdommens børn”. ”Visdommens børn” har helt klart fået et step op i forhold til forgængeren. Både hvad angår skrivestil, indhold og underholdning. Fantastisk oplevelse. ”Naamahs sønner” gav jeg hele 5 roser men ”Visdommens børn er absolut i toppen og hiver den sidste rose med hjem og får dermed hele 6 smukke roser.


Vurdering:6/6 Roser


Krimiormen


Bogen kan købes her:



6/6 Roser

60 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page