top of page
Søg
  • krimiormen

"THORS HAMMER"

Opdateret: 10. maj 2020

Pandoracellen 3 Skrevet af Rasmus Dahlberg


"Thors hammer" skrevet af Rasmus Dahlberg

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Rasmus Dahlberg


Forlag: Turbine Forlaget


Udgivelse: 4. april 2019


Sider: 627


Format: ePub


Genre: krimi


ISBN-13: 9788740654844


Anmeldt: 7. oktober 2019


Om bogen:


Når kun håbet er tilbage … Jonas Kvist fra Beredskabsstyrelsen rejser til Island sammen med Pandoracellen – en lille gruppe af meget forskellige eksperter, som ved flere lejligheder har vist deres værd i krisesituationer. Sammen skal de deltage i en katastrofeøvelse med de islandske beredskabsmyndigheder, men træning bliver til virkelighed, da vulkanen Katla går i udbrud.


Fra deres base om bord på kystvagtskibet Thor følger Pandoracellen udviklingen tæt, mens islændingene forbereder sig på lavastrømme, giftige gasser og floder af smeltevand fra gletsjeren på Katlas top. Mens askeskyen fra vulkanudbruddet

nærmer sig Europas luftrum, og nye trusler dukker op fra en overraskende kant, må Jonas lede Pandoracellen, som pludselig får en central rolle i håndteringen af krisen.

Samtidig udøver en ung, mystisk kvinde med en hammer tatoveret på håndryggen en stærk indflydelse på Jonas, og han hvirvles ind i et islandsk familiedrama med forbindelser til både vulkanen og Pandoracellens tidligere bedrifter. Da situationen udvikler sig allermest kritisk, må Jonas selv kaste sig ud i kampen for alt det, han har kært.


Anmeldelse:


Jeg modtog bogen ”Thors hammer” skrevet af Rasmus Dahlberg som E-bog af Turbine Forlaget.


”Thors hammer” er 3. bind i serien om Pandoracellen, men den første bog som jeg har stiftet bekendtskab med. Det betød, at jeg i starten af bogen lige skulle finde ud af hvad dette pandoracellen egentlig var for en størrelse. Det var bestemt, en stor fordel at bogens karakterer var beskrevet først i bogen.


De første 2 bøger i serien hedder ”Pandoracellen” og ”Dødens droner”.

Jonas Kvist er leder af Pandoracellen. Pandoracellen er et team af eksperter der bliver aktiveret i særlige krisesituationer. Jonas er normalt specialkonsulent i beredskabsstyrelsens center for beredskabsanalyse. Pandoracellen består, foruden Jonas, af en pensionereret oberst fra hæren, en kvinde med en ph.d. i internationale sikkerhedsforhold, En freelance journalist og en civilforsvarsekspert. Så man må vel sige at teamet er godt klædt på til katastrofe- og krisesituationer. Hvilket der er masser af i ”Thors hammer”.


Jonas er kæreste med Nynne Findsen som er sociolog og fuldmægtig i beredskabsstyrelsen med særligt ansvar for udredelsen af national beredskabskultur. Nynne er i ”Thors hammer” udlånt til forsvarets efterretningstjenestes center for Cybersikkerhed.


I historien er der ind imellem henvisninger til de tidligere bøger i serien om pandoracellen. Så jeg tænker da, at det havde været en fordel, hvis jeg havde stiftet bekendtskab med de 2 foregående bøger.


Jonas` datter Henriette skal på tur med sin gymnasieklasse til Island. Jonas, Nynne og resten af Pandoracellen er tilfældigvis booket på samme fly da de også skal til Island i forbindelse med deres respektive jobs.


Undervejs følger man blandt andet en fiskekutter der er på vej fra Færøerne til Islandsk farvand. Center for Cybersikkerhed i København. London Volcanic advisory centre i England. Flyvestationen i Karup. Ikke mindst følger man en guvernør i Beijing, Kina. Så man må sige at ”Thors hammer” og Rasmus Dahlberg fører læseren vidt omkring.


”Thors hammer” er en fantastisk historie der kræver at læseren holder tungen lige i munden. Man får naturkatastrofe, kærlighed, svigt, it-kriminalitet, afpresning, sammenhold, ofringer til de gamle nordiske guder, pubertetsvanskelige unge, redningsaktioner, national krise og politikeres tåbelige beslutninger der giver en fremmed magt mulighed for at tvinge et folkestyre til trældom.


Der er ingen tvivl om, at der er action i ”Thors hammer fra første side. Lige når man tror at nu nærmer historien sig en afslutning. Så flettes der endnu en katastrofe eller en ny type kriminalitet ind i historien.


Sideløbende med alt dette så har man en malende og smuk beskrivelse af den islandske Natur og dens befolkning. Der er ingen tvivl om, at Rasmus Dahlberg har tabt sit hjerte til Island. Han skriver i efterskriften at Island er hans andet hjem. Det mærker man tydeligt i hans beskrivelser.


Undervejs fik jeg minder tilbage til 2010 da en askesky fra et islandsk vulkanudbrud forhindrede flyene i at lette i de europæiske lufthavne. Kort sagt så kommer historien i bogen vidt omkring mange emner.


Jeg fik som læser en masse nordisk historie ind med ”Thors hammer” som jeg faktisk ikke kendte til i forvejen. Meget spændende og lærerigt.


De 2 første bøger om Pandoracellen ryger helt sikkert på mn ”to-read”-liste.

Mine varmeste anbefalinger til denne spændingsmættede krimi med en fantastisk levende beskrivelse af Islands smukke og voldsomme natur.


Vurdering: 5/6 Roser


5/6 Roser


Krimiormen


Bogen kan evt. købes her:



eller



3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page