top of page
Søg
  • krimiormen

"SPIS DIG FRI FOR TYPE 2 DIABETES"

Skrevet af Jane Kudsk


"Spis dig fri for type 2 diabetes" skrevet af Jane Kudsk

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Jane Kudsk


Forlag: Forlaget Forfatterskabet.dk


Udgivelse: 20. september 2019


Sider: 180


Format: Paperback


Genre: Livsstil


ISBN-13: 9788793755741


Anmeldt: 7. oktober 2019


Forlaget skriver:


Mere end hver 10. dansker har Type 2 diabetes eller har så højt blodsukker, at de er godt på vej til at udvikle sygdommen! Hvorfor rammer denne sygdom, der engang blev kaldt gammelmandssukkersyge, nu også unge mænd, kvinder og børn? Og hvorfor er udbredelsen af sygdommen eksploderet de seneste årtier?


Jane Kudsk er ekspert i ernæring og Type 2 diabetes, og i denne bog afslører hun:

• Hvorfor forfejlede kostråd og fokus på medicinsk behandling har gjort Type 2 diabetes til en udbredt, kronisk sygdom


• Hvordan du kan spise dig til et naturligt, stabilt blodsukker ved at glemme alt du har lært om fedt og forkæle dig selv med nærende og velsmagende mad.


Mange vil blive overraskede over bogens budskab: vi skal nemlig spise meget mere fedt. Med udgangspunkt i den nyeste forskning og de mange diabetikere hun har hjulpet fri af sygdommen, gør Jane Kudsk op med myten om, at fedt gør os fede og syge. Ved at spise mere naturligt fedt vil du opleve en helt ny mæthed, og du kan ændre hele balancen i din krop og gå fra diabetiker til ex-diabetiker.


Bogen giver dig 9 Trin til at spise dig fri og indeholder et væld af gode råd til at ændre madvaner og få motivation til varig forandring.


Om forfatteren


Jane Kudsk (Cand.techn.al.) har en kandidatgrad i fødevarevidenskab med speciale i human ernæring fra Københavns universitet (tidl. Den kgl. Veterinær og Landbohøjskole).


Hun er stifter af Spis dig fri, hvor hun holder foredrag, kurser og individuelle livsstilsforløb. Hun er en aktiv blogger vedrørende den nyeste forskning om ernæring og Type 2 diabetes på spisdigfri.dk.


Anmeldelse:


Jeg modtog ”Spis dig fri for type 2 diabetes” skrevet af Jane Kudsk som anmeldereksemplar. Dette har dog ingen indflydelse på min anmeldelse. Anmeldelsen er skrevet ud fra mine egne meninger og holdninger.


Bogen har undertitlen ”Sænk dit blodsukker ved at glemme alt du har lært om fedt”. Jeg har en vis interesse i hvordan man kan forbedre livskvaliteten for personer med diabetes og finde måder hvorpå man kan minimere følgevirkningerne af den medicin man har behov for som diabetiker. Jeg har, som mange andre, en del mennesker i min omgangskreds og familie der har fået diagnosen diabetes.


Bogen er overskuelig og delt op i 3 dele. 1 del forklarer hvorfor Jane Kudsk mener at Symptombehandling gør type 2 diabetes kronisk. 2. del forklarer hvorfor forfejlede kostråd har gjort dig syg. 3. del indeholder 9 trin til at spise dig fri for type 2 diabetes.

Bogen starter, for mig, lidt grænseoverskridende. Men jeg er ikke blind for, at Jane Kudsk har en faglig ekspertise.


Jane Kudsk skriver, at de kostråd man siden 70`erne har fået af alle eksperter og læger er forkerte og bør vendes på hovedet. Medicinen fastholder patienterne i diabetesdiagnosen og gør diagnosen kronisk, og at man med en helt anderledes kost, i nogle tilfælde, kan blive helt fri for diabetes og medicinen.


Det er bemærkelsesværdigt at for år tilbage da var det mest ældre mænd der blev diagnosticeret med type 2 diabetes. Det kan man jo kun give Jane Kudsk ret i. Dette har ændret sig drastisk, så diagnosen i dag rammer alle aldre og køn. Selv ganske unge mennesker får diagnosen diabetes 2.


Det er desuden bemærkelsesværdigt at siden kostrådene blev offentliggjort i starten af 80`erne er diabetesdiagnoserne eksploderet. Jane Kudsks første råd i ”Spis dig fri for diabetes 2” er ganske enkelt at holde op med at spise sukker. Med den rette kost skriver forfatteren, at man kan blive helbredt for sin kroniske sygdom.


Ifølge Jane Kudsk bør man undgå kulhydrater i form af kartofler, brød, rid og pasta da disse fødevarer indeholder for mange kulhydrater. Bogen gennemgår grundigt de forskellige typer diabetes. Man får man en rigtig god og grundig forklaring på hvad blodsukker er og hvordan kroppen reagerer på både for lavt og for højt blodsukker.

Dernæst gennemgås de 8 tegn man skal være opmærksom på hvis man ikke har diagnosen. Når man har diabetes, er der en hel del følgesygdomme der er vigtige at være opmærksom på. Man kan vel kun give Jane Kudsk ret i at det er langt bedre hvis man kan gøre en indsats med hensyn til kost og motion i god tid før man eventuelt bliver ramt af følgesygdommene. Måske kan man endda hen ad vejen få sat medicinforbruget ned, eller endda helt undvære sin diabetes medicin.


Jane Kudsk skriver, at lav kulhydratholdig kost kan være med til at minimere medicinforbruget. En af de ting Jane Kudsk pointerer er at måske skal de kendte kostråd i virkeligheden ikke være ens for alle.


Det er der vel også en vis logik i. vi er trods alt ikke ens og har heller ikke samme aktivitetsniveau. I bund og grund ønsker Jane Kudsk at gøre op med de oprindelige kostråd der blandt andet gik ud på at spise mindre fedt og i det hele taget gøre op med fedtforskrækkelsen.


Det var en yderst interessant bog med nogle gode tanker og argumentationen er absolut logisk. Jeg fik en meget grundig forklaring på både blodsukker, insulin og forskellene på de forskellige typer diabetes. Forfatterens tanker omkring sukker, kulhydrater og fedt gav rigtig god mening.


Bogen forklarer begreberne på en klar og let forståelig måde. Jeg kan absolut give bogen mine bedste anbefalinger. Udover at den på en rigtig god måde forklarer hvad diabetes 2 er og hvad man kan gøre selv, så er den faktisk også lidt skræmmende læsning.


Jane Kudsk har en hjemmeside hvor du kan læse mere og tilmelde dig hendes nyhedsbrev:



Derudover har Jane Kudsk også en Facebook gruppe hvor du kan tilmelde dig:



Bogen kan købes her:



Vurdering: 4/6 Roser


Krimiormen

31 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page