top of page
Søg
  • krimiormen

"SKYGGESPILLET"

Opdateret: 9. maj 2020

Skrevet af Peter Mogensen


"Skyggespillet" skrevet af Peter Mogensen

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Peter Mogensen


Forlag : Forlaget Turbine


Udgivelse: 6. november 2019


Sider: 532


Format: Indbundet


Genre: Spændingsroman


ISBN-13: 9788740653014


Anmeldt: 6. november 2019.


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.


Forlaget skriver:


Danmarks udenrigsminister, den tidligere jægersoldat Henrik Foss, er under pres. Et barskt opgør i Venstres top truer med at vælte regeringen indefra og sende Foss ud i den politiske kulde. Men samtidig er Henrik Foss under et langt værre – og livsfarligt – pres … Europas politikere har lukket grænserne, og menneskesmugling ind i EU er en guldgrube.


Fra skyggerne truer og bestikker kriminelle netværk politikere over hele Europa til at give den lukrative forretning optimale betingelser. Også den danske udenrigsminister har de i sigtekornet. Samtidig har en gruppe hackere fået fingrene i en liste over de politikere, der er styret af de kriminelle netværk.


Med den i hånden kan Henrik Foss tage kampen op. Nu går jagten på de listede politikere ind, men Henrik Foss er ikke den eneste jæger, og konkurrenterne skyr ingen midler. Et farligt spil er begyndt, og hvem lurer i skyggerne – hvem står på listen?


Anmeldelse:


Det er valgaften og Venstre har langt om længe erobret magten. Den tidligere jægersoldat Henrik Foss er Danmarks nye udenrigsminister. Han arbejder tæt sammen med landets nye statsminister Marie Lindberg. I kulisserne er der en magtkamp på vej. Det bliver grimt, rigtig grimt.


Peter Mogensen har et godt indblik i hvad der foregår bag Christiansborgs tykke mure og på ministergangene, det er der ingen tvivl om. Men jeg håber sandelig ikke at det er lige så grimt som magtkampen er i ”Skyggespil”. Det er sandelig ikke for de sarte politikere.


1½ år efter valget ser det rigtig skidt ud for landets statsminister. Man fornemmer at Marie er ved at gå i spåner. Hun er dybt inde i stofmisbrug, alkoholisme og et voldsomt overforbrug af mænd. Hvad er der sket siden valgaftenen?


Finansminister Roger Nilausen begynder så småt at røre på sig. Hverken Marie eller Henrik har nogensinde været på god fod med finansministeren og nu begynder han at gå bag deres ryg for at overtage magten i partiet. Henrik føler at Marie er apatisk og ikke rigtig magter at kæmpe imod de politiske rivaler indenfor partiet.


Samtidig prøver kræfter at presse Henrik til at stemme for et EU-direktiv som han bestemt ikke føler er godt for Europas fremtid. Det betyder at han må tilbringe en del tid i Italien og må forlade den hjemlige andedam for at tage sig at problemer udenfor landets grænser.


Inden Henrik får set sig om, så er han i livsfare og det samme er hans italienske kæreste. Efterhånden går det op for Henrik at alle hans politiske udfordringer har rod i en ”Liste”. En liste som Henrik ikke har nogen anelse om hvad der står på. Hvem kan Henrik stole på?


Derudover så har Henrik store problemer på hjemmefronten med sin ekskone Sofia og sine 2 sønner. Sofia er deprimeret og magter ikke rigtigt at tage sig af børnene og Henrik er der ikke til at kunne tage over. Problemerne med Sofia og sønnerne fornemmer man stærkt har baggrund i Peter Mogensens debut spændingsroman ”I bjørnens klør” som jeg dog endnu ikke har læst.


Henrik bliver voldsomt presset fra alle sider og hans retfærdighedssans byder ham at reagere. Han kan under ingen omstændigheder få sig selv til at overlade ansvaret til andre. Gang på gang ser Henrik sig selv i den ene livsfarlige situation efter den anden. Mens dette sker, er Marie tættere på afgrunden end nogen sinde. Hvorfor kan hun ikke tage sig sammen og vise sig sin opgave som statsleder voksen?


Der skal ikke herske tvivl om at Peter Mogensen i ”skyggespillet” viser at han er rigtig godt inde i hvordan Christiansborg fungerer politisk bag murene. Jeg vil dog sige at jeg sandelig håber at ”Skyggespillet” har en stor del fri fantasi over sig og ikke kommer alt for tæt på virkeligheden.


Det politiske spil i ”Skyggespillet” er i hvert fald en grim omgang, rigtig grimt. Når det så er sagt så er ”Skyggespillet” skrevet af Peter Mogensen virkelig en spændingsroman i topklasse. Lige fra første side var jeg fuldstændig tryllebundet af historien og det fantastiske plot. Der er virkelig spænding, drama og politisk gys hele vejen igennem.

Peter Mogensen ved lige præcis hvordan man fanger læseren og man bliver fastholdt i spænding hele vejen igennem. Mine varmeste anbefalinger til dette mesterværk indenfor spændingsromaner. Oveni så har det jo så vist sig, at en del af handlingen i ”Skyggespillet” er mere aktuelt end nogensinde.


Jeg ser virkelig frem til, med spænding, om der kommer endnu en spændingsroman med Henrik Foss i hovedrollen.


Vurdering: 6/6 Roser


Krimiormen


Bogen kan købes her:




53 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page