top of page
Søg
  • krimiormen

"PIGEN UNDER TRÆET"

Opdateret: 28. apr. 2020

Skrevet af Sara Blædel


"Pigen under træet" skrevet af Sara Blædel

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Sara Blædel


Forlag: Politikens Forlag


Udgivelse: 15. november 2019


Sider: 319


Format: Indbundet


Genre: Krimi


ISBN-13: 9788740053692


Anmeldt: 15. november 2019.


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.


Forlaget skriver:


På Bornholm findes liget af skolepigen Susan, der forsvandt sporløst under en lejrskoletur i 1995. Liget har ligget gemt i en klippesprække i Ekkodalen under et myldrende dække af insekter. Camilla Lind er tilbage på kriminalredaktionen på Morgenavisen og insisterer på at optrevle, hvad der egentlig skete, dengang Susan forsvandt.


Da Camilla opsøger Susans gamle klassekammerat, Pia, for at få mere at vide, finder hun en familie knuget af sorg, fordi Pia samme morgen er gået i Dyndet og har druknet sig. Louise Rick er på orlov fra sit job i Drabsafdelingen og er i utide blevet kaldt hjem fra sin jordomrejse, efter hendes bror har forsøgt at begå selvmord.


Han er sønderknust, fordi hans kone, Trine, igen har forladt ham og deres to små børn. Louise prøver at hjælpe sin bror med at finde Trine, som ikke har givet lyd fra sig, siden hun forlod hjemmet. I sin søgen blandt Trines ting finder Louise et gammelt klassebillede, og det går op for hende, at Trine i sin tid gik i klasse med Susan og Pia og var med på den lejrskoletur, hvor Susan forsvandt …


Anmeldelse:


I ”Pigen under træet” skrevet af Sara Blædel er forfatteren tilbage i krimi-genren efter en lille svip-tur i trilogien om Ilka. Louise Rick er på jordomrejse med sin plejesøn Jonas, kæresten Eik og hans datter Stephanie. Hun bliver kaldt hjem da hendes bror har prøvet at begå selvmord.


Mikkels samlever Trine er forsvundet. Mikkel er dybt ulykkelig og deprimeret over Trines forsvinden. Samtidig har Louise sine egne overvejelser om sit forhold til Eik. Selvom Louise stadig har orlov fra sit job, starter hun sine egne undersøgelser af hvorfor Trine er forsvundet. Louise er dybt frustreret over følelsen af at være pårørende og ikke, som hun plejer at være efterforsker. Hun indgår derfor et samarbejde med lederen af efterforskningen, Nygaard.


Liget af en ung pige bliver fundet, på Bornholm under et dække af insekter. Det viser sig at være Susan Dahlgaard, der forsvandt på mystisk vis tilbage i 1995. Susan gik på Osted skole sammen med Trine. De var i 1995 på lejrskole på Bornholm og Susan kom aldrig med hjem. Så der har vi koblingen til Louise Ricks undersøgelse af, hvor Trine er blevet af.


Louises veninde, journalisten Camilla Lind får til opgave at skrive om Susan og tager til Bornholm for at tale med vidnerne fra 1995. Camillas søn Markus er blevet 17 år og bliver voksen og uafhængig alt for hurtigt, synes Camilla. Camilla har næsten altid været alene med Markus og nu har hun svært ved at slippe ham og erkende at han er ved at være voksen og selvstændig.


Susan var veninde med pigerne Trine, Pia og Nina. Det er dog kun Nina som Camilla kan få fat i. Pigerne gik i klasse med Mona. Mona har efter hun kom hjem fra lejrskolen kæmpet med sin psyke og er ofte indlagt på psykiatrisk hospital. Mona ender med at have en ret central rolle i Camilla Lind og Louise Ricks undersøgelser af hvad der skete i 1995 og hvorfor Trine er forsvundet.


Med ”Pigen under træet” skrevet af Sara Blædel er forfatteren tilbage i Louise Ricks verden. ”Pigen under træet” er den 10. bog i serien om Louise Rick og hendes veninde journalisten Camilla Lind. Jeg må krybe til korset og tilstå, at Louise Rick før har været ude i mere fængende og fantastiske historier end i ”Pigen under træet”.


Javist det er Sara Blædel og hun er generelt en fantastisk fortæller. Men bogen mangler sit sædvanlige twist. Den mest interessante karakter er uden tvivl Mona. Hun har mange lag i sig og gør bogen så meget bedre. Måske skal det ses i forhold til at Louise Rick stadig er på orlov fra sit job.


Så ”Pigen under træet” er en sag hun går ind i som privatperson for at hjælpe sin bror Mikkel ud af en voldsom livs-krise. Jeg svinger mig op på 4 roser til ”Pigen i træet” fordi historien trods alt hænger godt sammen og stadig, helt som Sara Blædel plejer, er skrevet fuldstændigt blændende og i et fantastisk sprog.


Derudover imponeres jeg over researchen til bogen. Jeg mærker tydeligt at der er lagt et meget stort arbejde i at steder, personer og handling er troværdige. Jeg anbefaler bestemt 10. bog om Louise Rick og Camilla Lind og ser meget frem til om og hvornår der kommer en 11. bog i serien.


Vurdering: 4/6 Roser


Krimiormen



4/6 Roser

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page