Søg
  • krimiormen

"OPLØST"

Krimi skrevet af Sara Blædel & Mads Peder Nordbo


"Opløst" skrevet af Sara Blædel & Mads Peder Nordbo

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Sara Blædel & Mads Peder Nordbo

Forlag: Politikens Forlag

Udgivelse: 16. juni 2021

Sider: 336

Genre: krimi

Isbn: 9788740066951

Anmeldt: 16. juni 2021

Om bogen:

“Opløst” er en nervepirrende krimi af hele Danmarks krimidronning, Sara Blædel, i samarbejde med krimiforfatter Mads Peder Nordbo. I “Opløst” følger vi beboerne i den lille by Tommerup på Fyn. Her er skolelæreren Charlotte, der er mor til to små børn og gift, på vej på arbejde, da hun forsvinder sporløst.

Alle kender hinanden i Tommerup, og man passer på hinanden i lokalsamfundet. Derfor er Charlottes mand også desperat, da han tropper op hos politiet i Odense, for nogen må da have set noget? Vicepolitiinspektør Liam Stark og politikommissær Dea Torp tager det mere roligt og venter nogle timer før de sætter en eftersøgning i gang.

Da Charlotte fortsat ikke er dukket op næste morgen, begynder det at gå op for dem, at der er tale om en forbrydelse. Sagen eksploderer, og snart er hele Fyn involveret i Charlottes forsvinden, for hvad hvis de selv var den næste? Sagen udvikler sig til at være et kapløb med tiden for Dea og Liam, der endnu ikke har fundet morderen og fortsat får anmeldelser om forsvundne borgere.

Finder de mon frem til vedkommende, før det er for sent? “Opløst” er en hæsblæsende krimi om dødsfrygt og vigtigheden i et stærkt lokalsamfund. Det er den første bog Sara Blædel og Mads Peder Nordbo skriver sammen.

Andre udgaver:

Lydbog, download, E-bog, ePub

Anmeldelse:

Krimien ”Opløst” er et nyt samarbejde, der kom lidt som en overraskelse. Ingen havde nok forventet at Sara Blædel ville skrive sin næste krimi i samarbejde med nogen. Faktisk har hun altid bedyret at hun arbejder bedst alene.

Mads Peder Nordbo kom med ideen til denne krimi. Man skal aldrig sige aldrig. Sara Blædel syntes at ideen var så god, at hun sagde ja til samarbejdet. Handlingen udspiller sig på Nordbos hjemegn på Fyn. Nordbo er fra Tommerup og det er her vi starter den grusomme handling.

Det meste af handlingen udspiller sig omkring Tommerup og Assens. ”Opløst” introducerer os for et helt nyt makkerpar fra Odense Politi. Makkerparret er vicepolitikommisær Liam Stark der har Skotske rødder og den lettere irriterende (Min mening) Politikommisær Dea Torp, der får til opgave at opklare en fosvindingssag og snart står de i deres livs mareridt efterforskningsmæssigt.

Gerningsmanden har haft overvågningskameraer siddende i et år bag Tommerup hallerne. Nu venter han på, at hans første offer kommer ud fra sin morgentræning, for at finde ud af, at hendes cykel er væk. Offeret er skolelæreren Charlotte Laursen.

Charlotte arbejder på den lokale Tallerupskole. Charlotte når dog ikke i skole denne dag, men forsvinder simpelthen fra jordens overflade. Charlottes mand Claus melder ret hurtigt Charlotte som forsvundet. Claus ved, at hun ikke kunne drømme om bare at glemme sine børn.

Claus træner børn i vandpolo og Liam kender ham fra træningen. Efterforskningen af Charlotte går i mange retninger, da Liam og Dea reelt ikke ved om Charlotte faktisk er blevet bortført eller er forsvundet af egen fri vilje.

Liam og Dea står dog snart med flere forsvindinger af lokale beboere. Læseren præsenteres også for de lokale spændinger imellem Tommerups præst, den højgravide Beate og den tidligere præstefamilie. Beates forgængere, præsten Johannes og hans mor Mona presses af Monas far Ernst.

Ernst var den lokale præst før Johannes og Ernst har meget svært ved at acceptere, at Johannes blev fyret til fordel for Beate. Ikke nok med at Beate ikke er gift med sin samlever, så lever hun også i synd og venter et barn med samleveren.

”Opløst” giver på denne måde et rigtig godt billede af, hvordan gamle normer kolliderer med nye tider og samlivsformer i det lille lokalsamfund. Læseren præsenteres for et spændende karaktergalleri og et lokalsamfund som man må formode er tæt på virkelighedens lokalsamfund.

For mig personligt var det en helt særlig oplevelse at være tilbage i dette område. Jeg har boet i mere end 25 år på Fyn. Godt nok ikke i Tommerup, men jeg har arbejdet i Tommerup og Assens og havde nogle meget gode venner der boede i byen.

Jeg har læst alle Sara Blædels tidligere udgivelser og man fornemmer tydeligt i skrivestilen, at ”Opløst” ikke kun er Blædels krimi, men i højeste grad også Nordbos. ”Opløst” er et virkelig spændende samarbejde der godt kunne inspirere til et fortsat samarbejde imellem de 2 dygtige forfattere.

Jeg kunne sagtens se, at der er stof i både forfatterne og de 2 hovedkarakterer til et fortsat samarbejde. ”Opløst” er spækket med spænding, gru, et fænomenalt plot og et usædvanligt blik ind i et lokalsamfund med store spændinger under overfladen.

”Opløst” kommer bestemt meget tæt på virkelighedens små lokalsamfund. ”Opløst” får mine varmeste anbefalinger med på vejen som én af de krimier man vil huske som én af sommerens store fængende udgivelser.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

Politikens forlag4/6 Roser

48 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle