top of page
Søg
  • krimiormen

"NÅDESTØDET"

ARMAND GAMACHE-SERIEN #2

Skrevet af Louise Penny


"Nådestødet" skrevet af Louise Penny

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Louise Penny


Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens Forlag


Udgivelse: 26. marts 2020


Sider: 392


Format: Hæftet


Genre: Krimiserie #2


ISBN-13: 9788740061475


Anmeldt: 30. marts 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


Det er vinter i Three Pines, og den lille soveby ligger dækket af sne. Men pludselig gennemskærer et skrig den frostklare luft. En tilskuer til en uskyldig curlingkamp anden juledag er fundet livløs efter et dødeligt elektrisk stød. På trods af et stort publikum er der ingen vidner, og umiddelbart heller ingen spor.


Inspektør Gamache tilkaldes, og i den døde kvindes fortid finder han både hemmeligheder og fjender – noget det viser sig at Gamache selv er bekendt med at have. Nådestødet er anden bog i Louise Pennys serie om livet i Three Pines. Første bog, Mørkt motiv, er udgivet samtidig, og bog 3 og 4 i serien udkommer også i 2020.


Anmeldelse:


”Nådestødet” skrevet af Louise Penny er 2. bind i serien om Armand Gamache og den lille soveby Three Pines i Canada. 1. Bind ”Mørkt motiv” gav jeg 5 Roser og sikken et held. Jeg var faktisk meget begejstret for ”Mørkt motiv” men ”Nådestødet hæver serien om Armand Gamache op til et højere niveau.


”Nådestødet” er simpelthen en fantastisk krimi der har præcis alt det som en krimi i topklasse skal have. Man fanges lynhurtigt ind i historien og fra 1. kapitel sidder man med en page-turner af de allerbedste. Plottet er genialt udtænkt og man overraskes gang på gang. I tilgift så slutter ”Nådestødet” på en måde så man næsten ikke kan vente med t få fat i 3. bind.


Javist ”Nådestødet” er en afsluttet historie, men karaktererne, deres baggrund og personligheder gør at, jeg straks fik lyst til at vide meget mere. Det gjaldt alle karaktererne lige fra Armand Gamache til hans næstkommanderende Jean Guy Beauvoir og til Yvette Nichol.


Selv Gamaches nye assistent Robert Lemieux lægger op til et nærmere bekendtskab i en efterfølger. Sidehistorien er at Gamache har problemer med sine kolleger og ikke helt ved hvem han tør stole på. Det er lidt over et år siden Gamache var installeret på Three Pines Bed & Breakfast, sidst der var røre i den lille andedam og nu er han tilbage igen.


Gamache er igen involveret i opklaringen af et mysterium i den lille soveby Three Pines og vi møder en del af de samme karakterer i byen, som vi lærte at kende i ”Mørkt motiv”, plus et par nye spændende karakterer. Fantastisk beskrevet og fortalt så man drages ind i den spændende historie.


Eller skulle man sige historier. Clara & Peter Morrow er blevet lidt mere velhavende. Olivier har stadig sin bistro og samleveren Gabri sin Bed& Breakfast. Sarah sælger stadig brød og kager i sit boulangerie. Myrna passer sin boghandel og Monsieur Bêliveau har sin købmandsbutik.


Alt er ved det gamle i Three Pines. Eller næsten. Nå ja og så er der den gnavne digter Ruth Zardo, ikke at forglemme. Snart må Gamache og hans efterforskningshold dog på banen da der sker et mord…eller er det 2? ”Nådestødet” viser frustrationerne, når man higer efter en kærlighed, der burde være til stede, helt naturligt.


Når man næsten er usynlig og ingen ser dig. Længslen efter at blive anerkendt som kunstner og ikke bare blive set som amatøragtig og banal. Hvad der sker når nogle mennesker bringer mørket med sig. Om frygten for ydmygelse. ”Nådestødet” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen.


Som skrevet først i anmeldelsen så er ”Nådestødet” fuldstændig genialt skruet sammen. Jeg kan kun sige at var eller er man til Agatha Christies univers så må Armand Gamache-serien absolut være en nytænkning, som man må stifte bekendtskab med. Hercule Poirot i en moderne og nytænkende udgave. Samtidig er "Nådestødet" krydret med ganske morsomme passager.


Og alligevel helt sin egen. Glæd dig for allerede til maj udkommer 3. bind af serien, ”Døden i april” på dansk. Det er bestemt en udgivelse som jeg ser voldsomt meget frem til. Er du i tvivl? Krimiormen er nyslået fan 😊


Vurdering: 6/6 Roser


Bogen kan købes her:




6/6 Roser


8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page