top of page
Søg
  • krimiormen

NOVEMBER 2019

En meget travl måned hvor det nærmest væltede ind med bøger



November 2019 har virkelig stået i bøgernes tegn og ja jeg læser meget og hele tiden 😊 Samtidig væltede det nærmest ind ad min dør med bøger. Derfor denne noget lange opdatering på november måned. Nogle af bøgerne har jeg anmeldt på min blog og andre er blevet anmeldt andre steder.


Udover alle anmeldelserne så var der selvfølgelig lige et Bogforum 2019 som vi, i min familie, besøgte. Denne gang prioriterede vi for første gang en masse interviews højest. Vi købte ikke så mange bøger som vi plejer. Bogforum er vores lille families helt store højdepunkt.


Fredag nåede vi at høre og se Jussi Adler-olsen, Lone Theils, Morten Remar, Thomas Rydahl, Anne Mette Hancock, Stefan Anheim, David Lagercrantz og Linse kessler.


Lørdag stod der Michelle Kristensen, Claus Holm, Katrine Engberg, Sara Blædel, Peter Mogensen, Jannie Pedersen & Kim Faber, Palle Hyldgård Poulsen, samt Martin Sundstrøm der står bag programmet "Øgendahl og de store forfattere" på programmet.


Søndag startede med Anne Linnet, Steffen Jacobsen, Michael Teschl, Gertrud Tinning, Leif Davidsen, Sara Blædel, Jussi Adler-Olsen og 4 forskellige forfattere der fortalte om anti inflammatorisk kost. En helt fantastisk weekend med masser af skønne oplevelser😊


For meget længe siden hjalp jeg en mand fra Nordsjælland med at finde nogle oplysninger i forbindelse med noget slægtsforskning. For et par uger siden modtog jeg Nordsjællands museums årbog hvor omtalte mand havde brugt nogle af mine oplysninger til at skrive en lang og rigtig spændende artikel om vores fælles forskning. Det er virkelig en stor tilfredsstillelse når det store arbejde man laver, faktisk bliver brugt til noget 😊 Tilbage til de bøger jeg har anmeldt på min blog i november.


”Dusørjægerens hævn” skrevet af Søren& Morten Ellemose er en sci-fi roman for det lidt yngre segment. Her befinder vi os ude i rummet engang i fremtiden. Xander, Georg, Jeanne og Sigrid vågner i år 2155 på universets største rumskib. Om bord på Ark One forsøger de sammen med tvillingerne Tammie og Robert at løse mysteriet om tidsrejser. Denne gang kommer de på sporet af et intergalaktisk komplot. Nogen har stjålet TidsKuben, og universet er begyndt at skrumpe. Man må beundre forfatterne for deres fantastiske fantasirigdom. ”Dusørjægerens hævn” og hele serien Rummets detektiver er ganske enkelt et rigtig godt bud på litteratur til den sci-fi interesserede teenager. Det kunne faktisk være interessant at se hele serien samlet i en stor bog.


”Den dag Brita forsvandt” – Pedal-Ove sagen. Skrevet af Michael Teschl er på en eller anden måde mere aktuel end nogensinde nu hvor Ove Thomas Hansen for nyligt døde af en voldsom lungebetændelse. Ifølge diverse medier skulle Ove have sagt på sit dødsleje, at han ikke slog Brita ihjel. I 25 år er ingen nye spor dukket op i drabsmysteriet. Indtil i 2017, hvor et anonymt brev landede i Michael Teschls postkasse og vækkede sagen til live igen. Forfatteren satte sig for at lægge brikkerne i den endnu uopklarede drabssag, og undervejs blev løgne afsløret, forklaringer ændret – og et alibi smuldrede. D. 12. december 1981 forsvandt Brita Hansen sporløst og blev først fundet, død, 7 måneder senere. Hendes eksmand Pedal Ove blev snart anholdt, anklaget og dømt for mordet, kun på indicier. Han blev løsladt igen i 1989. Kort efter løsladelsen (i 1990) producerer 2 journalister fra DR et program der kritiserer Frederikshavns politi for deres håndtering af hele sagen. Endnu et program, produceret af de samme journalister, løber af staben i 1991.


”Skyggespillet” er en spændingsroman skrevet af Peter Mogensen var vel nok månedens højdepunkt for mig. Danmarks udenrigsminister, den tidligere jægersoldat Henrik Foss, er under pres. Et barskt opgør i Venstres top truer med at vælte regeringen indefra og sende Foss ud i den politiske kulde. Men samtidig er Henrik Foss under et langt værre – og livsfarligt – pres … Europas politikere har lukket grænserne, og menneskesmugling ind i EU er en guldgrube. Peter Mogensen ved lige præcis hvordan man fanger læseren og man bliver fastholdt i spænding hele vejen igennem. Mine varmeste anbefalinger til dette mesterværk indenfor spændingsromaner. Oveni så har det jo så vist sig, at en del af handlingen i ”Skyggespillet” er mere aktuelt end nogensinde.


Efter dette pragtværk af en spændingsroman så var det skønt at fordybe sig og afprøve 2 forskellige kogebøger😊”Nemt glutenfrit”. Der er skruet ned for indholdet af gluten, men op for smag og madglæde! Bogen er en kompilation af 10 andre kogebøger fra FADL’s Forlag, hvoraf de lækreste glutenfri opskrifter er blevet plukket ud og inddelt på ny. I Nemt glutenfrit er opskrifterne inddelt de fem kapitler morgenmad, appetizers og forretter, hovedretter, tilbehør og desserter. Dermed sagt at man ikke behøver at føle sig begrænset fordi man ikke tåler gluten eller bare gerne vil spise en kost uden gluten. Jeg valgte at lave et super hurtig og nemt aftenlækkeri til weekenden. ”2 slags kolde fristelser”. Et rigtig lækkert alternativ til slikskålen. Opskriften var nem at gå til med meget få ingredienser og så tager det nærmest ingen tid at lave. Som om det ikke er nok så kan man med fordel lave disse kolde fristelser på forhånd. Enkelt sagt består opskriften af frosne vindruer og frosne bananer med peanutbutter imellem. I opskriften er der chokoladeovertræk på bananerne med peanutbutter. Jeg valgte så også at overtrække vindruerne med den gode kraftige chokolade (85%) jeg havde købt til formålet. Virkelig lækkert og en noget sundere udgave af lidt lækkert til aftenkaffen/teen.


”Nemt på budget” blev månedens sidste kogebog som jeg læste og afprøvede. Med denne bog får du adgang til 75 opskrifter på retter, der er både velsmagende og budgetvenlige. Her får du inspiration til, hvordan du gør både din mave og din bankrådgiver glad uden at gå på kompromis med smagen, og der er opskrifter til alle lejligheder. Er du træt af at spise havregrød til aftensmad, eller savner du inspiration til, hvordan du får et beskedent madbudget til at række så langt som muligt? Som i bogen ”Nemt glutenfrit” er der heller ikke i denne bog noteret i opskrifterne hvilken bog den enkelte opskrift stammer fra, men der er et register sidst i bogen. Jeg valgte at lave ”15-minutters pasta med avocadopesto”. En virkelig lækker og hurtig ret, som navnet også antyder. I stedet for gærflager valgte jeg at tilsætte en god håndfuld revet mozzarella, som et lækkert touch til retten. En virkelig lækker og velsmagende ret, der ovenikøbet var hurtigt lavet. Det er helt bestemt ikke sidste gang vi her i familien laver en kød fri ret på denne måde.


”Pigen under træet” skrevet af Sara Blædel. På Bornholm findes liget af skolepigen Susan, der forsvandt sporløst under en lejrskoletur i 1995. Liget har ligget gemt i en klippesprække i Ekkodalen under et myldrende dække af insekter. Camilla Lind er tilbage på kriminalredaktionen på Morgenavisen og insisterer på at optrevle, hvad der egentlig skete, dengang Susan forsvandt. Med ”Pigen under træet” skrevet af Sara Blædel er forfatteren tilbage i Louise Ricks verden. ”Pigen under træet” er den 10. bog i serien om Louise Rick og hendes veninde journalisten Camilla Lind. Jeg må krybe til korset og tilstå, at Louise Rick før har været ude i mere fængende og fantastiske historier end i ”Pigen under træet”.


”Jeg forsvinder i mørket” er en true crime skrevet af Michelle MacNamara. Den sande historie om en kvindes jagt på den mareridtsagtige Golden State Killer. ”Du vil være tavs for altid, og jeg forsvinder i mørket.” Sådan truer den uhyggelige voldtægtsmand og morder et af sine ofre, da han forlader hende. Han udvælger sine ofre omhyggeligt, overvåger dem og danner sig et præcist billede af deres vaner og deres hjem – og så pludseligt, midt om natten, står han i deres soveværelse og blænder dem med lyset fra en lommelygte. Michelle døde i 2016, inden hun fik gjort bogen ”Jeg forsvinder i mørket” færdig. Paul Haynes og Billy Jensen overtog alle hendes notater og færdiggjorde bogen. Kort efter at bogen udkom i USA, anholdt man den mand man er sikker på, begik de omkring 50 voldtægter og 12 mord i de 10 år han var aktiv. Morderen viste sig at være en 72-årig tidligere politibetjent.


”Jeg testamenterer” er en krimi skrevet af Jan Thiele. Den tidligere detektiv Frants Hjejle har fået job som sælger på et forlag. Han er overhovedet ikke interesseret, da politiet beder om hjælp til at opklare mordet på forlagets direktør – et mord, der fandt sted for flere år siden. Pludselig bliver Hjejle fyret uden grund. Han bliver mistænksom og opsøger den tidligere forlagsmedarbejder Frederik Jersild, som har været sigtet i sagen. Det var en ganske velskrevet krimi med et plot jeg under ingen omstændigheder havde set komme og så har den passager der er ustyrligt morsomme. Det bliver bestemt ikke sidste gang jeg griber fat i en krimi skrevet af Jan Thiele. Javist genren er krimi og ”Jeg testamenterer” er virkelig godt tænkt uden de store bloddryppende scener.


”Det stille hjørne” er en spændigsroman skrevet af Dean Koontz. ”Jeg har virkelig behov for at være død.” Med disse ord nedfældet på et stykke papir tager en mand, der havde alt at leve for, sit eget liv. Han efterlader sig hustruen Jane Hawk, en FBI-agent, som kaster sig ud i en brutal jagt for at finde sandheden om sin mands selvmord. Koste hvad det vil. ”Det stille hjørne” skrevet af Dean Koontz er en spændingsroman med vanvittig fart over feltet hele vejen igennem. På intet tidspunkt står bogen stille. Det er et fuldstændigt vanvittigt og utroligt skræmmende scenarium bogen lægger op til. I bund og grund handler den om, om man via kemi kan manipulere med mennesker og dyrs hjerner via forskning og skruppelløse biologiske forsøg.


Den sidste og jeg havde anmeldt på bloggen var noget helt andet. ”Hjertets slag” består af pasionerede samtaler med nogle karismatiske ildsjæle. Bogen er skrevet af Helle Rechter & Claus Christensen. Forfatterne bevæger sig på rejse ind i passionens væsen via møder med en række karismatiske personligheder, som har det til fælles, at de hver på deres område er unikt passionerede. Du møder dem alle i hjerteåbne samtaler. Men først og fremmest møder du i bogen måske nye nuancer af dig selv. Den giver stof til eftertanke i din egen passion og dit eget liv. Det er bestemt ikke en hurtigt læst bog. Jeg måtte stoppe op undervejs og overveje hvad det var jeg lige havde læst. Med andre ord, dette er ikke hurtig litteratur, men litteratur til fordybelse, nærhed og omtanke.


December bliver helt sikkert ikke så travl når det kommer til min egen passion ORD. Glædelig før-jul og en forhåbentlig dejlig december med masser af hygge både i bøgernes verden og sammen med dem du holder af.


Krimiormen



6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page