Søg
  • krimiormen

"NATRIUM CHLORID"

#9 om afdeling Q skrevet af Jussi Adler-Olsen.


"Natrium Chlorid" skrevet af Jussi Adler-Olsen

Forfatter: Jussi Adler-Olsen

Forlag: Politikens Forlag

Udgivelse: 4. november 2021

Sider: 464

Format: Paperback

Genre: krimithriller

Serie: Afdeling Q #9

ISBN: 9788740045130

Anmeldt: 17. november 2021

Bogen har jeg modtaget som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Natrium Chlorid af Jussi Adler-Olsen. Den 9 bog i Afdeling Q serien. Bogen kommer hæftet med 460 sider i alt og udgives d. 4. November 2021! Den udgives af Politikens Forlag. Den vil være tilgængelig som bog, e-bog og lydbog!

Natrium Chlorid er endnu en fantastisk fortsættelse i krimiserien. Den bedste efterforsker Carl Mørck, møder endelig drabschefen Marcus Jacobsen, som er forbundet med en sag, der i dag stadig hjemsøger drabschefen.

I 2020 var der en sag som formørkede alt andet, et trist selvmord som blev efterforsket i lang tid. Sagen er blevet åbnet igen og Afdeling Q, står med et kæmpe hav af sager snart, som på mystisk vis har mange ligheder. Hvad er forbindelsen?

Sagerne bringer Assad, Gordon, Carl og Rose sammen.. Mange af sagerne har en stor mængde af dødsfald, som i første omgang antages som ulykker og selvmord, men efterforskningen af dem viser sig mørkere mønstre..

Afdeling Q kommer tættere på sandheden og det ligner at endnu et dødsfald kommer snart.. Det er et race mod tiden og det gør det ikke nemmere, at Afdeling Q skal arbejde uden om visse corona-restriktioner. Afdelingen vil gøre alt for, at stoppe endnu et meningsløst dødsfald, og det styrker sammenholdet af alle, som giver dem energien til, at holde ved.

En sag fra fortiden begynder at vise sig igen, og det får konsekvenser for Carl, der må kæmpe med flere bolde i luften. Hvad kan det være? Forlagets beskrivelse af Natrium Chlorid Drabschef Marcus Jacobsen møder sin bedste efterforsker, Carl Mørck, i forbindelse med en sag, som stadig sidder dybt i drabschefen.

Et hjerteskærende selvmord i 2020 åbner igen efterforskningen, og snart står Afdeling Q med et uhyggeligt fletværk af sager, der vokser mellem hænderne på dem. En helt særlig opgave som tvinger Rose, Assad, Gordon og Carl til at rykke tættere sammen.

Adskillige markante personers dødsfald udlægges som ulykker eller selvmord, men da Afdeling Q dykker ned i dem, peger et ufatteligt mønster på noget langt mere voldsomt, og alt tyder på, at endnu et udvalgt menneske snart skal dø.

I kamp med tiden og de besværlige corona-restriktioner tager Afdeling Q med sædvanligt sammenhold og humor en indædt kamp op for at forhindre dette menneskes grusomme død. Og imens glider en helt anden sag fra fortiden mod Carl som en kvælerslange, der endelig har vejret sit bytte.


Event med Jussi Adler-Olsen

”Natrium Chlorid” er det længe ventede 9. bind i forfatterens serie om afdeling Q. Jussi Adler-Olsen har lige siden starten af serien planlagt, at der skulle være 10. bind af serien med den noget anderledes efterforskningsgruppe afdeling Q.

”Natrium Chlorid” lægger rigtigt fint op til seriens 10. og sidste bind. Til dette års BogForum i Bella Centret ved København deltog jeg i et rigtig fint Bloggermøde med forfatteren. På trods af, at forfatteren ikke har udgivet en bog i nogle år, så mødte vi en forfatter, der var helt som vi plejer at møde ham. Åbenhjertelig, fortællende og smilende.

Efterfølgende oplevede jeg forfatteren til adskillige speaks og en enkelt radiooptagelse til Radio 4. efter at have læst ”Natrium chlorid” så er jeg endnu mere spændt på, at Adler-Olsens 10. bind af serien om afdeling q bliver udgivet. I serien er udkommet følgende bøger:

1. Kvinden i buret (2007).

2. Fasandræberen (2008).

3. Flaskepost fra P. (2009).

4. Journal 64 (2010).

5. Marco-effekten (2012).

6. Den grænseløse (2014).

7. Selfies (2016).

8. Offer 2117 (2019).

9. Natrium Chlorid (2021).

Forfatteren fortalte, at han er i fuld gang med 10 og sidste del af serien, så mon ikke vi snart kan se frem til en afslutning af serien med Carl, Rose, Assad og Gordon i hovedrollerne. Under alle omstændigheder, så lægger ”Natrium Chlorid” fint op til en afslutning af en serie som forfatteren startede på for omkring 15 år siden.

I ”Natrium chlorid” føres læseren igennem en hel del ældre mordgåder, så vær klar på, at holde tungen lige i munden, for at følge med i de forskellige mordgåder. Personligt synes jeg nu, at sagerne giver rigtig god mening, efterhånden som historien skrider frem.

Hovedpersonen Carl Mørck som er lederen af afdeling Q, er blevet noget rundere og udadvendt i dette 9. bind end han har været tidligere. Carl er flyttet sammen med Psykologen Mona og de har fået en datter sammen.

Assads familie er flyttet sammen med ham efter mange års adskillelse. Det giver lidt udfordringer for Assad i forhold til hans arbejde i afdeling Q. Rose er tilbage som den person vi lærte at kende i de første bind. Gordon bliver i dette bind, den person vi kommer tættere ind på livet af og lærer dybere at kende.

”Natrium chlorid” starter i 1982, hvor et lyn slår ned og slår 6 mennesker ihjel. En kvinde har overlevet nedslaget og hendes skæbne får en hovedrolle i bogens historie. Scenen skifter til den unge kvinde Maja og hendes lille søn.

Maja har sin bil til reparation på et autoværksted. Da hun møder op på værkstedet en sen eftermiddag, sker der en eksplosion og Majas lille søn dør. Denne hændelse får store konsekvenser for resten af Majas liv. Så er ”Natrium chlorid” skudt i gang og læseren følger afdeling Q`s forsøg på at opklare en del gamle sager hvor køkkensalt (Natrium chlorid) har en væsentlig hovedrolle.

”Natrium chlorid” er bestemt en krimithriller som jeg ikke vil tøve med at anbefale på det varmeste. Du skal dog gøre dig klart, at ”Natrium chlorid” inviterer til, at sidste og 10. bog i serien absolut MÅ læses, når den engang udkommer.

Afdeling Q og Jussi Adler-Olsens forfatterskab er absolut i den øverste topklasse, når det kommer til krimier og thrillere.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes hos Tales:

Tales

Du kan besøge forlaget her:

Politikens forlag


5/6 Roser

23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"COMPITA"