top of page
Søg
  • krimiormen

MORD I PILLEMARK

Opdateret: 10. maj 2020

debut krimi skrevet af Lena Jo Hursh


Mord i Pillemark skrevet af Lena Jo Hursh

ANMELDEREKSEMPLAR SENDT FRA FORLAGET.


Forfatter: Lena Jo Hursh



Udgivelse: 1. oktober 2019


Sider: 215


Genre: Krimi


ISBN-13: 9 788793 755598


Anmeldt: 1. oktober 2019


Forlaget skriver:


63-årige Lisbeth Møldrup rammes pludseligt af en overvældende kærestesorg, som både veninderne og hendes egen datter finder særdeles upassende. I sin sorg flygter Lisbeth hovedkulds til Samsø, hvor hun møder en ny veninde, der også har sit at slås med. Lisbeth gribes af Samsøs skønne natur, cafelivet og øens særegne ro, men den nyfundne idyl spoleres brat, da hun ufrivilligt hvirvles ind i et mord.

Mord i Pillemark er en anderledes krimi, helt i den samske ånd.

Om forfatteren


Lena Jo Hursh (f. 1954) er tidligere buschauffør, socialrådgiver og kropsterapeut. Nu udekørende social- og sundhedsassistent i nattevagt på Samsø. Hun er forfatter til flere børnebøger. Mord i Pillemark er hendes debut i krimigenren.


Anmeldelse:


Jeg modtog Mord i Pillemark som anmeldereksemplar. Dette har ingen indflydelse på min anmeldelse som er helt min egen mening om bogen.


Lisbeth er 63 år og har egen frisørsalon. Hendes kæreste Ian slår op med hende da han har fundet en anden. Lisbeth går helt i spåner og tror at hvis hun nu ændrer nogle ting ved sig selv så vil Ian fortsætte forholdet. Ved et tilfælde overhører hun Landbetjenten på Samsø Owes samtale med hans kone og beslutter sig for, at Samsø må være det rigtige sted at slikke sine sår.


Hun bortforpagter frisørsalonen og fremlejer sin lejlighed. Inden længe har Lisbeth fået et job som kontorassistent og 2 gode kollegaer, Joan og Annemette på Rødkålsfabrikken på Samsø.


Politibetjent Thomas Nielsen fra Århus har været nødt til at affyre sit våben. Derfor bliver han sendt til samsø for at afløse Owe der er sygemeldt med sit dårlige hjerte. Thomas er bestemt ikke tilfreds med vikarjobbet.


Annemette er gift med Mogens. De har en gård på Samsø. Annemette og Mogens har ikke det bedste forhold og de sover i hver sit rum.


Mord i Pillemark er en lidt usædvanlig krimi. Den er absolut velskrevet og en helt anden slags krimi end dem jeg normalt giver mig i kast med. Det er absolut forfriskende med en forfatter der har en ny og anderledes måde at skrue en historie og et plot sammen op. Der er ikke så meget fart over handlingen men det betyder dog ikke, at der ikke er spænding i historien. Det er en kort krimi der hurtigt er læst med spændende karakterer.


Lige fra Lisbeth der føler at hendes verden bryder sammen til veninden Annemette der udadtil er en venlig og rar sjæl. Karakteren Annemette fik mig straks til at tænke på et gammelt ordsprog:


”Det stille vand, den dybe grund”


Det siger man om mennesker, der ikke gør så meget stads af sig udadtil, men som alligevel rummer en masse skjulte talenter. Det samme kan man være fristet til at sige om denne rolige og behagelige kvinde Annemette.


Landbetjenten Owe er en mand der ikke ser det store drama i omgivelserne. Han nyder nok i virkeligheden at være betjent et sted hvor man mingelerer lidt med tingene så man undgår de store konflikter.


Mord i Pillemark er en stille og rolig krimi uden den store dramatik men absolut læseværdig. Mord i Pillemark er Lena Jo Hurst`s debut indenfor krimigenren. Det er absolut en rigtig fin debut der har potentiale til flere udgivelser i samme genre.

Hvis du gerne vil læse en krimi der kan læses på nogle få timer, men som stadig kan give stof til eftertanke, så vil jeg da på det varmeste anbefale denne lille lækkerbisken.


Vurdering: 4/6 Roser


Krimiormen


69 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page