top of page
Søg
  • krimiormen

"MASKEBALLETS DRONNING"

Selvbiografi skrevet af Carina Bruun Kristensen


"Maskeballets dronning" skrevet af Carina Bruun Kristensen

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Carina Bruun Kristensen



Udgivelse: 28. august 2020


Sider: 398


Format: Hæftet


Genre: Selvbiografi


ISBN: 9788793927766


Anmeldt: 28. august 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


Jeg vil smide min maskerede facade og lade dig komme helt tæt på mine inderste tanker og følelser. Der, hvor spiseforstyrrelse affødt af et destruktivt sind giver anvisninger på at leve et liv fyldt af urimelige restriktioner og ukærlige handlinger.

Et sted, hvor tanker ikke frivilligt evner at respondere på fornuften, men ynder at stagnere i mørket. Men også hen til destinationen, hvor jeg vinder modet, bevarer håbet og bærer troen på, at jeg kan bryde med mit mangeårige sorte sind.


Der, hvor jeg bliver sat fri og tager ansvaret tilbage. En sort sky kan hænge over ens hoved så længe, at man næsten glemmer den. Et tankemønster bliver til vane. En ond spiral født. Gennem årtier forfulgte en spiseforstyrrelse Carina, men på trods af utallige nederlag og selvmordstanker opgav hun aldrig kampen mod skyggesiden.

I Maskeballets Dronning beskriver Carina sin årelange rejse på en meget rammende facon, der når helt ind til ens hjerte. Bogen viser, at der er en vej ud af mørket og et håb for en bedre fremtid.


Om forfatteren


Carina Bruun Kristensen (f. 1980) er forfatter til selvbiografien Maskeballets Dronning. Carina er mor til datteren Zelina og sønnen Alexander. Hun er gift med Morten og arbejder til daglig som erhvervsuddannet serviceassistent i socialpsykiatrien.


Andre udgaver:

E-bog, ePub


Anmeldelse:


”Maskeballets dronning” er en selvbiografi skrevet af Carina Bruun Kristensen. Carina har i mange år lidt af en spiseforstyrelse og blev i alle disse år Styret af ”Dronningen” som hun selv kalder sit eget sorte sind. Fordi Carinas led af en atypisk anoreksi, så gik der mange år inden nogen var lydhøre overfor hendes sygdom.


Carina er født i Århus og har en ældre bror, Henrik. I 8. klasse begynder hendes bedste veninde Olivia at ignorere hende og hun føler sig voldsomt svigtet. Carinas verden bryder sammen og hun forstår ikke Olivias bevæggrunde.


Da Carina er 14-15 år får hun sin første kæreste Martin. Men Carina lider af en frygtelig jalousi. 2 gange prøver hun at begå selvmord. Martin ender med at forlade Carina og hun bliver frygteligt ulykkelig. Som 17-årig møder Carina Bjarke.


I starten har de det rigtig godt sammen men efter et par år begynder Bjarke at nedgøre Carina og hun tyr for alvor til spisevægring. Dronning anoreksi begynder at tage styringen over Carinas liv og det tager rigtig mange år, inden Carina slipper ud af dronningens kløer igen.


Efter et par år opsøger Carina for første gang sin læge. Men lægen mener at Carina lider af en depression og mener ikke at hun har en spiseforstyrrelse. Bjarke bliver ved med at nedgøre Carina og Carina gør ikke modstand. Faktisk kritiserer Bjarke alt hvad hun gør.


Efter 4 år sammen slår Bjarke op med en nedbrudt Carina. Som årene går, bliver Carina mere og mere udsultet og supplerer blandt andet med afføringspiller. Carina er efterhånden helt i dronningens vold. En dag ser Carina forfatteren Mille Eigard Andersen i tv.


Mille har skrevet en bog om sin egen spiseforstyrrelse. Set udefra minder Milles historie en del om Carinas. Det slår Carina at hvis Mille kan, så kan Carina også. En pudsig detalje er at jeg har 2 nyere bøger liggende til anmeldelse som Mille Eigard Andersen sendte til mig tidligere i denne uge.


Tilbage til ”Maskeballets dronning”. Carinas vej til helbredelse er lang og bestemt ikke nem. ”Maskeballets dronning” er skrevet kronologisk og gennemgår hvert eneste svigt som Carina bliver udsat for og de er mange. Bogen er fyldt med håb, den store kærlighed og vel nok noget af det sværeste et menneske kan udsættes for.


Carina Bruun Kristensen beskriver vel bedst selv hvad ”Maskeballets dronning” indeholder og hvor langt Carina er nået i dag:


”Jeg ved med garanti, at DU besidder en ufattelig styrke og en fremragende indre disciplin, så brug den fornuftigt. Giv ikke spiseforstyrrelsen opmærksomhed og føj den ej. Det vil kun nære dens eksistens og svigte din berettigelse. Den fortjener ingen succes, men det gør DU, DU fortjener alt det bedste i kraft af, at du er lige præcis DIG. DU er skabt som et helt unikt og værdifuldt liv, så spild det ikke på dem eller det, som ikke vil dig det godt.”


”Maskeballets dronning” er vanvittig velskrevet og rammer lige der i sjælen, hvor følelserne sidder fast. Undertegnede har ganske vist ikke personligt kendskab til en spiseforstyrrelse. Men det er vel et kunstgreb når forfatteren kan skrive, så man alligevel næsten kan mærke fysisk hvordan det var at være Carina og at være i Dronningens vold i alle disse år.


Man føler håbet og ser den lyse fremtid for sig. Bogen får mine varmeste anbefalinger med på vejen. Helt særligt til dig der har et skrøbeligt sind eller til dig der er nysgerrig på hvad store svigt og spiseforstyrrelsen kan gøre ved et menneske.


”Maskeballets dronning” viser vejen frem til troen på et bedre liv, håbet og vejen ud af mørket.


Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen


Bogen kan købes her:


5/6 Roser

Besøg forlaget her:

102 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page