top of page
Søg
  • krimiormen

"HVEPSESTIK"

Skrevet af Line Vester Larsen


"Hvepsestik" skrevet af Line Vester Larsen

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Line Vester Larsen


Forlag: Brændpunkt


Udgivelse: 12. marts 2020


Sider: 319


Format: Indbundet


Genre: Krimi


ISBN-13: 9788793835351


Anmeldt: 12. marts 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


KØBENHAVN ER RAMT AF HEDEBØLGE, da motionisten, Anders Hansen, gør et makabert fund i Frederiksberg Have. En studine er brutalt blevet stukket ned og efterladt døende ved havens børneattraktion suttetræet. Den garvede efterforsker, Britt Østerby, sættes på sagen, og som makker får hun den unge Oliver Lindberg.


Sagen tager hurtigt en uventet drejning, da det viser sig, at Oliver gemmer på en tung hemmelighed, der kan koste ham pladsen i efterforskningen. Inden længe befinder Britt sig i en drabssag, som med lynets hast udvikler sig kaotisk, da nye spor trækker tråde til en broget verden af sugardating¸ hvor kærligt selskab sælges og købes som en eftertragtet luksusvare.


Et par dage efter findes endnu en kvinde myrdet. Er der en sammenhæng mellem de to drab? Og hvorfor havner den tilsyneladende naive motionist, Anders, igen i begivenhedernes centrum? Jorden brænder under Britt, der én gang for alle må revurdere sit pragmatiske syn på skyld og uskyld i en vanvidsefterforskning, der involverer alternative drabsmetoder og udspekuleret hævn.


Om forfatteren:


LINE VESTER LARSEN, f. 1983, er uddannet fra Copenhagen Business School og har en baggrund som kommunikationsrådgiver. Line er født i Aarhus og har boet i Paris og New York. I dag bor hun på Frederiksberg med sin familie. Hun debuterer her med Hvepsestik.


Anmeldelse:


”hvepsestik” skrevet af Line Vester Larsen udgivet af Forlaget Brændpunkt er forfatterens debut. Jeg er bestemt imponeret over den flotte debut. ”Hvepsestik” fortjener bestemt at blive læst af mange. Krimien er skruet rigtig godt sammen og har præcis det en rigtig god krimi skal have.


”Hvepsestik” er fyldt med spænding, gode karakterer og et fantastisk plot. Virkelig en imponerende debut og et godt bud til fantastisk underholdning. Tøjekspedienten Anders Hansen er ude og løbe i Frederiksberg have da han ser en hårdt såret kvinde ved det såkaldte suttetræ.


Den unge kvinde Yasmin Saad dukker op hurtigt efter. Inden politiet når frem dør kvinden. Efterforskningslederen Britt Østerby og hendes unge makker Oliver Lindberg bliver tilkaldt for at starte efterforskningen af mordet på kvinden. Anders og Yasmin mødes dagen efter for at tale igennem hvad der skete.


Ofret er den 19-årige Maria Sindal der oprindeligt er fra Ranum i Nordjylland. Britt får svært ved at navigere i en vanskelig efterforskning og samtidig har hun store problemer med sin datter Freja. Freja har Downs syndrom og har en rigtig svær tid i skolen. Britt har dårlig samvittighed over at hun må overlade en del af ansvaret for Freja til sin mand Mogens.


Samtidig er Britt usædvanligt pligtopfyldende og ved at det er vigtigt at hun er fuldt ud til stede i efterforskningen. Jagten er gået ind på en drabsmand og et mordvåben. Britts efterforskninghold består, udover hende selv, af 5 meget forskellige personligheder. Udover Oliver består holdet af Qvist, Ellen, Lyngholm og Tommy kaldet tændstikken.


Deres opgave er nu at finde ud af hvem Maria var. Citat fra ”Hvepsestik”:


”Maria var selektiv i sit valg af mænd. Hun tændte på deres penge -intet andet. Du ved, money talks.” ”Okay” responderede Britt vagtsomt. ”Kan du komme i tanke om nogle særlige mennesker, der ikke brød sig om hende?” X lo pludselig spottende over Britts spørgsmål. ”Alle hadede Maria. Jeg tror faktisk, at hvis folk ikke var så falske i dag, ville de sikkert omtale hende som luksusliget i morgen, når ceremonien går i gang.”x`s sarkasme gav Britt gåsehud.”


Snart sker der endnu et dødsfald og det ser ud til at hele sagen har noget med sugardating at gøre. Et begreb som Britt i virkeligheden ikke kender meget til. Britt er efterhånden meget presset både privat og fagligt. Det er svært for hende både at være fuldt til stede privat og arbejdsmæssigt.


”Hvepsestik” er virkelig en god debut som jeg giver mine varmeste anbefalinger med på vejen. Hele historien hænger godt sammen og er skrevet i et velformuleret sprog. ”Hvepsestik” er absolut på højde med de bedste kriminalromaner. ”Hvepsestik” indeholder alt det en rigtig god krimi skal indeholde.


Samtidig er den forfriskende nytænkende og indeholder højst usædvanlige drabsmetoder og udfordrer på efterforskningsholdets vanetænkning. ”Hvepsestik” indeholder nogle fantastiske personligheder som jeg meget håber, at vi kommer til at møde igen i en eventuel efterfølger til ”Hvepsestik”.


Vurdering: 5/6 Roser


krimiormen


Bogen kan købes her:



5/6 Roser

16 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page