top of page
Søg
  • krimiormen

"HVAD ØJET SER"

ARMAND GAMACHE #7 SKREVET AF LOUISE PENNY


"Hvad øjet ser" skrevet af Louise Penny

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Louise Penny


Oversætter: Maria Marqvard


Originalsprog: Canadisk Engelsk


Original Titel: A Trick of the Light


Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens Forlag


Udgivelse: 21. januar 2021


Sider: 448


Format: Paperback


Genre: Krimi-serie


Serie: Armand Gamache #7


ISBN: 9788740067798


Tidligere udgivelser:



Anmeldt: 28. januar 2021


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


”Hjerter er knust,” har Lillian Dyson møjsommeligt understreget i en bog. ”Sød kærlighed er død.” Og nu er Lillian selv død, blandt hjerteblomster og syrener i Clara Morrows have i Three Pines, lige inden Claras soloudstilling på det anerkendte Musée i Quebec.


Gamache haster til den lille by og finder en verden af skygger og nuancer, gråtoner og lys, hvor intet er som det ser ud. Bag hvert et smil lurer en snerren, bag kærligheden et knust hjerte. Og selvom sandheden langsomt blotlægges, er det uklart for Gamache og hans hold, om der er mere gemt end hvad øjet ser.


Andre udgaver:

Lydbog, download E-bog, ePub


Anmeldelse:


I 7. bind af Louise Pennys krimi-serie Armand Gamache får læseren et grundigt og ganske unikt indblik i kunstverdenen. En verden som, i Louise Pennys univers, er fyldt med misundelse, intriger, had, indbyrdes kampe og hævn.


Den lille Canadiske ”Soveby” Three Pines er endnu engang skueplads for et mord. Denne lille yndige by, som ikke engang en moderne GPS kan finde. På overfladen er byen yndig og hyggelig, men mord tiltrækkes også af Three Pines.


Politiinspektør og drabschef Armand Gamache er efterhånden blevet gode venner med de fleste af indbyggerne i Three Pines. Det vanskeliggør hans arbejde som efterforsker sammen med hans næstkommanderende Jean-Guy Beauvoir og Betjenten Isabelle Lacoste, der står til en forfremmelse.


Både Gamache og Beauvoir lider af eftervirkningerne fra en skudepisode 6 måneder tidligere. Armand Gamaches 2 gode venner fra Three Pines kunstnerne Clara og Peter Morrow er på vej til Claras første soloudstilling sammen med deres venner Olivier Bruleè og hans partner Gabri.


Clara er dødsensangst for hvordan udstillingen bliver modtaget og om folk bare vil grine af hendes kunst og ikke forstå hende. Imens sidder Armand Gamache og hans kone Reine-Marie på deres altan. Inde i stuen sidder deres datter Annie og Armands næstkommanderende Jean-Guy Beauvoir og ignorerer hinanden.


De venter alle sammen på Annies mand David. De er alle sammen inviteret med til Claras fernisering. Jean-Guy har kæmpet i 15 år for at komme til at kunne lide Annie og nu er det endelig lykkedes. Jean-Guy er lige blevet separeret fra sin kone Enid.


Det var Annie og ikke Enid der var ved hans side og holdt hans hånd, da han vågnede efter skudepisoden sidste år. Armand har det stadig dårligt med at han anholdt Olivier for et mord som han ikke havde begået. Armand synes at det er en vanskelig situation.


Han er venner med en del af indbyggerne i Three Pines. Men det var også Armand der afslørede Oliviers grådighed i forbindelse med opklaringen af et mord et år tidligere. Armand er usikker på om Olivier kan tilgive ham. Til Claras fernisering er der både kunsthandlere, venner og andre kunstnere.


Dagen efter ferniseringen sidder Clara i haven og venter på Peter og Olivier der er kørt ud for at hente alle de aviser de kan finde, så Clara kan læse anmeldelserne af udstillingen. Da Peter og Olivier kommer tilbage får de et chok da de ser et kvindelig i Clara og Peters blomsterbed.


Gamache, Beauvoir og Isabelle Lacoste må nu vende tilbage til Three Pines i deres egenskab af efterforskere for drabsafdelingen. Ifølge effekterne i den døde kvindes taske hedder hun Lillian Dyson og er tidligere kunstkritiker. Clara har kendt kvinden som barn og ung og er derfor naturligt én af de mistænkte.


Hvis man er bekendt med karaktererne i Three Pines, så kan man kun glæde sig over at intet har ændret sig i Three Pines. Forfatteren evner at skrive fængslende og dramatisk med en snert af humor. Louise Penny skriver ganske enkelt fænomenalt.


Efter at have læst alle 7 bind i serien, så bliver jeg kun endnu mere fascineret af, de anderledes karakterer i Louise Pennys univers. ”Hvad øjet ser” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til et mysterium der hverken flyder med blod eller lig i hvert andet kapitel, men samtidig har en flig af et humoristisk glimt.


Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.


Bogen kan købes her:


Besøg forlaget her:


6/6 Roser

13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page