top of page
Søg
  • krimiormen

HAVFRUENS DØD

Opdateret: 12. maj 2020

Manus Albino 3. Skrevet af Søren & Morten Ellemose


havfruens død manus albino 3 skrevet af Søren & Morten Ellemose

ANMELDEREKSEMPLAR SENDT FRA FORLAGET.


Forfatter: Søren & Morten Ellemose



Udgivelse: 27. juli 2019


Sider: 544


Genre: Krimithriller


ISBN-13: 9 788793 755420


Anmeldt: 25. september 2019


Forlaget skriver:


Hendes majestæt Dronningen er død. En rystet nation kæmper med sorgen over landets royale overhoved, da nye begivenheder tvinger landet i knæ. En serie nøje planlagte terroraktioner mod udvalgte steder og personer bringer Danmark på randen af opløsning. Den hårdt kvæstede kriminalkommissær Henning Lorentzen og hans assistent, Louise Jensen, kastes ud i en ekstrem jagt i det endelige opgør med den superintelligente milliardærsøn Sebastian de la Cour.



Havfruens Død er det hæsblæsende tredje bind i den anmelderroste serie om organisationen Manus Albino, der anvender terror og mord for at opnå deres mål. Serien tegner et dystert billede af et Danmark med radikalisering og ekstreme miljøer, der udfordrer demokratiets grundtanke og retsstatens fundament.

Bogen har været udsolgt fra forlag, men blev i 2019 genudgivet i nye reviderede udgaver.


Om forfatterne


Tvillingerne Søren og Morten Ellemose (f. 1972) har tilsammen skrevet mere end 30 bøger. De tre første bind i serien om Manus Albino blev i sommeren og efteråret 2019 genudgivet i reviderede udgaver og med helt nye forsider.


Anmeldelse:


Jeg modtog Havfruens død som anmeldereksemplar. Dette har ingen indflydelse på min anmeldelse som er helt min egen mening om bogen.


Havfruens død er 3. bind i serien om Manus Albino. De første 2 bind i serien hedder henholdsvis Københavns brand og Fange 21. Havfruens død fortsætter præcis hvor Fange 21 stoppede. Kort sagt Manus Albino spøger i baggrunden og alt er kaos. Præcis som han har planlagt.


Og kaos fortsætter. Sebastian proklamerer at, han på 7 dage vil ødelægge nationen. Sebastian er godt i gang med at udradere nogle af de vigtigste kulturelle

nationalskatte og sætter samtidig angreb ind på alle de vigtigste fronter for nationen. Politiets afdeling A`s efterforskning er i fuld gang og de har nu koblet de forskellige tilfælde af mord og hærværk sammen.


Kontorassistenten Louise prøver forgæves at overbevise statsministeren og justitsministeren om præcis hvor farlig Manus Albino er. Men hvad ved en kontorassistent om det? Manus Albino fortsætter dog sin bølge af mord og terror. Efterhånden er der en hel kødrand af mennesker der hader Manus Albino og bare vil hævne sig på ham, på den værst tænkelige måde og gerne meget langsomt.


Journalisten Xenia får sin forside nr. 100. men hun er ikke glad. Hun har sine egne problemer at slås med. Sebastians ondskab fortsætter ufortrødent. Hele nationen er i panik og alting er kaos. Kan det overhovedet lade sig gøre at standse Manus Albino? PET-chef Hans Vanggaard har samlet et team af mennesker der allesammen hader Sebastian.


Teamet prøver om de kan finde Sebastian og hans it-ekspert Nero. Sebastian er en sjælden formidabel manipulator. Men det mest skræmmende og uhyggelige ved Sebastian er i virkeligheden, at han er så ligeglad med både sit eget liv og andres. Sebastian frygter ikke døden, men ser nærmest frem til livets afslutning.


Inden da, ønsker Sebastian dog at tage så mange liv som han overhovedet kan nå. Sebastian tror selv på, at hans handlinger, på længere sigt vil redde Danmark. Al trafik ud af København er pludselig lammet. Spørgsmålet er, om Sebastians panser i virkeligheden er ved at krakelere.


Dommedag er kommet til København. Lige fra første side i bogen følte jeg mig rigtig godt underholdt af denne enestående og formidable krimiserie. Bogen er virkelig velskrevet og der er god sammenhæng i historien. Det går simpelthen over min forstand, hvorfor jeg for et år siden, aldrig havde hørt om Manus Albino og brødrene Ellemoses forfatterskab.


Indtil nu har jeg læst de første 3 bind af serien og for hver gang bliver jeg større og større fan af serien. Den er formidabelt skruet sammen. Der er fuld fart på handlingen fra første side. Man fyldes af dramatik, spænding, latter og fart helt fra starten af bogen. Jeg vil dog på det kraftigste anbefale, at man starter med 1. del af serien Københavns brand.


De sidste mange år har jeg læst rigtig mange prisvindende krimiserier skrevet af formidable danske krimiforfattere. Serien om Manus Albino er fuldt på højde med de bedste af disse serier. Jeg ser stærkt og spændt frem til 4. bind af serien Herrens hus. Kort sagt så får Havfruens død mine varmeste anbefalinger med på vejen.


Vurdering: 5/6 Roser


Krimiormen

6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page