top of page
Søg
  • krimiormen

GRØN MORGENMAD

SKREVET AF JULIE KARLA



ANMELDEREKSEMPLAR SENDT FRA FORLAGET.


Forfatter: Julie Karla


Forlag: FADL s Forlag


Udgivelse: 2. september 2019


Sider: 216


Genre: Kogebog


ISBN-13: 9 788793 590175


Anmeldt: 20. september 2019


Fra bogens bagside:


”Grøn morgenmad” giver dig 85 grønne, sunde morgenmadsopskrifter og viser dig, hvor let det er at bruge grønt i morgenmaden uden at gå på kompromis med smagen. Tænk at være på forkant med sundheden allerede fra dagens begyndelse! Der både nemme og hurtige retter til de travle morgener, lækre sunde smoothies og juicer samt opskrifter til de lange morgener, hvor du har tid til at gøre noget ekstra ud af retterne.

Grøn morgenmad skal ikke forstås som morgenmad udelukkende baseret på grøntsager, men en morgenmad, hvor grøntsagerne er med til at løfte retten til et højere niveau. Grøntsagerne er enten stjernen i retten eller det perfekte supplement. Velkommen til mit grønne køkken.


Julie Karla


Om Forfatteren:


Julie Karla er madblogger og har de sidste 7 år delt sine opskrifter på www.juliekarla.dk og www.karlasnordickitchen.com. Julie Karla arbejder som freelancemadskribent, madfotograf og -stylisti Danmark og udlandet. ”Grøn morgenmad” er Julie Karla første kogebog.


Anmeldelse:


”Grøn morgenmad” skrevet af Julie Karla er en fantastisk kogebog med ikke mindre end 75 opskrifter på morgenmad med et grøn tvist og 10 drikke ligeledes med et grønt tvist. Man skal ikke forvente vegetariske forslag til morgenmad, men morgenmad med lidt mere grønt i. Ind imellem temmelig dristige opskrifter.


Dristige forstået sådan at, man måske ikke lige havde tænkt at man kunne blande grønt i grød eller på sit brød. Det er nogle utroligt spændende opskrifter med nogle lækre og inspirerende billeder. Fotografen? Det er såmænd forfatteren, Julie Karla selv. De er simpelthen så smukke og maden ser virkelig lækker ud.


Bogen er delt op i 4 dele. 1 del er de nemme opskrifter. Dem man kan servere i løbet af 10 minutter på en travl morgen. Eller kan forberede så det kun tager et øjeblik inden man kan sætte sig til bordet. Jeg valgte at lave meal prep med smoothie freezer packs som en prøve på opskrifterne i ”Grøn morgenmad”.


Det er simpelthen en genialitet. Man forbereder 4 måltider på én gang hvorefter man fryser dem ned… om morgenen tager man en pakke op af fryseren op i blenderen og vupti så er der sund og lækker morgenmad. Jeg valgte altså at lave ”Grønne smoothie freezer packs” De bestod af ganske få, men gode råvarer.


Banan, kiwi, baby spinatblade og squash. Selve forberedelsen tog en halv times tid, så det er såmænd også til at overkomme.


De øvrige 3 dele af bogen består af hhv. morgenmadsklassikere med et grønt tvist, nytænkende grøn morgenmad samt opskrifter på grønne drikke.


Jeg har tidligere forsøgt at få mere grønt ind min morgenmad, men det ender altid med, at blive lidt ensidigt i længden. Peberfrugt, agurk og måske lidt gulerødder. Efter opskrifterne følger både et opskriftsregister samt et råvareregister. Det synes jeg er lidt genialt, hvis man lige står med en rest grønt eller frugt som man gerne vil have brugt.


Så er det hurtigt lige at kigge i råvareregistret og se om man kan blive lidt inspireret. En skøn bog med rigtig gode opskrifter, lige til at gå til, dejlige billeder og en opbygning der gør bogen yderst overskuelig. Jeg vil bestemt give ”Grøn morgenmad” de bedste anbefalinger med på vejen.


Vurdering: 6/6 Roser


krimiormen


6/6 Roser

13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page