top of page
Søg
  • krimiormen

"GLUTENFRIE ÅRSTIDER"

Skrevet af Karina Baagø


ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Karina Baagø


Forlag: Forfatterskabet.dk


Udgivelse: 30. oktober 2020


Sider: 108


Format: Paperback


Genre: Brød og kager


ISBN: 9788793927933


Om bogen:


Med Glutenfrie Årstider er det slut med at savne, være udenfor eller føle sig til besvær! Her får du opskrifter på traditionsrige brød og kager fra de danske højtider og traditioner. Alle opskrifter er lige som du kender og husker dem – bare uden gluten.


Med bogen i hånden kan du selv lave klassikere i glutenfrie udgaver, som hele familien vil elske at spise. Igennem de fire årstider deler Karina Baagø ud af små tips, brugbare redskaber og kærlige spark til at gøre hverdagen og familielivet uden gluten til en fest i stedet for en sur pligt.


Karina guider dig igennem hele året – lige fra fastelavnsboller og varme hveder til snobrød og kammerjunker, halloweenkage og klejner. Glutenfrie Årstider giver nyt liv til alle de lækre klassikere. Om forfatteren Karina Baagø har siden 2016 arbejdet professionelt med glutenfri bagning, opskriftudvikling og livsstil.


Karina har en uddannelse i ernæring og sundhed og har glutenfri mad og hverdag tæt på livet, da hendes datter er glutenintolerant. Karina er også forfatter til bestselleren Knæk Koden til Glutenfrit Brød.


Anmeldt: 24. oktober 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf. "Glutenfrie årstider" udkommer først D. 15. november, men efter aftale med forlaget og da bogen allerede nu er sendt i forsalg, så har jeg fået lov til at anmelde bogen, før udgivelsesdatoen.


Anmeldelse:


”Glutenfrie årstider” skrevet af Karina Baagø er mit andet bekendtskab med forfatteren og hendes glutenfrie opskrifter. Den første bog jeg fik af Karina Baagø hed ”Knæk koden til glutenfrit brød” som hun udgav i maj 2019. Denne gang havde jeg ”Glutenfrie årstider” med i sommerhus med familien.


Mine 2 døtre på 27 og 21 lavede sammen med mit barnebarn på 4 år ”Marengsspøgelser” som et passende lækkeri til efterårsferien. Vi tilbringer alle vores efterårsferier i et sommerhus et sted i Danmark 9-11 familiemedlemmer. I ferien plejer, dem der har lyst, at skære græskar til Halloween.


Derfor var det jo helt perfekt at lave lidt spøgelser af marengs til aftenhyggen. Samtidig fik vi afprøvet én af opskrifterne i ”Glutenfrie årstider”. Opskrifterne er letforståelige og nemme at gå til.


Man får en fin introduktion af Karina Baagø i starten af bogen og lidt om hendes banebrydende ”Strukturmetode” til bagning af brød.”Glutenfrie årstider” er selvfølgelig, fristes man til at sige, opdelt i opskrifter egnet til forår, sommer efterår og vinter.


Alle opskrifterne i ”Glutenfrie årstider” er utroligt nemme at følge. Uanset om du er en rutineret hjemmebager eller nybegynder, så vil jeg vove den påstand, at alle kan være med. Skulle du være i tvivl om hvordan og hvorfor man bager glutenfrit, så vil jeg anbefale at du enten anskaffer dig Karinas anden bog ”Knæk koden til glutenfrit brød” eller eventuelt følger hendes blog som du finder her:


Karina Baagø


”Glutenfrie årstider” er en skøn opskriftbog hvis du ikke kan tåle gluten. Såmænd også hvis du godt kan tåle gluten. Hjemme hos mig er vi så heldige, at vi godt kan tåle gluten, men Karinas brød og kager smager så himmelsk at vi ikke har noget imod at spise lidt glutenfrit.


Under alle omstændigheder så får du i ”Glutenfrie årstider” opskrifter der kan hjælpe dig til ikke at føle dig udenfor, hvad maden angår, når du skal hygge dig med venner og familie. Når vi for eksempel mødes til påskefrokosten, så er det da lækkert at kunne have sit eget hjemmebagte ”Langtidshævet groft solsikkebrød” med.


Når vi igen får det så varmt at Koldskål frister, så er det da skønt at kunne lave sin helt egen glutenfrie ”Koldskålscrunch”. Hvad siger du til en lækker ”Pærekage” når pærerne er modne til efteråret? Selvfølgelig også uden gluten.


Nu vi nærmer os julen så kunne man jo også kaste sig over nogle lækre glutenfrie ”Æbleskiver”. Der er masser af muligheder i ”Glutenfrie årstider” for at både glutenallergikere og de familiemedlemmer eller venner der godt kan tåle gluten, kan nyde de samme lækre retter.


”Glutenfrie årstider” består af et væld af lækre traditionelle brød og kager med de smukkeste billeder ved hver enkelt opskrift. Opskrifterne i ”Glutenfrie årstider” er overskuelige og forklaret så vi alle kan være med. Som et ekstra plus, så er der ved hver enkelt opskrift angivelse af antal, bagetid, sværhedsgrad, tid i alt og hævetid.

Bagerst i bogen er der endda tomme sider, som du kan notere dine egne yndlingsopskrifter i eller huskeråd, hvos du vil.


Hvis du gerne vil lære forfatteren Karina Baagø nærmere at kende, så er hun på diverse sociale medier. Blandt andet Facebook og Instagram:


Facebook

Instagram


Vurdering: 6/6 Roser

Krimiormen


Bogen kan købes her:

Tales


Besøg forlaget her:

Forfatterskabet.dk


6/6 Roser

23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page