top of page
Søg
  • krimiormen

"GENSTART"

Krimi skrevet af Claus Lohman


"Genstart" skrevet af Claus Lohman

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Claus Lohman

Forlag: Lux

Omslagsgrafiker: Betina Drews

Udgivelse: 5. juli 2022

Sider: 278

Format: Hæftet

Genre: Krimi

ISBN: 9788775671144

Anmeldt: 13. juli 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Anmelderrost debutroman af forfatteren til 'Ukendt land' nu udgivet i en ny og redigeret version. Konspiratorisk og faktuel spændingsroman med twist af krimi. Genstart endte på toppen af Saxos bestsellerliste, da den udkom første gang, og kom ind som nummer to på Amazons bestsellerliste i Italien.

Da den unge retsgenetiker, Sarah Bermann, foretager en tilsyneladende rutinemæssig DNA-analyse i forbindelse med opklaringsarbejdet af et brutalt drab i Philadelphia, gør hun en sensationel biologisk opdagelse. Som konsekvens bliver Sarah ført ind i amish-folkets isolerede og primitive livsførelse i Lancaster County, Pennsylvania, der står i skærende kontrast til hendes eget overfladiske og materialistiske liv.

Hendes opdagelse bliver fulgt tæt af FBI, og før Sarah ved af det, er hun viklet ind i et net, hvis tråde når ud til planetens fjerneste afkroge. Hun føler sig draget af drabssagens hovedmistænkte, den 23-årige amish, David Stoltzfus, og erfarer, at hendes egen far har holdt en hemmelighed skjult for hende, som for altid vil forandre hendes liv.


ANMELDELSE

”Genstart” er noget så usædvanligt, som en omskrivning af en krimi, som forfatteren tidligere har udgivet, under en anden titel. Denne gang bedyrer forlaget dog, at man har været langt mere striks omkring handling og redigering fra forlagets side.

Bogen blev godt nok beskrevet som en bestsellerdebut, men det ændrer dog ikke ved, at krimien altså nu er omskrevet. Oprindeligt hed bogen ”Ukendt land”, men som jeg ser det, så er ”Genstart” en helt ny udgivelse med et spændende emne, der bliver taget under kærlig behandling.

I ”Genstart” bliver læseren ført ind i rets genetik og tilbage til Amishfolkets baggrund og deres anderledes måde, at leve på og anskue verdenen på. David Stoltzfus er 23 år og står for, at skulle på et års ophold i en verden udenfor Amishfolkets lukkede verden.

Det bliver et ophold, der mærker David for livet. David vender hurtigt hjem til Amishfolkets lukkede verden i den lille by, de har isoleret sig i. Han har besluttet sig for, at han ikke hører til i ”de andres” verden, men kun hos sin trygge base med sin familie.

Læseren får et dybt indblik i Amishfolkets lukkede verden, isoleret fra det Amerikanske folk som helhed. På det kollegie, hvor David har opholdt sig, har man fundet en ung kvinde død og voldtaget. David blev bedt om at gå hen på politistationen, sammen med 3 andre unge mænd skal David til forhør.

Sarah Bermann er blevet forladt af sin kæreste 3 måneder tidligere. Sarahs mor døde, da hun var 2 år gammel. Derfor er hun vokset op hos sin far. Sarah har et meget tæt forhold til faderen. Davids forældre Daniel og Sadie og deres børn lever hos Amishfolket.

Stoltzfus-familien lever primitivt og for deres gud. Naboens voksne datter Hannah banker på og fortæller, at hendes mor Ruth er død. Daniels lille datter Katie har overtaget en dukke der har tilhørt Hannahs afdøde datter. Hannah mistede både sin mand og sin datter mange år tidligere.

Hannah må ikke se dukken og er i det hele taget mentalt skrøbelig. Sarah arbejder på Genetisk Center for arvelige studier og rådgivning. Sarah chef Simon kalder hende ind på sit kontor. Sarah fornemmer at Simon er tiltrukket af hende og meget omsorgsfuld overfor Sarah.

Simon viser med stolthed Sarah deres nye genetiske maskine kaldet Mama. Maskinen kan gøre Sarahs arbejdsgang meget nemmere. Sarah afprøver, som det første Mama i forbindelse med en faderskabssag. Sarah bliver sendt ud til Amishfolket for at tage nogle blodprøver i forbindelse med mordet på den unge pige.

Her møder Sarah, David og bliver straks meget bjergtaget af den unge mand. Der går ikke lang tid, inden Sarah bliver involveret i mordet på den unge pige på kollegiet. Dette møde får uoverstigelige konsekvenser for Sarah, hendes far og Simon.

”Genstart” er vanvittig spændende og smækfyldt med viden, spænding og et overraskende plot. Jeg blev meget fængslet af handlingen og baggrunden i historien. Det bliver bestemt ikke sidste gang, at jeg giver mig i kast med en krimi skrevet af forfatteren.

”Genstart” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en krimi der kan noget helt særligt.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Lydbogsapps findes her:

Lydbogormen

5/6 Roser

7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page