top of page
Søg
krimiormen

"FREMMED"

Rebekka Holm #10 skrevet af Julie Hastrup




ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Julie Hastrup

Forlag: Politikens forlag

Udgivelse: 30.maj 2024

Sider: 416

Format: Hardback

Genre: Krimiserie

Serie: Rebekka Holm #10

ISBN: 9788740077704

Anmeldt: 26. juni 2024

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Fremmed er tiende selvstændige bind i serien om drabsefterforsker Rebekka Holm – en nervepirrende krimi om tilhørsforhold og identitet, og om hemmeligheder så dybe, at mord kan synes eneste udvej.


Den danske billedkunstner Estrid Mørk findes hængt i sit hjem på Isle of Skye, og det lokale politi fastslår, at hun har begået selvmord.


Ramt af sorg over sin mors død rejser hendes unge datter Lea til den skotske ø for at bringe orden i morens efterladte ejendele og få solgt huset, Oona’s Place. Lea har svært ved at finde ro, føler sig iagttaget og utryg i den rå og vilde natur, og hun kæmper med at forstå hvorfor moren, der oplevede stor succes med sine landskabsmalerier, skulle tage livet af sig i det hus, hun har talt så begejstret om. Da Lea tilfældigt finder et trusselsbrev sendt til moren, opsøger hun Rebekka Holm, som hun har mødt i flyet på vej mod Skotland.


Rebekka er sendt på tvungen orlov af Politigårdens nye drabschef, og får en stærk mistanke om, at det lokale politi har lukket sagen for hurtigt, og at Estrid sandsynligvis er offer for en forbrydelse. For hvem er den gådefulde mand, der dukker op ved Oona’s Place uden at give sig til kende overfor Lea? Og hvorfor påstår øens beboere, at der hviler en forbandelse over det lille afsidesliggende stenhus? Rebekka Holm kaster sig over sagen, der måske trækker tråde tilbage til et ungt pars død på øen mere end tredive år tidligere.




Anmeldelse:

Isle of Skye halvanden måned tidligere. Ansigtet havde tvunget kunstneren Estrid Mørk ud af huset. Hun havde været igang med at male. En lang gåtur plejede at hjælpe. Nogenlunde vel igen med en varm kop te i koppen hun havde fået af sin datter Lea ser hun igen ansigtet i vinduet. En skikkelse træder ind i huset inden hun kan nå at låse døren.


I Danmark: Souschef Jan Simonsen har overtaget Drabschef Gundersens stilling. Rekekka Holm er sikker på, at hun kommer til at savne Gundersen som chef. Simonsen har bedt Rebekka om at kigge ind på hans kontor. Simonsen sender Rebekka på øjeblikkelig ferie. Rebekka har overtrådt sine beføjelser og handlet på egen hånd. En hel måned forventer Simonsen at hun vil holde ferie. Rebekkas kollega Reza var med da hun brød ind i en mistænkts hus. Hvor skulle hun dog holde ferie henne? Rebekkas tidligere kæreste Niclas er flyttet sammen med en sygeplejerske. Rebekka ringer til sin mor, der skal på ferie i Skotland sammen med naboparret Inge og Kjeld. Rebekkas halvbror Ulrik ringer og inviterer Rebekka til middag. Hun kender egentlig kun hans datter Sara, men det går vel nok.


Lea sidder og kigger ud i natten. Adam forlod hende for 2 uger siden. Det er halvlanden måned siden hendes mor døde i Skotland. Lea bor i morfaderens lejlighed, som hendes mor havde arvet. Adam havde købt billetterne til Edinburgh. Lea er nødt til at tage til Skotland. Leas onkel oluf ringer, men hun orker ikke at tale med ham. I morgen skal hun med flyet. Men hendes onkel står nede på gaden. Lea skriver til ham, at hun er på vej til Skotland.


Rebekka er taget til Rødovre til Ulriks hus. Det viser sig, at Sara ikke er hjemme. Ulriks mor Nina og Rebekkas far havde haft et forhold førend han blev gift med Rebekkas mor. Rebekka spørger ind til Saras mor Jeanett Bartholin. Pludselig ringer rebekkas mor. Inge er faldet og har brækket benet. Moderen foreslår at Rebekka skal rejse sammen med moderen, men det har hun absolut ikke lyst til. I lufthavnen mødes rebekka, moderen og Kjeld. Kjeld tager åbenbart med selvom Inge er kommet til skade. I flyet kommer Rebekka til at sidde ved siden af Lea.


"Fremmed" er 10. selvstændige bind i Julie Hastrups serie med Rebekka Holm i hovedrollen. De tidligere bind er:

  1. En torn i øjet (2009)

  2. Det blinde punkt (2010)

  3. Blodig genvej (2011)

  4. Portræt af døden (2013)

  5. Farlig fortid (2015)

  6. Mirakelmanden (2017)

  7. Blodspor (2018)

  8. Vildskud (2020)

  9. Kryb (2022) samt denne

  10. Fremmed 2024.





Jeg har læst og anmeldt "Vildskud", "Kryb" og nu "Fremmed". Julie Hastrup skriver fængslende og man bliver blæst bagover af de overraskende drejninger af historien i "Fremmed". Julie Hastrups bøger er solgt til udgivelse i en hel række lande. Alle bøgerne har drabsefterforsker Rebekka Holm i hovedrollen. Julie Hastrup er en helt genial forfatter, der evner at fastholde læseren i yderste spænding til sidste side. Serien må betragtes som en serie i absolut topklasse. "Fremmed" er virkelig velskrevet litteratur med et plot helt udover det sædvanlige. Dernæst såsørger Julie Hastrup for, at læseren næsten ikke kan vente til næste bind i serien udkommer. "Fremmed" er absolut en krimi i særklasse og indeholder alt det en krimi skal indeholde og mere til. Sådan skal en god og fængslende krimi skæres helt enkelt. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, da bøgerne godt nok hænger sammen og de har de samme hovedpersoner, men det betyder intet for læseoplevelsen.


Vurdering: 6/6 Roser.



Krimiormen.

27 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page