top of page
Søg
  • krimiormen

"FAMILIENS SYNDER"

En Adam Fawley-krimi skrevet af Cara Hunter


"Familiens synder" skrevet af Cara Hunter

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Cara Hunter


Forlag: Gads Forlag


Udgivelse: 20. februar 2020


Sider: 354


Format: Hæftet


Genre: Krimi


ISBN-13: 9788712060123


Anmeldt: 21. marts 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


Hvis du syntes om tv-serien "Broadchurch" og er vild med krimiserier med stærke karakterer, er Familiens synder lige noget for dig. Omdrejningspunktet er den stemningsfulde og pittoreske universitetsby Oxford, og i spidsen for efterforskningerne står den underspillede, intelligente kriminalinspektør Adam Fawley, som har sine egne personlige problemer at slås med, samtidig med at han sammen med sit faste team opklarer forbrydelser i den på overfladen så trygge by.

Sharon og Barry holder havefest, og deres otteårige datter Daisy løber omkring klædt ud som tusindfryd. Men sidst på aftenen kan ingen i selskabet finde hende, og forældrene melder hende savnet. Da politiet kigger nærmere på de billeder, der er taget i løbet af festen, kommer de imidlertid i tvivl ... er det med sikkerhed Daisy, der er iført tusindfryd-dragten?


Var hun overhovedet til stede til havefesten? Kriminalinspektør Adam Fawley bliver sat i spidsen for eftersøgningen, som konstant tager nye drejninger, efterhånden som det bliver mere og mere tydeligt, at intet er, som det ser ud til at være i det tilsyneladende idylliske boligområde ...


Anmeldelse:


”Familiens synder” skrevet af Cara Hunter er første bind i serien om Vicekriminalkommissær Adam Fowley. En fantastisk page-turner. Man sidder nærmest ude på kanten af stolen fra første side og til man lukker bogen igen. ”Familiens synder” er fantastisk spændende og indeholder den ene drejning efter den anden hele bogen igennem.


”Familiens synder” er ganske enkelt fantastisk skruet sammen og på intet tidspunkt havde jeg spottet hvad der lå bag historien. Fantastisk plot. Et af den slags som er en sjældenhed i krimigenren. Vi befinder os i Oxford. Den 8-årige Daisy Mason forsvinder fra sit hjem under en havefest som hendes forældre, Barry og Sharon afholder.


Ingen har åbenbart set eller hørt noget. Daisy er bare pist væk. Ikke engang hendes bror 10-årige Leo har åbenbart set noget. Efterhånden som man kommer igennem kapitlerne viser det sig at nærmest ingen af karaktererne er helt det de giver sig ud for at være. Det vrimler simpelthen ud med skeletterne af diverse skabe, om man så må sige.


Man får fornemmelsen af at familien i Oxford er mere eller mindre generelt dysfunktionel. Ind imellem kapitlerne flettes de sociale mediers håndtering af Daisys forsvinden ind i historien. En lidt genial detalje er at afsnittene med opdateringer fra de sociale medier er skrevet med en anden fondstype end selve historien i ”Familiens synder”.


Derudover så er afskrifterne af selve afhøringerne skrevet med en 3. fondstype. Adam og hans mandskab af efterforskere bliver virkelig sat på en hård prøve under efterforskningen af Daisys forsvinden. Det er mest Adam Fowley af efterforskerne man lærer at kende som privatperson.


Adam har, selvfølgelig var jeg lige ved at sige, sine egne skeletter at slås med. Skeletter som sætter efterforskningen af Daisys forsvinden i yderligere relief. Kan Adam som efterforsker adskille sine egne problemer fra familien Masons. I baggrunden af alt dette er Daisys bror Leo. Han er lidt usynlig men alligevel i allerhøjeste grad til stede i familien.


Undervejs i ”Familiens synder” kommer man omkring både selvskade, pædofili, børneporno, sociale mediers indflydelse på samfundet, dysfunktionelle familier og søskendejalousi. Familier hvor ansigtet udadtil er vigtigere end families trivsel indadtil. ”Familiens synder” giver i allerhøjeste grad stof til eftertanke.


En krimi hvor fordommene har gode vilkår og lever i bedste velgående, specielt på de sociale medier, under alt dette ligger de store spørgsmål. Hvor er Daisy, har nogen bortført hende og lever hun stadig? Der er i hvert fald ingen tvivl om at familien Mason er en familie hvor hemmelighederne nærmest står i kø.


”Familiens synder” er en fantastisk krimi hvor spændingen bygges stille og roligt op for at udmunde i et fantastisk plot som man ikke ser komme. Med en slutning som er noget ud over det sædvanlige. ”Familiens synder” er bestemt god underholdning der fastholder læseren hele vejen igennem.


Mine varmeste anbefalinger til denne Adam Fawley-krimi. Det bliver bestemt ikke sidste gang at jeg kaster mig over Cara Hunters forfatterskab. ”Familiens synder” lægger op til en fantastisk fortsættelse af en krimiserie med Adam Fawley i hovedrollen.


Vurdering: 6/6 Roser


Krimiormen


Bogen kan købes her:



6/6 Roser

13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page