top of page
Søg
  • krimiormen

"EVA UNDER ISEN"

Roman Skrevet af Christin Marie Guild


"Eva under isen" skrevet af Christin Marie Guild

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Christin Marie GuildUdgivelse: 1. november 2019


Sider: 362


Format: Paperback


Genre: Roman


ISBN-13: 9788793755765


Anmeldt: 6. december 2019


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.


Forlaget skriver:


Evas fødder sætter gummistøvlemærker i nyfalden sne. Herude er tyst. Alting holder vejret. Små fodspor følger hende på højre side. Barnefødder uden sko. Hun har set det. For hvert skridt hun sætter, følger et lille sæt barnespor ved siden af hendes egne gummistøvlespor. Hun har set det.


Alligevel ved hun det ikke. Ikke rigtigt. Som om de små spor, og spørgsmålene de burde rejse, hele tiden unddrager sig hendes bevidsthed. Hvem sætter de små spor? Da Evas søster dør, mister forældrene evnen til at se og høre Eva. Eva vokser op i et tomrum af savn og forladthed.


Hugo, familiens nabo tilbyder sin hjælp og tager sig meget af hende. Romanen bygger delvist på virkelige hændelser med svigt, seksuelle overgreb og incest. Eva under isen er den gribende beretning om skyld og skam og den pinefulde kamp for at vinde et fodfæste i verden.


Om forfatteren


Eva under isen er Christin Marie Guilds debut som romanforfatter.


Anmeldelse:


”Eva under isen” er en roman om misbrugte børn og voksnes svigt. Fra første side blev jeg fyldt med gru og kriller i hele kroppen over, det jeg ser, som rendyrket ondskab og manipulation af de børn som bogen beskriver. Jeg blev ført ind i Eva og Roses sind og blev rystet i min grundvold over de følelser jeg sad tilbage med.

”Eva under isen” er skrevet så fænomenalt så man næsten mærker de følelser, angsten og det had som, under deres opvækst, kom til at fylde i Eva og Roses liv. ”Eva under isen” er virkelig en bog der er krøbet helt under huden på mig og giver et realistisk og skræmmende billede af de forhold misbrugte lever under.


Bogen skildrer de mange forskellige krænkertyper der findes. De fleste mennesker har nok et generaliserende billede af en pædofil/krænker, men så enkel er virkeligheden ikke. Krænkerens ansigt har mange former.


Eva og Rose er hovedkaraktererne i romanen. De bliver fra meget små udsat for incest, pædofili og misbrug af værste skuffe. De voksne der skulle være deres beskyttere, svigtede, misbrugte og forlod børnene på den værst tænkelige måde. Vi følger Eva og Rose tæt da de er udsat for manipulering, overgreb og misbrug.


Senere følger vi deres kamp i et langvarigt terapiforløb. En meget lang kamp for at finde deres egen fremtid og bearbejde deres mange dårlige oplevelser. Kan man overhovedet skabe sig nogenlunde normale relationer og et sundt følelsesliv med så meget i bagagen? Kan man løfte sig op over fortiden, finde sig selv og skabe en hverdag der bliver levet?


I bogens forord har Christin Marie Guild skrevet følgende:


Denne bog dedikeres til alle, der lever en hverdag med senfølger efter seksuelle overgreb. Og til de mennesker der går langt for at hjælpe og støtte.


”Eva under isen” er absolut under ingen omstændigheder en let bog at fordybe sig i. Det er rendyrket ondskab og dyb medmenneskelighed. Det mest skræmmende er i virkeligheden at ”Eva under isen” ikke er fiktion. Det er oplevelser taget fra virkeligheden. De oplevelser som bogens børn har haft er, med lidt omskrivning, sket i virkeligheden.


Man tror næsten ikke, at der findes så meget ondskab og modbydelighed. Som man måske kan forstå ramte bogen mig virkelig dybt i sjælen. Det er ikke litteratur for sarte sjæle. Skrivestilen er levende og fængslende. Alligevel tog det mig noget tid at læse ”Eva under isen”.


Det var simpelthen for stærk kost, hvis jeg indtog alt for meget ad gangen. Når det så er sagt, så vil jeg alligevel anbefale ”Eva under isen” på det varmeste. Læs den fordi det, desværre er nødvendig litteratur. Det er så vigtigt at få udbredt, at disse overgreb faktisk er reelle i virkelighedens verden.


Det er så vigtigt at vi alle kender lidt til nogle af de mulige tegn på misbrug og overgreb, så vi har mulighed for at gribe ind. ”Eva under isen” er en barsk roman, hvor man får et indblik i hvordan krænkede mennesker ser ud indeni. Men det er også en bog med håb for fremtiden. Lad mig slutte med at understrege, at ingen beskrivelser i ”Eva under isen” er overdrevne. Romanen viser også at kampen for et godt liv kan vindes.


Vurdering: 5/6 Roser


krimiormen


Bogen kan købes her:5/6 Roser

84 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

1 comentario


evaunderisen
09 dic 2019

Tak. C.M.Guild

Me gusta
bottom of page