top of page
Søg
  • krimiormen

"DØDVÆGT"

Opdateret: 8. maj 2020

Skrevet af Elsebeth Egholm


"Dødvægt" skrevet af Elsebeth Egholm

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Elsebeth Egholm


Forlag: Politikens Forlag


Udgivelse: 24. oktober 2019


Sider: 396


Format: Hæftet


Genre: Krimi og spænding


ISBN-13: 7887408740059946


Anmeldt: 25. december 2019


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


I "Dødvægt" er journalisten Dicte og kæresten Bo er på vej til øen Gozo med en gruppe fotoelever, da de bliver øjenvidner til en katastrofe. En flygtningebåd fra Libyen kæntrer mellem Malta og Gozo under en heftig storm i Middelhavet. Natasha, Bos mønsterelev, fanger de skæbnesvangre og kaotiske øjeblikke på film: færgens søsyge passagerer, de døde afrikanere i havet... og liget af en ung, hvid kvinde, der flyder i bølgerne mellem sorte mænd.


Da Bo og Natasha pludselig forsvinder, mener Dicte og den lokale efterforsker Jack Spiteri, at det er på grund af Natashas fotografier. I et kapløb med tiden og for at kende Bos skæbne, vikles Dicte ind i den mærkelige sag og må arbejde tæt sammen med den tiltrækkende Jack. Som lig tallet vokser omkring hende, må en samvittighedsplaget Dicte forholde sig til den gamle sandhed, at hvide liv tillægges større værdi end sorte.


Anmeldelse:


”Dødvægt” skrevet af Elsebeth Egholm er 9. fritstående bind i serien om Journalisten Dicte Svendsen. Bogen blev oprindeligt udgivet i 2015, men det bliver den bestemt ikke ringere af. Den udgave jeg fik tilsendt, er 3. udgave og udgivet i 2019. Man forstår næsten ikke hvordan Elsebeth Egholm kan blive ved med at komponere den ene fantastiske spændingsbog efter den anden med samme hovedperson, uden at det bliver gentagelser.


Jeg har efterhånden læst adskillige serier af en del forfattere. Indimellem oplever jeg at de enkelte forfattere står lidt stille og kører i samme rille i flere af deres bøger. Men det gælder absolut ikke Elsebeth Egholm. Denne gang er handlingen henlagt til sydligere himmelstrøg.


Dicte og kæresten fotografen Bo er på vej til Gozo i nærheden af Malta. Bo underviser et lille hold i fotografiets forunderlige verden. Hele holdet er på vej til Gozo hvor de skal tilbringe nogle begivenhedsrige dage. At turen bliver langt mere begivenhedsrig end de havde forestillet sig, havde de ikke lige forudset.


På Gozo møder vi Kriminalefterforsker Jack Spiteri. Jack har syndet. Han har et seksuelt forhold til en kollegas kone. Kollegaen hedder Victor og hans kone Claire sender sms beskeder til Jack når der er fri bane. Jack er godt klar over at det ikke er holdbart, men han har svært ved at holde sig fra Claire.


Lige indtil han ser Dicte. Dicte minder utroligt meget om Jacks afdøde svenske kone Ingrid. Jack og Dicte bliver tiltrukket af hinanden. Dicte er godt nok kæreste med Bo, men hun mistænker Bo for at have et godt øje til én af sine unge elever Natasha. En storm er på vej og Bo og Dicte er sammen med Bos elever på vej fra Malta til Gozo med færgen.


Næsten alle de rejsende på færgen er mere eller mindre søsyge på grund af stormen og de høje bølger. Pludselig ser de et skib med flygtninge der er kæntret. Midt imellem alle de mørke mennesker flyder en lys kvindekrop rundt. Hun ser bestemt ikke ud til at komme fra samme sted som flygtningene.


Kvinden viser sig at være død. Jack bliver ansvarlig for at efterforske kvindens død og møder Dicte første gang da han ankommer til havnen. Det viser sig snart at Natasha har taget et billede på færgen af en kvinde der nærmest er en tro kopi af kvindeliget. Obduktionen viser at den døde kvinde har været bedøvet af kloroform, men selve dødsårsagen bliver mere end almindelig vanskelig at finde for retsmedicineren.


Efterhånden går det op for efterforskerne at hun ikke er første offer. Samtidig med efterforskningen invaderer Dicte Jacks tanker. Selvom de kun har talt meget kort med hinanden, så bliver Jack draget og ønsker at lære Dicte nærmere at kende. Dicte har sine egne undersøgelser og efterhånden indleder Jack og Dicte en slags samarbejde om opklaringen af sagen.


”Dødvægt” er smækfyldt med drama, bortførelser, Trafficking, erotik, vold, dybe følelser og overraskende drejninger af handlingen. På intet tidspunkt står handlingen stille i ”Dødvægt”. Historien er skrevet i et fantastisk sprog med god sammenhæng i handlingen. Lige fra første side er der fuld spænding på historien og jeg var fantastisk godt underholdt.


Jeg har både hørt og læst bøger skrevet af Elsebeth Egholm før, så forventningen var sat til en god oplevelse. Jeg blev bestemt ikke skuffet.


Vurdering: 6/6 Roser


Krimiormen


Bogen kan købes her:


Politikens forlag


6/6 Roser

1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page