top of page
Søg
  • krimiormen

"DUSØRJÆGERENS HÆVN"

Opdateret: 12. maj 2020

Rummets detektiver 3

Skrevet af Søren & Morten Ellemose


"Dusørjægerens hævn" rummets detektiver 3, skrevet af Søren & Morten Ellemose

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Søren & Morten Ellemose



Udgivelse: 15. maj 2019


Sider: 186


Format: Indbundet


Genre: Science Fiction/børnebog


ISBN-13: 9788793755314


Anmeldt: 2. november 2019.


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.


Forlaget skriver:


Xander, Georg, Jeanne og Sigrid vågner i år 2155 på universets største rumskib. Om bord på Ark One forsøger de sammen med tvillingerne Tammie og Robert at løse mysteriet om tidsrejser. Denne gang kommer de på sporet af et intergalaktisk komplot. Nogen har stjålet TidsKuben, og universet er begyndt at skrumpe.


De hensynsløse dusørjægere Lord Greywood og Blade Bloodstorm er lige i hælene på de seks venner, som er udvalgt til at danne Rummets Detektiver. Bag den nådesløse jagt står den onde Kejser Blackrayn, der vil have magten over universet.


Anmeldelse:


”Dusørjægerens hævn” skrevet af Søren & Morten Ellemose er 3 bog i serien Rummets detektiver. De første 2 bind er ””Tidsmaskinen” og ”Intergalaktisk eventyr”. Hovedpersonerne er de 4 klassekammerater Xander, Georg, Jeanne og Sigrid samt tvillingerne fra fremtidens rumskib Ark One, Tammie og Robert.


Xander vågner fortumlet i en køjeseng på rumskibet Ark One. Xander finder snart ud af, at de har været på rumskibet i meget lang tid. Xander kan ikke huske så meget. Men stille og roligt vender hukommelsen tilbage. Tvillingernes far, Dorian mødes i et hemmeligt rum på rumskibet, med Djarko Djin.


Djarko er kendt som Friture Finn i Xander og hans venners tid, 2015. På rumskibet er året 2155. De er altså 140 år længere fremme i tiden. Imens er dusørjægerne Bloodstorm og Greywood på jagt efter de unge. Så går den vilde jagt igennem rumskibet. De 6 unge bliver fanget i en elevator som de ikke kan komme ud af igen.


Det eneste der befinder sig i elevatoren, er et pengeskab som kun Xander kan åbne. Det ser ud til at deres redning kan ligge 12 år ude i fremtiden. Men når de at rejse frem i tiden, inden de bliver fanget af dusørjægerne og deres frygtindgydende hjælpere? ”Dusørjægerens hævn” er en ungdomsbog med hæsblæsende fart fra første kapitel.


På trods af, at bogen kun består af knap 200 sider, så sker der virkelig meget og der er drama, spænding og fart over feltet hele vejen igennem. Man må sige at der er skruet gevaldigt op for tempoet i denne 3. bog i serien Rummets detektiver. ”Dusørjægerens hævn” er virkelig en page turner der råber på at man er nødt til at give sig i kast med næste bind i serien.


Rummets detektiver fortsætter i 4 bind ”Evighedens planet”. Jeg kan bestemt godt forestille mig, at de 12-18-årige vil kunne fordybe sig i dette intergalaktiske univers med stor fornøjelse. Det er en fantastisk velskrevet science fiction-historie. Jeg vil anbefale at man læser alle bøgerne i serien for at få den fulde forståelse af dette fremmedartede univers med tidsrejser, rumvæsner og våben som jeg i hvert fald aldrig har hørt om.


Man må beundre forfatterne for deres fantastiske fantasirigdom. ”Dusørjægerens hævn” og hele serien Rummets detektiver er ganske enkelt et rigtig godt bud på litteratur til den sci-fi interesserede teenager. Det kunne faktisk være interessant at se hele serien samlet i en stor bog.


Jeg har efterhånden læst en hel del af forfatterne Ellemoses litteratur, der spænder ufatteligt vidt. Jeg tror næppe at der er nogen genrer som brødrenes afholder sig fra at give sig i kast med. Indtil dato, har jeg endnu ikke fordybet mig i litteratur fra brødrenes hånd som ikke er ufatteligt velskrevet i et fantastisk sprog.


Vurdering: 5/6 Roser


5/6 Roser

Krimiormen


Bogen kan købes her:


5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page