top of page
Søg
  • krimiormen

"DONORJAGTEN"

thriller skrevet af Nana Cajus


"Donorjagten" skrevet af Nana Cajus

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Nana Cajus


Forlag: Orinoco.ink BoD


Udgivelse: 16. januar 2020


Sider: 380


Format: Hæftet


Genre: Thriller


ISBN-13: 9788743013198


Anmeldt: 8. februar 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


Krigskorrespondent Amanda Millund har en perlerække af brændpunkter på sit CV. Men en udsendelse til Darfur får en brat ende, da hun vågner op som skudoffer på et felthospital og bliver forvekslet med en venezuelansk kvinde: En sporløst forsvundet marinbiolog, der viser sig at være hendes hidtil ukendte tvilling.


Tilbage i København begynder Amanda at optrevle barndommens fortielser. Samtidig er den engelske retsmediciner Michelle Martins på vej til Sydafrika for at forfølge et spor af illegale organer. Amanda erfarer snart, at FARC tilsyneladende har kidnappet tvillingesøsteren, og sætter karrieren på spil for at rejse til Venezuela.


Her fornemmer hun hurtigt, at ikke alt er, som det syner. Og i jagten på sandheden krydser hun spor med den engelske retsmediciner, som har fået færten af profithungrende transplantationslæger med mord på samvittigheden.


Anmeldelse:


”Donorjagten” skrevet af Nana Cajus er en thriller udgivet D. 16. januar. Vi har at gøre med Ngo`er der jagter firmaer der ulovligt køber og sælger kropsdele og ind imellem også hele kroppe. Det er makabert og skræmmende. Sideløbende med har vi hovedpersonen Amanda Milling.


Amanda er journalisten der har prøvet lidt af hvert og har været udsendt til alverdens brændpunkter. Amanda har oplevet sin del af krig og ødelæggelse og har set lidt af hvert. Alligevel oplever jeg karakteren Amanda som temmelig naiv og lidt verdensfjern. Amanda vågner op på et hospital i Dafour

hvor lægen Rafael tror at hun hedder Emilia.


Amanda ligner Emilia på en prik. Det viser sig at Emilia er Amandas ukendte tvilling. Amanda får lidt et chok. Hendes mor er død et par år tidligere og hun har aldrig fortalt Amanda at hun var tvilling. Hvis det er rigtigt er hele Amandas verden vendt på hovedet og hendes familierelationer er slet ikke som hun troede at de var.


Hendes Norske far som hun har mistet kontakten til efter, forældrene blev skilt er måske i virkeligheden slet ikke hendes biologiske far. Hvad skete der dengang de blev født, hvis det altså passer at Amanda har en tvilling. Amanda tvivler lidt på om det nu også kan være rigtigt.


Emilia er marinebiolog og kort tid efter at Rafael har fortalt Amanda at hun har en tvilling, så forsvinder Emilia. Alle tror at Emilia er blevet bortført. Nu går den vilde jagt ind på at finde Emilia og få hende ud af de formodede bortførernes klør. Sideløbende med denne historie møder vi Michelle som vil starte sin egen ngo.


Michelle jagter ulovlige organdonationer. Både dem der sælger og udfører ulovlige operationer samt de mennesker der er ofre for donationerne. Michelle er oprindeligt rets patolog men hun vil hellere bruge sin faglige viden på at redde fattige fra at blive tvunget til at sælge deres organer for at overleve i en barsk verden.


Stille og roligt igennem historien flettes Amandas søgen efter søsteren Emilia og Michelles jagt på organtransplantationerne sammen. NGO eller ngo er en forkortelse for non-governmental organization, på dansk "ikke-statslig organisation" er en engelsk betegnelse for organisationer, som ikke direkte styres af staten, for eksempel velgørenheds-, menneskerettigheds- og miljøorganisationer.


Vi er langt omkring i ”Donorjagten” Fra Dafour til København og Venezuela. Handlingen starter i Dafour hvor Amanda vågner op efter en operation. ”Donorjagten” er fyldt med spænding, makabre fund, familierelationer og stor kærlighed. Undervejs har Amanda sine kampe med avisen hun er ansat på da hun insisterer på at blive og hjælpe med at finde ud af hvad der er sket med tvillingesøsteren.


Amanda har intet kendskab til den formodede tvillingesøster og det fik mig til at tænke i lidt andre baner. Alle vegne på nettet ser jeg konstant tilbud om at man kan få testet sin DNA. Hvor stammer man fra og hvem er i virkeligheden DNA-mæssigt ens nærmeste familie. ”Donorjagten” er en thriller der visse steder har fart over feltet mest hen imod slutningen.


Visse steder i bogen synes jeg at handlingen står lidt stille. Men ”Donorjagten” er bestemt udmærket underholdning og med et aktuelt og vedkommende emne. Man bliver bestemt meget klogere på organhandel og de problemer en ngo kan have at slås med.


Vurdering: 4/6 Roser


krimiormen


Bogen kan købes her:



4/6 Roser

3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page