top of page
Søg
  • krimiormen

"DET STILLE HJØRNE"

Opdateret: 29. apr. 2020

Skrevet af Dean Koontz


5/6 Roser



ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Dean Koontz


Forlag: EgoLibris


Udgivelse: 23. maj 2019


Sider: 571


Format: Hæftet


Genre: Spændingsroman


ISBN-13: 9788793664340


Anmeldt: 25. november 2019.


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.


Forlaget skriver:


”Jeg har virkelig behov for at være død.” Med disse ord nedfældet på et stykke papir tager en mand, der havde alt at leve for, sit eget liv. Han efterlader sig hustruen Jane Hawk, en FBI-agent, som kaster sig ud i en brutal jagt for at finde sandheden om sin mands selvmord. Koste hvad det vil.


Da Jane finder ud af, at en alarmerende lang række succesfulde mennesker med tilsyneladende gode og lykkelige liv også begår selvmord, aner hun et mønster, og snart er hun den mest efterlyste person i USA. Hendes magtfulde fjender holder hånden over en hemmelighed, der er så vigtig – og frygtelig – at de er villige til at eliminere enhver, som står i vejen for dem.


De har dog gjort regnskab uden at kende Jane Hawk, der er lige så udspekuleret, som de er koldblodige – og lige så ubøjelig, som de er skånselsløse. Hun er drevet af en retskaffen vrede, hendes modstandere aldrig vil kunne begribe. For den kommer fra hjertet.


Den intense thriller griber dig fra første side og holder dig helt fast, mens du bliver kastet frem til den vildeste finale. Booklist


Klassisk Dean Koontz: paranoiadrevet spænding. Mystery Scene


Du bliver fanget på side et. Suspense Magazine


Anmeldelse:


”Det stille hjørne” skrevet af Dean Koontz er en spændingsroman med vanvittig fart over feltet hele vejen igennem. På intet tidspunkt står bogen stille. Det er et fuldstændigt vanvittigt og utroligt skræmmende scenarium bogen lægger op til. I bund og grund handler den om, om man via kemi kan manipulere med mennesker og dyrs hjerner via forskning og skruppelløse biologiske forsøg.


Jeg kendte til navnet Dean Koontz men ikke hans forfatterskab. Navnet kendte jeg fordi jeg få dage før jeg modtog bogen havde overtaget ikke mindre end 7 bøger af samme forfatter fra en god ven der skulle have ryddet op i sit eget bibliotek. Efter jeg har læst ”Det stille hjørne” er jeg kun blevet endnu mere spændt på at få læst de andre 7 bøger.


Handlingen på ”Det stille hjørne” startede meget abrupt så der gik lige et par kapitler, inden jeg var rigtigt inde i historien. Jane Hawk, vores hovedkarakter i bogen har haft nogle overvejelser i forbindelse med sit valg af erhverv. Hun er agent hos FBI. Janes afdøde mand Nick havde sagt følgende med et citat fra bogen:


”Ja, livet er kompliceret, men hvis det ikke var kompliceret, ville det være en rutsjebane på et fladt spor. Det ville ikke være en tur, der var værd at tage. Og at, vi kender aldrig os selv fuldt ud, men det betyder, at vi er mystiske nok til at interessere hinanden. Og hvis vi kendte os selv fuldt ud i denne verden, hvilken grund ville vi så have til stadig at være her?”


Janes mand har begået selvmord nogle måneder før, der hvor vi kommer ind i historien. Jane tror ikke på at, Nick frivilligt begik selvmord. De havde et lykkeligt liv og Nick var ikke rigtigt typen der ville ende sit eget liv på den måde. Derfor jagter hun nu en mulig forklaring på hvad der skete.


Hun har gemt deres 5-årige søn hos nogle gode venner under sin søgen efter en forklaring. Det Jane finder er skræmmende langt ud over hendes vildeste fantasi. Jane bliver nærmest paranoid og tør ikke stole på mange andre end vennerne der passer hendes søn. Måske skal det vise sig at det er med god grund.


Jane bruger kun en gangs mobiltelefoner og sover sjældent mere end en enkelt nat samme sted. Når hun har brug for at gå på internettet, foregår det mest på små biblioteker i de mindre byer hun kommer igennem på sin søgen efter sandheden. Alligevel lykkes det hendes fjender at finde hende gang på gang.


”Det stille hjørne” er virkelig en page-turner af format. Farten hele bogen igennem er hæsblæsende. Emnet er yderst skræmmende og man overraskes gang på gang hele vejen igennem historien. Jeg ser virkelig frem til endnu en hæsblæsende bog fra Koontz hånd med Jane Hawk i hovedrollen.


”Det stille hjørne” har 4 efterfølgere som nogen absolut MÅ oversætte til dansk. Jane Hawk og Dean Koontz univers er ganske enkelt en moderne heltinde og en forfatter i en ganske særlig liga. Jeg vil gå så langt, at jeg vil sige i liga med gysets mester Stephen King. De mere end 500 sider som ”Det stille hjørne” består af, er ikke én eneste side for meget.


Helt enkelt en thriller i særklasse som får mine varmeste anbefalinger med på vejen.


Vurdering: 5/6 Roser


Krimiormen


Bogen kan købes her:


11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page