top of page
Søg

"DEN DER FALDER"

En videnskabsthriller Skrevet af Michael Larsen


"Den der falder" skrevet af Michael Larsen

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Michael Larsen


Forlag: Turbine


Udgivelse: 18. marts 2020


Sider: 376


Format: Indbundet


Genre: Thriller


ISBN-13: 9788740621723


Anmeldt: 18. marts 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


En mystisk kraft hjemsøger Julie Viver i hendes drømme, og da hun søger hjælp, er det ved at koste hende livet. Da hun kort efter bliver vidne til en grufuld forbrydelse, går det op for hende, at nogen – eller noget – er efter hende. Hun har fjorten dage til at opklare hvem eller hvad.


Længere kan et menneske ikke klare sig uden søvn. Og Julie kan ikke længere sove. Hun tør ikke. Forbrydelsen binder Julie Viver i et skæbnefællesskab med den mystiske forfatter Magnus Storm, og opklaringen starter i Italien, hvor en reklamemand i slutningen af nullerne søsatte en internetspøg, der skulle få os til at sætte spørgsmålstegn ved, hvad vi overhovedet kan tro på.


Han bragte et billede på en internetside, hvor han påstod, at millioner verden over havde drømt om denne mand. Det blev aldrig rigtig klart, hvordan han havde frembragt tegningen, men senere hævdede han, at det hele var ét stort fupnummer. Problemet er, at netop denne mand, manden på billedet, er præcis den mand, der jagter Julie i hendes drømme …


Den der falder, er en nervepirrende videnskabsthriller om en ung kvinde med søvnlammelser, en ukendt art af svirrefluer, den ældste kendte civilisation på kloden og mystiske kræfter på jagt efter den unge kvinde. Michael Larsener tilbage i storform med en thriller i stil med Slangen i Sydney og Femte sol brænder.


Anmeldelse:


”Den der falder” er en videnskabsthriller skrevet af Michael Larsen og er udgivet af forlaget Turbine. Der skal ikke herske tvivl om at vi her har en thriller med en stor fed streg under videnskab. Vi har at gøre med insektvidenskab, astronomi, arkæologi den arkæoastronomiske tydning af komplekser på et absolut højt plan.


Samtidig er der også en snert af ”Der er mere mellem himmel og jord” i ”Den der falder”. Faktisk er bogen skrevet på så højt et plan at jeg indimellem havde svært ved at følge med. Nu må det retfærdigvis også siges at det er meget langt væk fra min interessesfære. ”Den der falder” er absolut eminent skrevet men under ingen omstændigheder literatur i den lettere genre.


Der skal ikke herske tvivl om at der ligger stor viden og et omfattende researcharbejde bag Michael Larsens ” Den der falder”. Min største respekt for det enorme arbejde der ligger bag. Når det så er sagt så består bogen af temmelig mange termer som jeg ikke lige var inde i. Bare et af de lette eksempler.


Jeg vidste på forhånd ikke hvad en vaper var (Sikkert bare min uvidenhed). Jeg fandt dog ud af at en Vaper er en såkaldt E-cigaret. Så klogere på de små ting undervejs i ”Den der falder” det blev jeg bestemt også. Måske vil dette Citat af forfatteren om hans egne betragtninger give et lille billede af hvad ”Den der falder” også er:


"Verden er forunderlig. Og fuld af synkronicitet. Mange dage føltes det nærmest, som om haven var forhekset, for hvor stor er sandsynligheden for, at man stort set dag efter dag sommeren igennem kan traske ud i sin have og komme ind med den ene nye og mere sjældne art efter den anden? Grå spiralhårsflue, korthornet mosesvirreflue, gul vedsvirreflue, Melangyna pavlovskyi, sort vedsvirreflue. Det blev bare ved og ved. På en måde der næsten ikke syntes mulig."


I Selve handlingen af ”Den der falder” har vi hovedpersonen den biologistuderende Julie Viver der nærmest er besat af Svirrefluer. Hun har siden hun var barn været fascineret af svirrefluer og insekter. I samme opgang som Julie bor også forfatteren og den tidligere journalist Magnus.


Han har i længere tid studeret Julie på afstand. Og vel også været lidt fascineret af Julie. Måske drømt lidt om at Julie er hans muse. Inden længe bliver Julie og Magnus draget mod hinanden på grund af en forbrydelse. Julie føler at hun gennemlever et mareridt og Magnus vil gerne hjælp Julie med at finde en løsning på mysteriet.


De flygter ud af Danmark på falske pas og deres første stop af mange bliver Rom derefter går rejsen til Fiirenze, Ankara, Cannes, Cairo, Edinburg, Svendborg og Ærø. Til sidst ender Julie og Magnus på et sted midt imellem Schweiz, Østrig, Lichtenstein og Italien i deres søgen efter en måde at redde Julie på.


Mine varmeste anbefalinger til ”Den der falder” som er i en helt anderledes liga end det jeg ellers plejer at give mig i kast med. Trænger du til litteratur der udfordrer og er vanvittig spændende på samme tid, så må ”Den der falder” være et rigtigt godt bud. En videnskabsthriller der kræver mere end normal fordybelse.


Vurdering: 4/6 Roser


Krimiormen


Bogen kan købes her:



4/6 Roser

15 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page