top of page
Søg
  • krimiormen

"AL DEN LUFT, DER OMGIVER OS"

Skrevet af Tom Malmquist


"Al den luft, der omgiver os" skrevet af Tom Malmquist

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Tom Malmquist


Forlag: C & K/Politikens forlag


Udgivelse: 5. marts 2020


Sider: 288


Format: Indbundet


Genre: Roman


ISBN-13: 9788740057263


Anmeldt: 5. marts 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


Blandt porcelænet i loftsrummet hos sine forældre finder Tom en gammel avisnotits om et uopklaret drab på en ung mand. Manden er Mikael K, postarbejder og eneboer, hvis liv fik en brutal afslutning i en grotte en nat i1991 i Stockholm-forstaden Huddinge. Øjeblikkeligt kastes Tom tilbage til sine barndomsår, og han beslutter sig for at efterforske sagen.


Hvem var Mikael K? Og hvorfor skulle han dø? Sagen bliver en besættelse for Tom. Langsomt afdækker han historien om den dræbte, og undervejs i sin research konfronteres han både med sin egen fortid og sit komplicerede forhold til sin far.

Tom Malmquist begyndte at skrive på Al den luft, der omgiver os i årene op til, at han mistede sin gravide kæreste til leukæmi. Tabet og sorgen han har beskrevet i den prisbelønnede og bevægende bestseller I hvert øjeblik, er vi stadig i live.


Anmeldelse:


”Al den luft, der omgiver os” er Tom Malmquist`s 2. udgivelse. Den er udgivet af C & K Forlag/ Politikens forlag. ”Al den luft, der omgiver os” startede forfatteren på inden hans debut ”I hvert øjeblik er vi stadig i live”. Men hans kæreste Karin blev syg inden ”Al den luft, der omgiver os” blev færdig.


Derfor skrev han sin debut om Karins sygdomsforløb inden han kunne fortsætte med ”Al den luft, der omgiver os”. I min optik er det meget tydeligt at ”Al den luft, der omgiver os” er skrevet af 2 omgange. Der er stor forskel på skrivestilen i 1 og 2 halvdel af bogen. 1. halvdel var ind imellem lidt forvirrende og tung at komme igennem. eg fornemmede ikke altid, lige med det samme, hvilket tidsperiode, vi befandt os i. Med 2. halvdel af bogen var der helt klart en forbedring i skrivestil og tidsangivelser.


Tom bor sammen med sin kæreste Karin. Karin skal holde fødselsdag og Tom låner noget porcelæn, som hans forældre har stående på deres loft, pakket ind i gamle aviser. Her finder han artiklen om Mikael K`s mord og bliver nærmest hypnotiseret af den gamle sag. Tom beslutter sig for at prøve, at opklare det gamle mord fra juni måned 1991.


Tom har tidligere udgivet et par digtsamlinger, men nu håber han at han kan udgive en bog om Mikael K`s mord i Huddinge hvor Tom selv er vokset op. Han husker tydeligt sagen om mordet på Mikael K. Sagen gjorde stort indtryk på Tom, dengang. Tom beslutter sig for at gå dybere ind i efterforskningen af mordet.


Han får fremskaffet alle sagsakterne fra politiets efterforskning. Skridt for skridt gennemgår Tom alle sagsakterne. Et af hovedelementerne i mordet i Grotten, som sagen også blev kaldt, var en bog der lå på Mikael K.`s bord i hans lejlighed. Bogen handler om at begå selvmord. Var Mikael blevet myrdet? Eller var det en mere avanceret form for selvmord?


Undervejs i sine undersøgelser lykkedes det Tom at få fat i efterforskere, vidner, byretsdommer, gamle kollegaer og gamle venner af Mikael K. Som Tom kommer igennem sine grundige undersøgelser, føler han at, han kommer meget tættere på hvem Mikael K. var. Mikael var lidt en enspænder uden de helt store og tætte sociale kontakter.


Tom lærer vel også sig selv lidt bedre at kende undervejs i sine undersøgelser. Den bog, der var omdrejningspunktet i opklaringen af Mikael K.`s mord har Tom selv haft da han var teenager. Faktisk var han selv, som 16-årig, inde i en meget vanskelig periode. Tom tvinges undervejs til at tage sit forhold til sin far op til revurdering.

Da jeg først var igennem den lidt vanskelige start af bogen, blev jeg fanget ind af Toms Malmquist`s skrivestil og det store arbejde der ligger bag romanen ”Al den luft, der omgiver os”. ”Al den luft, der omgiver os” endte med at være en roman som jeg bestemt godt vil give mine anbefalinger med på vejen.


Bogen er fascinerende og med masser af spænding og intensitet.


Vurdering: 4/6 Roser


Krimiormen


Bogen kan købes her:



4/6 Roser

4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page