top of page
Søg
  • krimiormen

"VOGTEREN AF DET 7. SEGL"

Historisk roman skrevet af Claus Stensgaard Jensen


ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Claus Stensgaard Jensen

Forlag: Hakon Holm Publishing

Udgivelse: 24. juni 2022

Sider: 432

Format: PDF-fil

Genre: Historisk roman

ISBN: 9788787698207

Anmeldt: 27. august 2022

Jeg fik tilsendt bogen som en PDF-fil fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Romanen tager udgangspunkt i kong Valdemar Atterdags mystiske rejse gennem Europa i 1300-tallets senmiddelalder. En rejse i selskab med to jomfruer, som mirakuløst har overlevet en flodbølge, og med en hemmelig mission udtænkt af pave Innocens d. 6.

En mission, som både kristne ordner, jødiske stammer, muslimer og mamelukker forsøger at forhindre. Den katolske kirkes mange historiske kilder og myter danner baggrund for romanens handling – hvor kun vogteren af det 7. segl kan forhindre dommedag.

Forfatteren har rejst i fodsporet på Valdemar Atterdag gennem byer som Krakow, Prag, Wien, Avignon, Paris, Brügge, Gent og Visby. Bogen har været tre år undervejs.


Claus Stensgaard Jensen

ANMELDELSE

I den historiske roman ”Vogteren af det 7. segl” bliver læseren ført tilbage til 1300-tallet og 2 unge kvinders hemmelige rejse sammen med Kong Valdemar Atterdag. I 1362 mere præcist gemmer de 2 kvinder sig i en kirke under en syndflod, der udsletter 7200 mennesker og byen Rungholt i det sydlige Jylland.

Sammen med en præst er de, de eneste overlevende i byen. Den Jødiske kvinde Maria er kommet rejsende til byen sammen med handelsfolk og Margrethe var kommet til byen som forældreløs for at bo hos slægtninge. De 2 unge kvinder kendte ikke hinanden inden syndfloden, men den lokale præst, der overlever sammen med de 2 kvinder, sender kvinderne på en rejse sammen med den Danske Kong Valdemar Atterdag og hans bror Otto.

Romanens titel, Vogteren af det 7. segl, henviser til Johannes Døberens Åbenbaring, hvor det syvende segl er navnet på den ubønhørlige dommedag, som venter menneskeheden, efter de først har været ramt af en lang række plager som pest, sult og krig.

Ganske som i middelalderen og årene omkring 1362. ”Vogteren af det 7. segl” er en roman om kong Valdemar Atterdags mystiske rejse gennem Europa i 1300-tallets senmiddelalder. En rejse i selskab med to jomfruer, som mirakuløst har overlevet en flodbølge, og på en hemmelig mission udtænkt af pave Innocens d. 6.

En mission, som både kristne ordner, jødiske stammer, muslimer og mamelukker forsøger at forhindre. Romanen er skrevet af debutanten Claus Stensgaard Jensen, som har rejst i fodsporet på Valdemar Atterdag gennem byer som Krakow, Prag, Wien, Avignon, Paris, Brügge, Gent og Visby.

Den katolske kirkes mange historiske kilder og myter danner baggrund for romanens handling – hvor kun vogteren af det 7. segl kan forhindre dommedag. De 2 kvinder bliver konsekvent kaldt for Jomfruer, når nu de er på en mission for Paven.

Men faktisk så er Maria enke og Margrethe er noget så sjældent, på denne tid i historien, som lesbisk. Vi følger de 2 kvinders rejse igennem rigtig mange byer og dramatiske begivenheder, frem til deres bestemmelsessted. De møder gejstlige, kongelige, kejsere og dronninger undervejs og deltager i adskillelige festlige begivenheder på deres rejse.

Maria er den lidt mere forsigtige af de 2 kvinder. Hvorimod Margrethe er fyldt af en eventyrlyst, som man nok sjældent har set, blandt datidens kvinder. På deres fælles rejse er de 2 kvinder dog uadskillelige. ”Vogteren af det 7. segl” er en historisk roman, der tager udgangspunkt i Kong Valdemar Atterdags mystiske rejse sydpå midt i det 13-århundrede.

”Vogteren af det 7. segl” er smækfyldt med drama, store fester, krige og kærlighed set med datidens øjne. Jeg er dybt imponeret over forfatterens evne til, at komponere en roman set med datidens øjne, men skrevet med nutidens mennesker for øje.

Hvis jeg skulle fremkomme med en enkel anke, så skulle det være, at bogen ikke kan stoppe der hvor den gør….Jeg vil have mere af fortællingen om de 2 Jomfruer Maria og Margrethe. Romanen er dog fantastisk velskrevet og med bid og nerve i fortællingen.

Mine varmeste anbefalinger til ”Vogteren af det 7. segl” hvis du er til historiske romaner med en nutidig nerve.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.


4/6 Roser

19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page