top of page
Søg
  • krimiormen

"VILDSKUD"

En Rebekka Holm-krimi skrevet af Julie Hastrup


"Vildskud" skrevet af Julie Hastrup

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Julie Hastrup


Forlag: Politikens Forlag


Udgivelse: 28. maj 2020


Sider: 448


Format: Indbundet


Genre: Krimi


ISBN-13: 9788740054101


Anmeldt: 28. maj 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


"Vildskud" er endnu en fængslende krimi i Julie Hastrup serie om drabsefterforskeren Rebekka Holm. En kvinde mister sin lille datter i Italien under en ferie. Tabet er ikke til at bære, kvinden er knust. Derfor begynder hun i en særlig sorggruppe for mennesker med kompliceret sorg.


En dag dukker den unge kvinde Mille op i gruppen. Hun kommer med en voldsom sorg, men også med en rasende hævntørst, som langsomt breder sig i gruppen. Hvor langt vil de gå for at hævne deres tab? Drabsefterforsker Rebekka Holm er i krise.

Efter et drabsforsøg er hendes svenske kæreste og kollega, Niclas, ikke mere den Niclas hun kendte. Måske bliver han det aldrig igen. Mens hun kæmper med at acceptere udsigterne, bliver hun kontaktet af en barndomsven, hvis søn Elias har modtaget anonyme trusler.


Selv får Rebekka en stribe tavse, anonyme telefonopkald. Kan der være en forbindelse? Pludselig er Elias væk. Rebekka får flere mystiske opkald. Og i sorggruppen vokser hævntørsten i styrke og fører til ulykker – og drab. Vildskud er en tankevækkende og nervepirrende krimi om sorg, hævn og selvtægt.


Vildskud er seriens ottende selvstændige bind. Julie Hastrups bøger er solgt til udgivelse i en lang række lande. Alene i Danmark er serien om Rebekka Holm trykt i over én million eksemplarer. Andre udgaver: Lydbog, download E-bog, ePub


Anmeldelse:


”Vildskud” er det 8. bind i krimi-serien med Rebekka Holm i hovedrollen skrevet af Julie Hastrup. ”Vildskud” kan dog sagtens læses uafhængigt af de foregående bind i serien. Psykologen Nikolaj Bille leder en sorggruppe for mennesker med kompliceret sorg.


I gruppen er der 3 personer, Johanna, Lars og Arne, som Nikolaj har i terapi. De er alle 3 fastlåst i dyb sorg over at have mistet en nær personen. En dag dukker en ny ung pige op i gruppen, Mille. Mille er også i dyb sorg og derudover plages hun af en hævntørst større end noget andet.


Det sætter tankerne i gang hos resten af gruppen og Nikolaj stopper dem ikke. Drabsefterforskeren Rebekka Holms svenske kæreste Niclas er indlagt på et hospital i Stockholm efter et drabsforsøg. Det vides ikke om Niclas nogensinde bliver sig selv igen.


Samtidig plages Rebekka af en del opkald fra et ukendt nummer. Rebekkas sædvanlige makker Reza Aghajan er på orlov så hendes ”nye” makker bliver Jonas. Rebekka og Jonas har tidligere flirtet lidt, så Rebekka er lidt spændt på om Jonas vil kunne efterfølge Reza som makker.


Rebekka bliver kontaktet af en barndomsven, Simon Lund. Hans søn Elias kører rundt om natten og laver streetart. Elias er begyndt at modtage en del anonyme opkald. Desuden modtager han breve med et enkelt ord ”Dø”. Simon er bekymret.


Rebekka beroliger Simon og mener egentlig ikke at det er noget alvorligt. Førend Elias pludselig forsvinder. I sorggruppen eskalerer tanken om hævn, efterhånden som Mille åbner mere og mere op for sine tanker om hvad hun vil gøre ved den person, som hun mener er skyld i hendes sorg.


Der er efterhånden en meget fin grænse mellem ønsket om hævntørst og så faktisk at tage hævn. Mille får virkelig sat nogle tanker i gang hos både Johanna, Arne og Lars. De 4 personer i sorggruppen går nærmest i selvsving over deres hævntørst.


Spørgsmålet er om de lader fornuften tage over, inden det går helt galt. Rebekka og Jonas leder stadig efter Elias. Pludselig bliver Rebekka selv skydeskive for ønsket om hævntørst. Lige som man tror at man har regnet plottet ud så får historien en meget uventet drejning.


Fuldstændig genialt. ”Vildskud” ligger absolut indenfor topklassen af danske krimier. Virkelig velskrevet med et plot udover det sædvanlige. ”Vildskud” er absolut en krimi i særklasse og indeholder alt det en rigtig page-turner skal og mere til.


”Vildskud” er skrevet i et flydende sprog, med skønne karakterer og har alt det en god historie skal have fra sorg, hævn, uhygge, drama, spænding, intensitet og en overraskende slutning. Forbered dig på at ”Vildskud” holder læseren fanget lige fra første side.


Selvom man er et stykke inde i historien, inden det første egentlige mord, så er der virkelig fuld fart over spændingen hele vejen igennem bogen. ”Vildskud” får mine bedste anbefalinger med på vejen som en krimi, hvor der ingen løse ender er når sidste side er læst.


Faktisk er ”Vildskud” én af de bedste krimier jeg har læst og Julie Hastrup er stormet ind på min liste over danske yndlings krimiforfattere. Sådan skal en god krimi skæres, helt enkelt.


Vurdering: 6/6 Roser


Krimiormen

Besøg forfatterens hjemmeside her:



Besøg Forlaget her:



Bogen kan købes her:



6/6 Roser

5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page