top of page
Søg
  • krimiormen

"ULVESOMMER"

Thriller skrevet af Hans Rosenfeldt


"Ulvesommer" skrevet af Hans Rosenfeldt

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Hans Rosenfeldt


Oversætter: Helena Brennum


Originalsprog: Svensk


Original titel: Vargasommar


Forlag: HR. Ferdinand/Politikens Forlag


Udgivelse: 19. november 2020


Sider: 455


Format: Indbundet


Genre: Thriller


ISBN: 9788740054057


Anmeldt: 19. november 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


En død ulv findes med resterne af et menneske i maven. Afdøde ser ud til at have overlevet en blodig massakre på den anden side af grænsen til Finland, blot for nu at findes død i skoven uden for Haparanda. Men hvad lavede offeret der?


Politiet må vende hver en sten for at forsøge at finde ud af, hvad der er sket. Tiden går, og Hannah Wester og resten af styrken fornemmer at andre kræfter er er mindst lige så interesserede som de er i at finde ud af, hvad der skete. Pludselig bliver den lille grænseby centrum for en serie brutale hændelser, langt værre end noget Hannah Wester og de andre lokale betjente nogensinde har forestillet sig.


Ulvesommer er første bind i en ny kriminalserie af Hans Rosenfeldt, skaberen bag tv-serierne Broen og Marcella, og del af krimimakkerparret bag den internationale bestsellerserie om Sebastian Bergman, Hjorth Rosenfeldt.


Anmeldelse:


Svenske Hans Rosenfeldt er forfatteren af ”Ulvesommer”. ”Ulvesommer” er en ny spændingsserie og forfatteren står bag tv-serierne ”Broen” og ”Marcella”. Hvis man synes at navnet Rosenfeldt lyder bekendt fra krimigenren, så er det heller ikke helt forkert.


Hans Rosenfeldt har skrevet serien om Sebastian Bergman sammen med krimi-makkeren Michael Hjorth. Denne gang har forfatteren dog valgt at være alene om” Ulvesommer” hvor Betjenten Hannah Wester og hendes makker Morgan og chefen Gordon er hovedkaraktererne.


Hannah Wester er 54 år og har været sammen med Thomas siden de var helt unge. De har fået 3 børn sammen. Den ældste Elin døde bare 2 år gammel og får ad omveje en hovedrolle i Hannahs sind i ”Ulvesommer”. Hannah føler en voldsom skyld over det der skete med Elin 26 år tidligere.


Hun har svært ved at åbne op over for Thomas. Deres ægteskab kører lidt på rutinen og Hannah har en elsker ved siden af sit ægteskab med Thomas. Man får som læser et utroligt godt indblik i karakteren Hannah Wester. Hannahs valg er ind imellem dårlige, forkerte og skæbnesvangre.


Det meste af ”Ulvesommer” foregår i den lille by Haparanda i Sverige. Byen ligger lige på grænsen til Finland. Det betyder også at man i handlingen får små afstikkere både til Finland og Rusland. En død ulv bliver obduceret og det viser sig, at ulven har spist af et menneske.


Kommissæren fra Haparanda Gordon Backman Niska er chokeret. Til alt held var ulven udstyret med en GPS-sender, så man kan følge den rute, som ulven har gået. I skovene omkring Haparanda finder man liget af en mand. Manden er den samme som ulven har spist af og er muligvis russer


Beviserne tyder på at personen er blevet kørt ned og nogen har, temmelig sløset, prøvet at skjule liget. ”Ulvesommer” fortsætter i Sankt Petersborg hvor vi møder den kvindelige lejemorder Katja også kaldet ”Nadja”. Katja har muligvis forbindelse til den russiske mafia.


Katja bliver sendt til det nordlige Sverige. Til Haparanda. Tilbage hos politiet i Haparanda ankommer efterforskningslederen Alexander Erixon, kaldet ”X”. I Haparanda er mørke skyer begyndt at samle sig i Øst. Thomas besøger sin nevø Kenneth og hans kæreste fængselsbetjenten Sandra.


Thomas kan mærke at der er noget som Kenneth ikke fortæller ham. Det er ellers Thomas han går til, hvis han har problemer. Thomas presser ikke Kenneth. Desuden har Thomas sine egne hemmeligheder. ”Ulvesommer” er smækfyldt med spænding fra første side.


Spændingen holder til ud over den sidste side. Som læser håber jeg, at det betyder at, Hans Rosenfeldt har en efterfølger til ”Ulvesommer” i støbeskeen. Plottet er genialt udtænkt og karaktererne er fantastisk interessante. Man lærer karaktererne utroligt godt at kende både fagligt og personligt.


En pudsig sproglig detalje, som jeg sjældent har mødt, er at forfatteren har givet byen Haparanda et køn, en sjæl, følelser og tanker. Haparanda har sine egne tanker om de mennesker der befinder sig i byen og de ting der sker indenfor bygrænsen.


Mine varmeste anbefalinger til en thriller i absolut topklasse. Hvis du er til bilulykker, vold, spirituskørsel, massemord, stoffer og eksplosioner så er ”Ulvesommer” absolut et godt valg.


Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen


Bogen kan købes her:


Besøg forlaget her:


5/6 Roser

47 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page