top of page
Søg
  • krimiormen

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse:

”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afslutningen på hele serien om efterforskningsenheden med Carl Mørck i front. Serien består af følgende bind:

1. Kvinden i buret

2. Fasandræberne

3. Flaskepost fra p

4. Journal 64

5. Marco effekten

6. Den grænseløse

7. Selfies

8. Offer 2117

9. Natrium clohrid samt dette 10. bind

10. Syv M2 med lås.


Carl Mørck er nu indsat i Vestre fængsel, mistænkt for at være den værste forbryder af alle. Hvad der er meget værre er, at han adskillige gange bliver udsat for mordforsøg sat i værk af en modbydelig bagmand. Afdeling Q får forbud imod at hjælpe deres gamle chef.


Men kan det holde Rose, Assad og Gordon væk fra efterforskningen? Og hvem er det på politigården der har tætte forbindelser til bagmanden? Jussi adler-olsen fortalte for flere år siden til et bloggerevent at seriens sidste sætning havde ligget i hans bankboks siden starten af serien.


Den udmelding var nok til at jeg hang ved hele vejen igennem alle 10 bøger. Jeg er blevet underholdt, har gyst og næsten ikke kunne vente af bar spænding. Jussi adler-Olsen er helt klart en forfatter i verdensklasse men dette 10. bind har været voldsomt længe undervejs og jeg har ventet med spænding.


Jeg var som altid underholdt og fulgte Carl Mørcks kontroverser hele vejen igennem. I dette 10. bind bliver Carl Mørck udsat for adskillige mordforsøg og må kæmpe en brav kamp for sit liv med hjælp fra afdeling Q og indsatte fra de fængsler som han lærer at kende indefra.


Jeg ved faktisk ikke om jeg nogensinde falder over en forfatter med de samme evner som Jussi adler-Olsen til at fastholde min interesse på samme måde igen. ”Syv M2 med lås” er ikke den bedste af hans bøger, men uden den er serien ikke komplet. ”Syv M2 med lås” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en krimi i den øverste ende af skalaen.


Bogen er bestemt meget velskrevet og Adler-Olsen strør om sig med dødsfald, som et barn spiser slik – bogen er virkelig læseværdig, og meget hyggelig – god fornøjelse til jer der endnu mangler sidste del af afdeling Q – skynd jer at komme i gang. De ’Syv m2 med lås’ hentyder til at Carl Mørck nu er fængslet og står overfor alvorlige anklager om narkosmugling og drab, hvilket truer med at ødelægge hans liv og karriere.


Det handler om den såkaldte sømpistolsag fra 2007. En sag, der har hjemsøgt Carl lige siden, idet kollegaen Anker blev dræbt og en anden kollega Hardy blev hårdt såret og invalideret med lammelse til følge. Hvad der egentlig skete dengang er aldrig blevet opklaret.


Anden juledag 2021. Carl Mørck sidder i håndjern på bagsædet af en politibil med kurs mod Vestre Fængsel. Efter 15 år har den voldsomme sømpistolsag indhentet ham. Så kom endelig 10. og sidste bog om afdeling Q, selvom vi er mange der vil savne den lille efterforsknings gruppe under politigården i København.



Vurdering: 4/6 Roser


Krimiormen.

40 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

bottom of page