top of page
Søg
  • krimiormen

"STORMEN PÅ KATEDRALEN"

Spændingsroman skrevet af Cecilie Husted


"Stormen på Katedralen" skrevet af Cecilie Husted

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Cecilie Husted

Forlag: Byens Forlag

Udgivelse: 28. februar 2022

Sider: 328

Format: Paperback

Genre: Spændingsroman

ISBN: 9788794215473

Anmeldt: 15. august 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra Forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Invitation

Der er reunion-fest på Katedralskolen! Temaet er “de brølende 20’ere”, så kom i din bedste forklædning. Det bliver en storslået nat med farlige drinks, vild dans og mørke hemmeligheder. Gamle elever fra nær og fjern er inviteret, og selveste Gatsby og Poirot kigger forbi.... Skal du med?

Stormen på Katedralen er en spændings­roman om en fest, der går frygteligt galt. En skønhedsdronning dør midt på dansegulvet, og hendes konge forsvinder. Samtidig dukker et mystisk brev op, der gør det klart, at morderen er med til festen. En stormfuld opklaring går i gang, men for at finde svaret på mordgåden, skal alt vendes på hovedet og forstås på ny, time for time.


"Stormen på Katedralen" skrevet af Cecilie Husted

ANMELDELSEJeg fik tilsendt ”Stormen på Katedralen” som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Er du i forvejen fan af Agatha Christie og hendes karismatiske karakter Hercule Poirot, så må du ikke snyde dig selv for Cecilie Husteds forfatterskab.

Jeg fik, under alle omstændigheder flashback til den tid, hvor jeg lærte Agatha Christies forfatterskab at kende. Kort sagt: Hvis du kender og er vild med Christies forfatterskab, så må du ikke snyde dig selv for Cecilie Husted og hendes univers.

Mit gæt er, at Husted er inspireret af Agatha Christie og hendes store forfatterskab. Skulle Husted føle sig inspireret til flere udgivelser i samme stil, så er jeg helt sikkert med. Hovedpersonen i ”Stormen på Katedralen” hedder Cecilie, som bogens forfatter og er til daglig Gymnasielærer præcis som bogens hovedperson.

Forfatteren er selv student fra Århus Katedralskole. Så alt i alt, så sidder man med en Spændingsroman, der er konstrueret ud fra en verden, som forfatteren selv kender. Vel også et meget godt udgangspunkt for en forfatter.

Denne gang er det bare meget mere tydeliggjort, end man kender fra andre forfattere. Bogens Cecilie er inviteret til reunion på sin gamle skole Katedralskolen. Cecilie har egentlig ikke lyst, men hendes gamle ven fra tiden på skolen, Kristian har fået hende overtalt til at møde op til festen og det samme har hendes mand.

Cecilie mistænker godt nok sin mand for, at han har sin helt egen agenda med at få hende overtalt til, at deltage i festen. Det bliver til gengæld en aften som ingen af festdeltagerne nogensinde glemmer. Venskabet med Kristian løb godt nok lidt ud i sandet, da Cecilie blev gift og fik sine 2 børn, men nu er Cecilie indstillet på, at møde op og mødes med Kristian.

Om ikke andet så kan det jo være, at hendes mand bliver lidt jaloux, tænker Cecilie. Der har aldrig været noget intimt imellem Cecilie og Kristian, men det ved hendes mand jo ikke noget om. Festen bliver en aften, hvor Cecilie møder en masse gamle bekendtskaber og tidligere venner, som hun ikke har talt med de sidste 10 år.

Midt under festen falder én af skolens tidligere elever om midt på dansegulvet og hendes mand, der også er tidligere elev, forsvinder sporløst. Snart bliver alle de tidligere elever, rektor og lærerne spærret inde på skolen, imens politiet prøver at opklare hvad der er sket.

Cecilie, på sin side, kan heller ikke dy sig for, at lave sine egne undersøgelser. Det bliver en helt uforglemmelig nat, som ingen nogensinde glemmer. ”Stormen på Katedralen” starter roligt op, men efterhånden, som man når igennem kapitlerne, bliver spændingen bygget op til en opklaring af de 2 personers liv, fortid og endeligt.

Selv om man når en del sider ind i handlingen, inden dramaet for alvor tager fart, så er forhistorien, temmelig vigtig for oplevelsen af dramaet. ”Stormen på katedralen” er en spændingsroman i en helt særlig klasse, der giver flashback, i min verden, til nogle af de første bøger i krimigenren, som jeg fik kendskab til.

”Stormen på Katedralen” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til spænding i en helt særlig klasse. Du er hermed inviteret til Reunion på Katedralskolen.

Vurdering: 4/6 roser.

Krimiormen.


4/6 Roser

10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page