top of page
Søg
  • krimiormen

"STONELEGENDERNE-DEN MØRKE SIDE AF SKYGGEN"

Science-Fiction Skrevet af Danny H. L. Nielsen


"Stonelegenderne-Den mørke side af skyggen"

Forfatter: Danny H. L. Nielsen

Forlag: Books on Demand

Udgivelse: 27. april 2021

Sider: 294

Genre: Science Fiction

Isbn: 9788743031246

Format: paperback

Anmeldt: 14. august 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Efter en lang forretningsrejse vender Jonathan Stone hjem. Året er 1878 og idet han stiger af færgen og sætter fod på Stone Island mærker han straks, at noget er galt - luften føles tung, og de tjenestefolk, som endnu ikke er stukket af, er skræmte.

Da han konfronteres med sine børn, indser han hurigt, at Howard, Marcus, Elza og Sara ikke længere er de samme børn som han forlod. I hans fravær har de leget med kræfter ud over børns forståelse og forstand. Howard ved at det er hans skyld.

Det var ham, der overtalte de andre til at være med i ritualet som ændrede deres liv for evigt. I en desperat søgen på svar krydser han membranen til en ødelagt verden fuld af mystik og fare. Men at finde svar er ikke nok. For Marcus, Elza og Sara har hver fundet deres måde at håndtere mørket på.

I en fortælling som strækker sig over 130 år, følger vi de fire børn og deres ulykkelige skæbner, mens Howard forsøger at finde svar. Hvad fremkaldte børnene den stormfulde aften i 1878? Hvorfor ældes de ikke som andre? Og hvordan kan det være at de - som de eneste - er i stand til at bryde fysikkens ukrænkelige love?

Anmeldelse:

De 4 søskende Howard, Elza, Marcus og Sara Stone i alderen 7-13 år leger med nogle okkulte kræfter og udfører et ritual der på ingen måde egner sig for børn. Vi er i året 1878. Det bliver starten på 130 år, der får stor betydning for de 4 søskende.

Året efter i 1879 er Privatdetektiven John Harrow blevet tilkaldt til Stone Island. Hans ven Jonathan Stone er døende og er bekymret for sine 4 børn. Jonathans børn opfører sig meget besynderligt. Den næste vi møder er den vrede Marcus Stone der smider granater ned i skyttegraven til de Tyske Nazister under II Verdenskrig.

Sergent Dillinger prøver at stoppe Marcus, Men Marcus er lige ved at kvæle sergenten. Vennen Charles Connors får stoppet Marcus Stone i sidste øjeblik. Marcus` bror Howard har skrevet til Marcus og bedt Marcus om at komme hjem, men Marcus ignorerer Howards breve.

Marcus forlod sit hjem 65 år tidligere, men han ligner stadig en ung mand omkring de 30.

Citat fra bogen:

Det navnløse digt.

Nogen har ladet døren stå åben.

Nogen har lukket den op.

En prins i lænker, forhadt og forpint af sind og krop.


Ni klokkeslag i vogterens tegn.

Nogen har lukket den ind.

Tiden uden forløb, tærer på dødeliges sind.


Skrig og smerte breder sig i verdens hjørne.

Nogen har lukket det ud.

Fortrudt og fortabt, i magten på en djævels ondsindet bud.


Vrede, frygt, væmmelse og sorg.

Nogen har ladet døren stå åben.

Nogen har sat det fri.

Nogen har ladet døren stå åben.

Nogen har lukket ham ind.


Men hvem er det at nogen har lukket ind? De gamle ruiner på Stone Island tilhører en ældgammel orden. Der findes mørke kræfter i universet. Kræfter som man ikke bør opsøge. ”Stonelegenderne-Den mørke side af skyggen” er i sin grundform egentlig ganske velskrevet.

Der gik dog lige lidt tid, inden jeg affandt mig med, at den var en lille smule rodet skrevet, specielt når det kom til tid og personerne der fortæller historien. Man bliver ført igennem 130 år af de 4 søskendes historie.

Indimellem er man i1878/79, II Verdenskrig, I Verdenskrig samt nutiden. Albert Einstein har en stor rolle i historien. Albert Einstein levede fra 1879-1955, derfor må jeg konkludere, at en del af historien er henlagt til en periode der ligger imellem 1900-1955.

Det kunne have været ønskeligt, om man var blevet informeret om hvilken tidsperiode man befandt sig i. Når det er sagt, så er det nok på sin plads at gøre opmærksom på, at ”Stonelegenderne-den mørke side af skyggen” er lidt langt fra en genre, jeg normalt giver mig i kast med.

Der skal dog ikke herske tvivl om, at spændingen er i højsæde, hele historien igennem. Dermed også sagt at jeg ser meget frem til anden del af historien ”Stonelegenderne-Brødrekrigen”. ”Stonelegenderne-Den mørke side af skyggen” får bestemt mine anbefalinger med på vejen, specielt hvis du er til Gys, Sci-Fi samt horror i en skøn sammenblanding med en snert af det okkulte.

”Stonelegenderne-Den mørke side af skyggen” er mørk, forfærdelig, overnaturlig, underlig og sær og lægger op til at sætte spørgsmål ved grænsen imellem virkeligheden og fantasien.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen findes i sin oprindelige form hos Bookmate:

Bogen kan købes her:

Du kan besøge forlaget her:


4/6 Roser

25 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page