top of page
Søg
  • krimiormen

"STENENS TID"

  1. bind af trilogien Mirren Bank skrevet af Johan Ottosen


"Stenens tid" skrevet af Johan Ottosen

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Johan Ottosen


Forlag: Bukefalos Publishing


Udgivelse: 28. august 2020


Sider: 524


Format: Paperback


Genre: spændingsroman


Trilogi: Mirrin Bank #1


ISBN: 9788794013017


Anmeldt: 17. november 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


Under Danmarks ældste kirkegulv bliver en 5.000 år gammel kalender fundet. Kalenderen tæller ned til Ragnarok. På en bænk i det sommerglade Tivoli skyder den pensionerede professor Bjarne Arnesen sig en kugle for panden. Hans stedsøn, den Cavlingprisvindende journalist Kurt Østergård, modtager en videobesked fra ham 28 måneder efter.


Arnesen trygler Kurt om at stoppe det han kalder "dem" og beder ham fortsætte hvor han slap. Det leder Kurt til en opdagelse, der får store konsekvenser ikke blot for Kurt, men for Danmark og kongefamilien. Samtidig bliver strålingsekspert og tidligere våbeninspektør for FN, Søren Storm, bedt om at hjælpe politiet i opklaringen af et strålingsrelateret mord begået på Rigshospitalet.


Det makabre og bizarre mord leder Storm på sporet af en radioaktiv bombe der kan gå af hvert øjeblik det skal være et sted i København. Lige om hjørnet venter dronningens store jubilæumsfest med prominente gæster fra ind- og udland.


Anmeldelse:


”Stenens tid” er 1. del af trilogien Mirrin bank trilogien skrevet af Johan Ottosen. Johan Ottosen har helt klart skrevet ”Stenens tid” med inspiration fra Dan Brown og hans ”Da vinci mysteriet”. Det gør dog på ingen måde spændingsromanen mindre interessant eller mindre spændingsfyldt.


Vi befinder os i Danmark i et drønhøjt tempo. Jeg fik bogen tilsendt lige op til ”Knæk-cancer” ugen. Det helt særlige ved ”Stenens tid” er at Johan Ottosen forærede udgivelsen og dermed omsætningen af bogen til Kræftens bekæmpelses støt brysterne-kampagne.


En virkelig smuk gestus af forfatteren. At man så i tilgift støtter et rigtigt godt formål, gør kun fornøjelsen endnu større ved at læse en spændingsroman i topklasse endnu større. En sjov og interessant detalje ved bogen er at man via en QR-reader på sin telefon kan følge de steder, hvor historien foregår.


I starten af hvert kapitel kan man skanne QR koden og se et kort over hvor kapitlet foregår henne. En morsom og nytænkende detalje. Bogen introduceres med en ældre mand, der begår selvmord på en bænk i Tivoli i København.


Præcis 28 ½ måned senere befinder vi os på Christianshavn. Strålingsekspert og tidligere våbenekspert for FN Søren Storm står i sin nye lejlighed og gør klar til sin sidste arbejdsdag, inden han går på ferie og efterfølgende barsel. Hans kone Birgitte Holm er højgravid med deres første søn.


Hvad Søren endnu ikke ved er, at han skal igennem et voldsomt drama inden ferien for alvor kan starte. Journalisten på Kristeligt dagblad Kurt Østergaard var stedsøn af manden der begik selvmord i Tivoli. De har dog ikke haft så meget kontakt med hinanden, siden hans mor døde.


Kurt modtager et brev fra advokat Christoffer Willenberg. Indeni brevet ligger der en stor kuvert. Da Kurt åbner kuverten, falder der en DVD-skive ud, hvor der står :SPIL MIG FØRST! Brevet er fra Kurts afdøde stedfar Bjarne Arnesen. Bjarne pålægger Kurt at løse en opgave, som Bjarne ikke selv nåede at løse.


Det går op for Kurt at der er nogen han skal stoppe. Historien fortsætter nu på Købmagergades postcentral. Postbud Hans Jensen er mødt på arbejde. I radioen hører han om uroligheder på Nørrebro imellem politiet og nogle unge.


I kælderen på Rigshospitalet møder dagens første patient ind til strålebehandling. Hans navn er Hussan al-Nouri. Han afsoner en livstidsdom og er derfor fulgt af 2 fængselsbetjente. Al-Nouris strålebehandling går helt galt og han overlever ikke.


Som man kan fornemme på starten af ”Stenens tid” så er der rigtig mange karakterer man skal forholde sig til i starten. Man når dog ikke langt ind i bogen inden de forskellige steder og karakterer giver god mening. Herfra stiger spændingen og tempoet og siderne vendes næsten af sig selv.


”Stenens tid” er velskrevet og smækfyldt med drama og spænding hele vejen igennem. ”Stenens tid” er bestemt en page-turner når de er allerbedst med et velgennemtænkt plot. Slutningen lægger fint op til bind 2 i trilogien, ”Apokalypsens engle”.


”Stenens tid” får mine varmeste anbefalinger med på vejen som en spændingsroman i absolut topklasse.


Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.


Bogen kan købes her:


Besøg forfatteren her:


Besøg forlaget her:


Kan streames her som lydbog:


5/6 Roser

35 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page