top of page
Søg
  • krimiormen

"STEMMER FRA GRAVEN"

Ruth Galloway #7 skrevet af Elly >Griffiths


"Stemmer fra graven" skrevet af Elly Griffiths

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Elly Griffiths


Forlag: GADS Forlag


Udgivelse: 30. september 2020


Sider: 352


Originalsprog: Engelsk


Originaltitel: The ghost fields


Oversætter: Lærke Pade


Format: Hæftet


Genre: Krimi-serie


ISBN: 9788712059998


Anmeldt: 30. september 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


"Stemmer fra graven" er en medrivende krimi i Elly Griffiths serie om arkæologen Ruth Galloway, som må opklare en besynderlig sag om et forbyttet lig fundet i et jagerfly fra Anden Verdenskrig. På en byggegrund gøres et opsigtsvækkende fund, da et jagerfly fra Anden Verdenskrig findes med liget af en mand i cockpittet.


Ruth Galloway tilkaldes, da liget viser sig at tilhøre den forsvundne aristokrat Fred Blackstock, som menes at være skudt ned i et helt andet fly over Nordsøen. Da kriminalinspektør Harry Nelson med sit hold også finder et opsigtsvækkende fund på en svinefarm, og en efterkommer til Fred Blackstock bliver angrebet, står det pludselig klart at en farlig gerningsmand er på spil…


Med utallige gys og grin er "Stemmer fra graven" endnu en mesterlig britisk krimi af Elly Griffiths.


Andre udgaver: E-bog, ePub, Lydbog, download


Elly Griffiths (GADS Forlag)


Anmeldelse:


Denne krimi er den 7. i serien om arkæologen Ruth Galloway. Alle bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. Men som med de fleste andre serier, så følger man karakterernes udvikling meget bedre, hvis man læser serien fra 1. bind ”Pigen under jorden” fra 2017.


Ja du læste rigtigt. Det er kun 3 år siden det første bind udkom. 7 bind på bare 3 år er en imponerende hastighed og yderst produktivt. Hvad der er endnu mere imponerende, er faktisk at det er noget af det bedste jeg har læst indenfor krimigenren.


Man føler på ingen måde, at bøgerne er presset igennem forfatterens hånd i et alt for hurtigt tempo. Jeg er på meget kort tid kommet til at holde rigtig meget af både Ruth Galloway, hendes, mere eller mindre, hemmelige kærlighed kriminalinspektøren Harry Nelson og alle de andre skønne karakterer.


Lidt om bogen: 40-årige Barry West styrer gravemaskinen i Norfolk som byggemodner for Edward Spens & co. Barry finder noget mærkeligt i jorden. Det er kæmpestort og af metal og glas. Barry får et chok da der inde bag glasset sidder nogen og kigger ud på ham.


Det viser sig at det er et fly fra 2. verdenskrig med hvad man tror er en pilot. Ruth Galloway bliver tilkaldt og konstaterer at det ikke er piloten. Desuden har skelettet ikke siddet særligt længe inde i det fly. Lige i nærheden af findestedet var der en flybase under krigen.


Ruth konstaterer at flyet er et gerningssted, da liget helt sikkert er blevet skudt. Udover at Ruth og Nelsons fælles datter 5-årige Kate snart har 1. skoledag, så må de endnu engang samarbejde om opklaringen af en forbrydelse.


Ruth og Nelsons forhold er temmelig kompliceret. De havde et kortvarigt forhold som resulterede i Kate. Men Nelsons kone Michelle er stadig gift med Nelson og accepterer at han også tager sig af sin datter Kate. Det viser sig at piloten fra flyet hed Frederick Blackstock fra overklassefamilien Blackstock.


Familien residerer stadig på det nærliggende Blackstock Hall. Nelson tror ikke på, at det er en tilfældighed at liget blev fundet så tæt på familien. Nelson og hans kollega Clough tager ud til familien Blackstocks hjem hvor de møder den venlige og pligtopfyldende Sally gift med George Junior Blackstock.


Sammen med dem bor Georges senile far George Blackstock Senior. Det viser sig at den døde Blackstock var bror til George Senior. Alle troede at Frederick var blevet skudt ud med et katapultsæde ud over havet og var druknet. Familien Blackstock er noget ud over det sædvanlige.


Nelson og Ruth synes at det er lidt af en prøvelse at navigere rundt i denne overklassefamilie. ”Stemmer fra graven” er vanvittig spændende og Ruth slipper ikke for at komme ud i livsfarlige situationer som kun Nelson kan hjælpe hende ud af.


”Stemmer fra graven” er virkelig en page-turner når de er allerbedst. En krimi i topklasse der evner at fastholde læseren hele vejen igennem. Spædet op med et genialt plot som jeg under ingen omstændigheder havde gennemskuet.


Det er ganske imponerende at møde en serie hvor hver enkelt bind kan stå alene uden at miste spændingen. Tilsat et passende skvæt humor. "Stemmer fra graven" får mine varmeste anbefalinger med på vejen.


Vurdering: 6/6 Roser

Krimiormen


Bogen kan købes her:


Besøg forlaget her:


6/6 Roser

14 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page