top of page
Søg
  • krimiormen

"SMUKKE TING"

Hunter Bidens erindringer


"Smukke ting" skrevet af Hunter Biden

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Hunter Biden

Oversætter: Jakob Levinsen

Original titel: Beautiful Things

Forlag: Politikens forlag

Udgivelse: D. 6. april 2021

Sider: 280

Genre: Erindringer

ISBN: 9788740071450

Anmeldt: 15. april 2021

Jeg fik tilsendt bogen som anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

”Jeg kommer fra en familie, der er blevet formet af tragedier og forbundet af en helt usædvanlig og ubrydelig kærlighed,”

skriver Hunter Biden i Beautiful Things, som udgives af USA’s største forlag, Simon & Schuster, og som i Jakob Levinsens danske oversættelse kommer til at hedde Smukke Ting.

Bogen er en barsk, rørende og velskrevet fortælling om at vokse op i skyggen af amerikansk politik. Om at opleve stor sorg og synke ned i et altfortærende misbrug af alkohol og stoffer. Om at blive skydeskive for en smædekampagne iværksat af staben omkring daværende præsident, Donald Trump.

Og om at overvinde problemerne og rejse sig takket være et fasttømret sammenhold og en betingelsesløs kærlighed fra de allernærmeste – især faderen Joe Biden. Forfatteren Stephen King har læst bogen og giver den følgende ord med på vejen:

”I Anonyme Alkoholikere plejer vi at sige, at uanset om man kommer lige fra Yale eller fra fængslet, er alle misbrugere lige. I sin rystende og stærkt læseværdige erindringsbog beviser Hunter Biden endnu engang, at hvem som helst – selv en søn af USA’s præsident – kan komme totalt på afveje i et mareridt af afhængighed. Der er nok af erindringer om de tre R’er (rom, ruin og redning), men i netop denne bog fremstår nogle passager gribende klarsynede. Han indleder med et spørgsmål: Hvor er Hunter? Svaret er, at han er lige her i bogen med både alt det gode, det onde og det smukke.”

Hunter Biden (f. 1970) er advokat og erhvervsmand og søn af den nyindsatte amerikanske præsident, Joe Biden. Som toårig var Hunter og hans bror, Beau, involveret i en bilulykke, der kostede deres mor og lillesøster livet. De to brødre var knyttet sammen i et nært venskab, indtil Beau døde af cancer i 2016, hvilket fik Hunter Bidens misbrugsproblemer til at eskalere.

Anmeldelse:

”Smukke ting” er en erindringsbog skrevet af den amerikanske præsident, Joe Bidens søn Hunter Biden. Hunter er 51 år, uddannet jurist og far til 3 døtre og en søn. ”Smukke ting” kommer ind bag familien Bidens tragedier og faderens mangeårige kamp for at sætte sig bag, vel nok, verdens mest mægtige skrivebord i Det hvide hus i Washington i USA.

Men mest kommer ”Smukke ting” ind bag personen Hunter Biden og den hetz, som Hunter følte sig udsat for af den tidligere præsident Donald Trump. Hunter har været alkoholiker og stofmisbruger igennem mange år. ”Smukke ting” er beviset på at det ikke nødvendigvis er familierelationer, uddannelse eller miljø der afgør om man bliver misbruger.

Ud fra Hunter Bidens egne ord, så er han vokset op i en familie med et meget tæt bånd og en ufattelig stor kærlighed. Sammen med hans afdøde bror Beau, var de 2 et fasttømret trekløver sammen med faderen Joe Biden. Præsident Trump stiller spørgsmålet Hvor er Hunter?

Det kan vi svare på med denne erindringsbog: Her er Hunter Biden. Råt for usødet. Det er ikke kønt eller romantisk. Det er lige på og barskt med en meget smuk afslutning. Ind imellem linjerne er der de smukke ting. Jeg tænker næsten, at ”Smukke ting” er en kærlighedserklæring til Hunters bror Beau, deres far Joe og familiens sammenhold.

Men først skal Hunter, grueligt meget igennem. Under Trumps sidste valgkamp hånede han Hunter og hans far Joe Biden i, så godt som, hver eneste tale som Trump afholdte. Egentlig havde Hunter forventet, at Trump havde slået ned på Hunters misbrugsproblemer langt tidligere.

Hunter havde været inde i et voldsomt alkoholmisbrug i en tidlig alder, men takket være familiens opbakning var det lykkedes ham, at komme ud af alkoholens sprittede kløer. Men D. 29. maj 2015 blev der slukket for Beaus respirator.

Beau døde, 46 år gammel af en hjernetumor og så gik Hunters alkohol- og stofmisbrug amok. For Hunter var Beau hans sjæl og far Joe er Hunters hjerte. ”Smukke ting” er historien om vejen fra dengang crack var det eneste der kunne lindre Hunters sjæls smerte og der til hvor Hunter er i dag.

I et tilbageblik til 1972 bliver læseren præsenteret for familiens første store tragedie. D. 18. december 1972 tog Hunters mor, Neila den 3- årige Hunter, 4-årige Beau og den kun 13 måneder gamle lillesøster Naomi med ud for at kigge på juletræ.

En lastbil kører ind i dem og Neila og Naomi overlever ikke. ”Smukke ting” er på nogle steder meget rørende og smuk. ”Smukke ting” giver et godt indblik i, hvad det vil sige at være barn i en politisk orienteret familie. Ligesom den på en ærlig og troværdig måde giver et dybt indblik i de kampe man skal igennem som stofmisbruger.

Hunter Biden har bestemt taget et modigt valg, ved at offentliggøre sine tanker og handlinger i de år, hvor han var fanget i misbrugets kløer. ”Smukke ting” er i tilgift en kærlighedserklæring til faderen Joe og broderen Beau. ”Smukke ting” får mine varmeste anbefalinger med på vejen som en erindringsbog af den mere ærlige slags.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Bogen findes som lydbog hos Bookmate:

Besøg forlaget her:


4/6 Roser

20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page