top of page
Søg
  • krimiormen

"SLUGGER"

3. BIND AF TRILOGIEN OM HARRY "KVISTEN" KVIST SKREVET AF MARTIN HOLMÈN


"Slugger" skrevet af Martin Holmèn

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Martin Holmèn


Forlag: Turbine


Udgivelse: 10. marts 2020


Sider: 372


Originalsprog: Svensk


Originaltitel: Slugger


Oversætter: Sigurd Toftdahl Terkelsen


Format: Indbundet


Genre: Thriller


ISBN: 9788740658545


Anmeldt: 23. september 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


I tredje bind af svenske Martin Holméns superseje Stockholm-noir anno 1936 findes eksbokseren Harry ”Kvisten” Kvists ven, præsten Gabrielsson, brutalt myrdet på kirkens alter. For at opklare mordet må Kvisten endnu en gang bevæge sig ned i Stockholms skumle underverden, hvor Stockholms kriminelle kæmper om byens distrikter.


I trilogiens første bind, Clinch, var det Kvisten selv, som var anklaget for mord, i andet bind, Nede til tælling, måtte Kvisten opklare mordet på vaskekonen Beda, men i tredje bind, Slugger, er Anden Verdenskrig kommet et skridt nærmere, og mordet på præsten Gabrielsson viser sig hurtigt at trække tråde til det nationalsocialistiske miljø i Tyskland, Europas rådne hjerte.


Men hvorfor virker politiet ikke særligt interesserede i at opklare mordet? Det er op til Kvisten at regne ud i kampen for at fange en morder i tredje og sidste bind af trilogien om Harry ”Kvisten” Kvist. Martin Holméns trilogi udkommer på Bonnier i Sverige, Karl Ove Knausgårds forlag Pelikanen i Norge, det hippe Pushkin Press i USA og England samt i en håndfuld andre lande.


Det er nordisk noir-spænding af højeste kvalitet og af den sejeste slags.


Andre udgaver:

Bog, paperback, E-bog, ePub.


Bookmate:

Hele trilogien findes som Bog samt Lydbog. ”Slugger” indlæst af Gustav Scavenius.


"Slugger" skrevet af Martin Holmèn

Anmeldelse:


”Slugger” er 3. bind af en trilogi. De første 2 bind hedder ”Clinch” og ”Nede til tælling”. Denne trilogi er forfatterens første udgivelser. Man må sige at det er temmelig imponerende at trilogien er solgt til adskillige lande. Det er bestemt ikke enhver debutant forundt.


Jeg må så indrømme at ”Slugger” er mit første bekendtskab med Martin Holmèn og ”Kvisten” som er trilogiens hovedperson. Slugger betyder egentlig en hårdtslående bokser. Det er i virkeligheden også det Kvisten er. Harry Kvist er navnet og han er en lidt usædvanlig hovedperson.


Kvisten er 39 år gammel. Tidligere bokser og sømand. Nåå ja, og så er han homoseksuel på en tid, hvor det var ulovligt. Vi er i midten af 1930`ernes Sverige, hvor Nazismen så småt er begyndt at vise sit ansigt. Kvisten har bestemt et vanskeligt liv, hvor hver eneste dag er en kamp om overlevelse.


Han lever af at inddrive gammel gæld, lidt detektivopgaver og hvad han nu ellers bliver tilbudt af småjobs. Kvisten træner den unge mand Hasse op til at lære at bokse. Kvisten drømmer om, at Hasse skal få den succes i bokseringen, som Kvisten aldrig selv fik.


Egentlig er Kvisten en god mand på bunden. Indimellem er bunden bare lidt mudret. Kvisten bor ved en anden af sine venner, bedemanden Lundin som vel egentlig er en sølle stakkel uden ret mange lig at begrave. Kvisten har en 16-årig datter i USA og drømmer om at få råd til, at rejse til Amerika for at tage sig af Ida, som datteren hedder.


Kvisten har meget få virkelige venner. Èn af dem er præsten Gabrielsson. Gabrielsson bliver myrdet på den mest bestialske og grusomme måde, man kan forestille sig. Politiet gør ikke meget for at opklare mordet. Faktisk mener de bare at det er nogle Jøder der har myrdet præsten.


Derfor beslutter Kvisten sig for, at han selv må finde ud af, hvem morderen er og hvorfor en from og god mand som Gabrielsson skulle myrdes så grufuldt. Der findes adskillige forbryderbander rundt omkring i byen og Kvisten har sit hyr med at navigere rundt imellem de forskellige gangstere.


Jeg fik næsten et flashback til et mindre Chicago og diverse mafiafilm. Det ville helt sikkert have været en fordel, hvis jeg havde læst de første 2 bind af trilogien. ”Slugger” har en skrivestil, der betød, at jeg virkelig skulle koncentrere mig for at få det fulde udbytte af handlingen i bogen.


”Slugger” er bestemt velskrevet og i en skrivestil som man ikke møder ofte. ”Slugger” er i en anderledes liga med sin hovedkarakter, der er noget ud over det sædvanlige. Man møder et mini Amerika i Norden. Det er altid forfriskende at man kan dykke lidt dybere ned i et miljø, som man ikke møder ofte i nordiske thrillere.


Jeg giver bestemt ”Slugger” alle de bedste anbefalinger med på vejen. Men anbefaler samtidig at man læser de første 2 bind også. ”Slugger” er en thriller der lover godt for Martin Holmèns videre forfatterskab. Jeg er spændt på hvor hans forfatterskab vil føre læseren hen næste gang.


Dermed sagt at jeg ser meget frem til at forfatteren får inspiration til mange flere udgivelser.


Vurdering: 3/6 Roser

Krimiormen


Bøgerne kan købes her:


Besøg forlaget her:


3/6 Roser

7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page