top of page
Søg
  • krimiormen

"SKYGGEMORD"

Fink #1 skrevet af Morten Remar


"Skyggemord" skrevet af Morten Remar

Forfatter: Morten Remar

Forlag: Lux

Omslagsgrafiker: Betina Drews

Udgivelse: 12. oktober 2021

Sider: 362

Format: Hardback

Genre: Krimi

Serie: Fink #1

ISBN: 9788775670208

Anmeldt: 27. juli 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Den arbejdsløse journalist Jakob Fink er netop vendt hjem til sin fødeby, da han får en opgave for den lokale annonceavis om at dække åbningen af et nyt flygtningecenter. Her møder han den syriske flygtning Delavan, en livsglad og langt fra traumatiseret ung mand, der samme aften forsvinder fra centeret under mystiske omstændigheder.

Hverken modtagercenteret, myndighederne eller pressen er interesseret i at finde ud af hvad der er sket, så Jakob begynder sin egen efterforskning. Det bringer ham i kontakt med Delavans danskboende fætter, taxichaufføren Antonio, der har en bandefortid og stadig ikke er helt ren i kanten, den betagende Røde Kors medarbejder, Sheila, der gemmer på en frygtelig hemmelighed, og ejeren af et globalt sikkerhedsfirma, der af uvisse grunde vil hjælpe Jakob.

Hvad Jakob ikke ved er, at nogen forsøger at spænde ben for hans eftersøgning, og at det kan få fatale konsekvenser, hvis han kommer for tæt på sandheden.

SKYGGEMORD er en spændende, medrivende og intens krimi om jagten på en skånselsløs seriemorder i uhyggelig sag, der byder på bådedød, vold og magtmisbrug på allerhøjeste plan og er første selvstændige bind i krimiserien om Jakob Fink.



ANMELDELSE

”Skyggemord” er 1. bind af Morten Remars serie om Journalisten Jakob Fink. Indtil videre er der udkommet 3. bind i serien om den karismatiske, arbejdsløse Journalist, der har en evne til, at bide sig fast i en historie og ikke slippe den, før han har været helt til bunds i baggrunden og fulgt historien helt til dørs.

Jeg har tidligere læst følgende udgivelser af musikeren og forfatteren Morten Remar:

2. Den sporløse. Martin Rømer #2 (2018).

3. Skyggemord. Fink #1 (2020).

Jeg har 2. bind af Remars serie om Fink liggende, så anmeldelsen af den følger senere. Jeg har nævnt det i én af mine tidligere anmeldelser af Morten Remars udgivelser, men han er absolut med tiden, blevet en meget stærkere forfatter.

De 2. bind, jeg indtil nu har læst, om Jakob Fink, er stabile, velformulerede og indeholder et plot og en handling, der hænger rigtig godt sammen. Jeg ser allerede nu frem til, at læse 3 bind i serien om Journalisten, der bider sig fast i sine historier, som en burre.

Hele Morten Remars forfatterskab, beviser bare, at man ikke skal give op, selvom første forsøg, ikke rammer toppen. Det er i hvert fald sådan jeg har det med hans forfatterskab, indtil videre. Lidt om ”skyggemord” og handlingen i historien.

Hele historien er en intens og grufuld krimi om jagten på en uhyggelig seriemorder, med karisma og finanserne i orden. Jakob Fink har mistet sit job som Journalist og har fået en opgave med at opsøge et flygtningecenter og skrive en artikel om stedet.

Jakob skylder sin ekskone Karin en frygtelig masse penge, så nu haster det, med at få skrabet lidt penge sammen i en vis fart. Karin befinder sig i Bangladesh og arbejder for læger uden grænser. Jakob bor i en lejlighed i Helsingør, hvor han kun kan bo kortvarigt.

Chefredaktør Poul ”Pennen” Høgh har kontaktet Jakob om en hasteopgave, som Jakob egentlig synes er noget lort og ret uinteressant, men af nød må han altså sige ja til opgaven. Et ja som får store konsekvenser for hans nærmeste fremtid.

Det nye flygtningecenter skal indvies og den unge, smukke Somaliske kvinde Sheila tager imod Jakob på centret. Jakob får taget nogle billeder af indvielsen med Sheilas mobilkamera, et rigtig godt argument for Jakob, til at holde kontakten med den smukke unge kvinde, som Jakob øjeblikkeligt føler sig tiltrukket af.

Dette møde bliver skæbnesvangert for Jakob, Sheila og begges fremtid. Der går ikke lang tid, inden det går op for Jakob, at der er noget mystisk ved flygtningecentret, Sheila og hendes overordnede på Centret. Mødet bliver samtidig starten på en hæsblæsende jagt på en gruppe, der bortfører, misbruger og myrder flygtninge, der forsvinder sporløst fra centret.

”Skyggemord” er en stærk og nutidig fortælling om en kamp for sagesløse flygtninge og en jagt på skruppelløse rigmænd, der ikke skyr nogen midler, for at opfylde deres egne fysiske behov, uden tanke på andre. ”Skyggemord” er absolut en velskrevet spændingsroman, som evner at fastholde læseren i yderste spænding, hele vejen igennem bogen.

”Skyggemord” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til grufuld, vedkommende spænding i en helt særlig klasse.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Her kan du finde lydbogsapps:


5/6 Roser

4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page