top of page
Søg
  • krimiormen

"SKALPEL"

Jakob Fink #3 skrevet af Morten Remar


"Skalpel" skrevet af Morten Remar

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Morten Remar

Forlag: Superlux

Omslagsgrafiker: Betina Drews

Udgivelse: 13. oktober 2021

Sider: 272

Format: Hardback

Genre: Krimi

Serie: Fink #2

ISBN: 9788775670321

Anmeldt: 14. august 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En familiefar forsvinder under mystiske omstændigheder uden for Viborg. Samtidig er freelance-journalisten Jakob Fink ved at komme sig efter en nyretransplantation på et privathospital i kommunen. Taknemmeligover at have overlevet, beder han sin kæreste, sygeplejersken Anne, om at hjælpe ham uden om systemet og alle regler, med at finde sin donors familie, så han kan takke dem.

Da Anne forsøger at fremskaffe de ulovlige informationer om donoren, støder hun på oplysninger, der vedrører den forsvundne familiefar. Det viser sig, at han ikke er den eneste på egnen, der er eftersøgt, og pludselig er både hun og Jakob involveret i en morderisk og uhyggelig sag, der trækker tråde tilbage til 1980’erne.

En sag, der kan få fatale følger for både Jakob, Anne og for Jakobs gamle kærlighed Sheila. SKALPEL er en uhyggelig, udspekuleret og nervepirrende krimifyldt med drab, drama, ondskab og grådighed og er andet selvstændige bind i serien om Jakob Fink.
ANMELDELSE

”Skalpel” er Morten Remars 2. bind i hans krimiserie om Journalisten Jakob Fink og den 3. bog som jeg har læst i serien. Jeg har ikke læst bøgerne i den helt rigtige rækkefølge, men det betyder faktisk ikke noget, for oplevelsen af bøgerne.

Sagt med andre ord, bøgerne kan sagtens læses uafhængigt af hinanden. Som altid får man selvfølgelig, det største udbytte af en serie, ved at læse bøgerne i den rigtige rækkefølge. Jeg har skrevet det i en tidligere anmeldelse tidligere, men jeg er dybt imponeret over den udvikling, der har været i Remars forfatterskab.

Lad os ikke dvæle voldsomt meget ved det, men disse seneste 3 bøger skrevet af forfatteren, er helt klart i en meget højere topklasse, end hans første fumlende forsøg på, at skrive krimier, der evner at fængsle, imponere og fastholde læseren.

Jeg har, indtil nu læst følgende udgivelser fra Morten Remars hånd:

4. Skyggemord (2021) Fink #1 samt dette 2. bind i serien om Fink

5. Skalpel.

”Skalpel” har et helt klart emne der går igennem hele bogen. Nemlig organdonation og hvor langt vil en læge gå, for at skaffe organer til donation. Emnet er aktuelt, skræmmende og grufuldt. Det første offer vi bliver præsenteret for i rækken af seriemord, er Michael Olsen.

Michael forsvinder sporløst. Det viser sig, at Michael og hans kone ikke har det allerbedste forhold. Michaels kone er ham utro med en bedemand, der ikke har alt for rent mel i posen. Jakob Fink, vores hovedperson, bliver snart viklet ind i Michaels forsvinden, mere end han selv ønsker.

Sammen med den afrikanske kvinde Sheila, som han mødte i 1. bind af serien, bliver Fink viklet ind i en grufuld serie sager om forsvundne personer og organdonation. Alt dette samtidig med, at Jakob selv kæmper med sit eget helbred.

Lad mig med det samme konkludere, at jagt på mordere ikke harmonerer særlig godt med et svækket helbred. Det viser sig snart, at Fink og den forsvundne Michael Olsen, har mere til fælles end Jakob Fink bryder sig om.

Hele sagen viser også Sheilas fantastiske styrke og Fink og hun kommer utroligt tæt på hinanden, på trods af, at Jakob er forelsket i Sheila, men faktisk er kæreste med Sygeplejersken Anne. Det ender med at blive en dramatisk jagt på en organdonor og en læge uden skrupler.

Endnu engang blev jeg imponeret over Morten Remars evne til at skrive en krimi med nerve, aktualitet og ikke mindst grusomhed helt ind i den dybeste nerve af et krimihjerte. Kender du ordsproget ”Øvelse gør mester”? Morten Remar har lige bevist at det ordsprog lever fuldt ud op til virkeligheden.

Forfatteren er kun blevet bedre for hver gang, jeg er dykket ned i endnu en bog i forfatterens univers. I ”Skalpel” evner forfatteren endnu engang, at skrive med en uhyggelig nerve, en skræmmende og nervepirrende krimi smækfyldt med drab, drama, ondskab og grådighed, krydret med den rette snas af kærlighed og begær.

”Skalpel” får mine varmeste anbefalinger med på vejen og hele serien om Jakob Fink i særdeleshed. Litteratur for dig som er til drama, mysterier og fængslende plot.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Her kan du finde Lydbogsapps:

Du kan besøge forlaget her:


5/6 Roser

16 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page