top of page
Søg
  • krimiormen

"SIDSTE SOMMER: AFSLØRINGEN"

Skrevet af Niels Ulrich Fjordside


"Sidste sommer : Afsløringen"

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Niels Ulrich Fjordside

Forlag: mellemgaard

Udgivelse: 21. oktober 2022

Sider: 322

Format: Paperback

Genre: Y/A Roman bind 2

ISBN: 9788775756599

Anmeldt: 20. december 2022

Bogen er et anmeldereksemplar, som jeg har modtaget fra forfatteren. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Efter et ikke helt tilsigtet indbrud en forårsaften i 1984 i en lille sydvestjysk by har de tre teenagere Preben, Bjarne og Verner rodet sig ind i en uigennemskuelig affære. En håndfuld mænd, de kender, og som ved første øjekast er helt almindelige borgere, viser sig at skjule en dyster sandhed. En sandhed, som mændene – koste hvad det vil – ønsker at holde skjult. De tre venner sætter sig for at undersøge sagen, som trækker tråde tilbage til en sporløst forsvundet mand. Da den enes lillebror kidnappes, står de over for nogle svære valg. Hvem kan de tre venner stole på – kan de stole på hinanden? Da to af drengene tages til fange af de skruppelløse mænd i en afsidesliggende jagthytte, skal deres venskab for alvor vise sit værd – men har de tre drenge det, der skal til?


"Sidste sommer-Indbruddet"

Anmeldelse:

”Sidste sommer: Afsløringen” er egentlig en roman i Y/A genren, men jeg vil mene at man skal være 12-18 år for at give sig i kast med de 2 bøger, som der findes i serien. I 1. bind ”Sidste sommer-Indbruddet” skete der følgende: Preben, Bjarne og Verner bryder ind i et hus, hvor de overfladisk kender ejeren. Her finder de et pengeskab, hvori der er en anseelig mængde kontanter og nogle dokumenter. Til deres store overraskelse meldes indbruddet ikke… det skyldes måske, at der er fusket med de fundne dokumenter?

De tre drenge bliver nysgerrige og beslutter sig for selv at gå på jagt efter sandheden. Her opdager de til deres forbavselse, at flere helt almindelige borgere fra den lille by dækker over nogle uhyggelige sandheder. De vikles, måske ikke helt uskyldige, ind i den skumle sag, og pludselig står tre helt almindelige teenagerdrenge midt i et virvar af indbrud, knallertræs, slagsmål, stuearrest, venskaber og meget andet.

Alt dette sker, mens et almindeligt teenagerliv i midt-80’ernes Sydvestjylland også skal leves.

I dette 2. bind vikles de 3 venner ind i opklaringen af voksne menneskers skumle handlinger og den ene af vennernes mors livstruende sygdom. De 3 venner er på vej til at blive voksne og må håndtere kærlighed, skoletid, venner og familiens sammenhold sammen med deres eget venskab. De 3 venners venskab skal stå sin store prøve imens omgivelserne vikler de tre venner ind i virkelighedens verden. ”Sidste sommer” er ikke helt i min sædvanlige genre: voksenbøger, men alligevel blev jeg hurtigt viklet ind i forfatterens univers af unge mennesker, der er på vej til, at blive voksne unge mennesker med en fremtid og en nutid, der ruller sig ud for drengene og deres venner. Personligt er jeg nogenlunde jævnaldrende med de 3 drenge i 1984, hvor disse 2 bøger starter og kan sagtens sætte mig ind i drengenes verden og deres samtid. På daværende tidspunkt var jeg selv 18 år og kan sagtens sætte mig i drengenes sted, lige præcis der hvor Verner, Preben og Bjarne var på daværende tidspunkt. ”Sidste sommer-Afsløringen” er vanvittig velskrevet, dramatisk og datidig. ”Sidste sommer-Afsløringen” får mine varmeste anbefalinger med på vejen til de ældste teenagere i familien.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.


5/6 Roser

81 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page