top of page
Søg
  • krimiormen

"SATANS SOMMER"

Krimi skrevet af Kim Faber & Janni Pedersen


"Satans sommer" skrevet af Kim Faber & Janni Pedersen

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Kim Faber & Janni Pedersen


Forlag: Politikens Forlag


Udgivelse: 5. maj 2020


Sider: 415


Format: Indbundet


Genre: Krimi


ISBN-13: 9788740057928


Anmeldt: 5. maj 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


"Satans sommer" er en krimi af Kim Faber og Janni Pedersen, hvor vi endnu engang følger politikommissær Martin Juncker og hans gamle partner, Signe Kristiansen.

I denne bog forsøger Juncker at fortrænge fortiden, men det er ikke nemt, da hans datter begynder at stille spørgsmål.


Samtidig modtager Junckers kone, journalisten Charlotte, et anonymt tip om, at det forfærdelige terrorangreb, der ramte København for et halvt år siden, kunne være blevet forhindret. Juncker nægter at involvere sig i sagen, og det er derfor op til Signe at grave sandheden frem.


Kim Faber og Janni Pedersen har med "Satans sommer" skabt en uhyggelig fortælling, der viser, hvor galt tingene kan gå, når fornuften svigter og ondskaben får frit slag.


Anmeldelse:


”Satans sommer” er en krimi skrevet af parret Kim Faber og Janni Pedersen. De har begge i mange år arbejdet som journalister og udgav sidste år deres debut ”Vinterland”. ”Vinterland” blev rost til skyerne og til Bogforum i efteråret hørte jeg dem fortælle om ”Vinterland”.


Jeg må så tilstå at jeg endnu ikke har læst ”Vinterland”. Jeg var selvsagt meget spændt på at lære forfatterparret og deres univers nærmere at kende med ”Satans sommer”. Jeg blev bestemt ikke skuffet og blev hurtigt fanget ind af historien i ”Satans sommer”. Historien har en del henvisninger til historien i ”Vinterland”, men personligt synes jeg ikke at det betød meget i forhold til at følge med i historien i ”Satans sommer”.


At det så ville have været en fordel at læse ”Vinterland” først er der ingen tvivl om. Men sammenligne de 2 bøger kan jeg af gode grunde ikke gøre. Men jeg kan vurdere ”Satans sommer” som en selvstændig krimi.


Martin Juncker er separeret fra sin kone igennem mange år, journalisten Charlotte. Juncker bor i sin afdøde fars hus, i Sandsted indtil videre. En lokal advokat bliver fundet død og det går hurtigt op for Juncker at han udmærket vidste hvem advokaten var.


Ikke mindst i kraft af at Junckers far også var advokat. Sammen med sin nye makker den entusiastiske Nabiha Khalid bliver Juncker en del af efterforskningsteamet der skal opklare mordet. Juncker kan ikke selv blive efterforskningsleder da han kendte en smule til offeret og derfor betragtes som inhabil.


Hans tidligere makker Signe Kristiansen arbejder stadig i København. I Kongelundsskoven på Amager findes et lig. Signe er en del af efterforskningsteamet der skal opklare dette mord. Meget hurtigt går det op for Signe at mordet muligvis har forbindelse til den terrorsag som de arbejdede med i ”Vinterland”.


Signe indgår en slags samarbejde med Junckers kone Charlotte. Signe og Charlottes liv er snart i fare og spørgsmålet er om terrorsagen overhovedet må blive opklaret. Der er nok nogle ledende personligheder, både i politiet og i forsvaret, der helst så at sagen gik i glemmebogen.


Men både Signe, Charlotte samt deres informanter er omtrent lige stædige og er ikke interesseret i at opgive sagen. Juncker involveres efterhånden i Signes sag samtidig med at han har sin egen efterforskning kørende om ”Sit eget” mord i Sandsted. Samtidig med alt dette viser det sig, at Charlotte og Junckers datter Karoline er blevet gravid og de må begge være der for Karoline,


mere end nogensinde. ”Satans sommer” er fantastisk godt skrevet og lige ud af landevejen. Historien er nem at følge selvom man ikke kender meget til forhistorien fra ”Vinterland”. Der er ingen tvivl om at vi har at gøre med 2 forfattere der har fingrene dybt begravet i både det journalistiske og den kriminelle efterforskning i den virkelige verden.


Faber & Pedersen kan roligt fortsatte deres gode samarbejde om endnu flere krimier. Gerne med Juncker, Charlotte, Signe og Nabiha i hovedrollerne. ”Satans sommer” har et fantastisk flot og de 2 drabssager i historien flettes genialt ind i hinanden. ”Satans sommer” har alt det en god krimi skal have.


Spænding, et fantastisk plot og nogle skønne hovedpersoner. Mine varmeste anbefalinger til det nye makkerpar i dansk krimilitteratur og ”Satans sommer” fordi bogen lige præcis beskriver en satans sommer i Sandsted og København.


Vurdering: 5/6 Roser



Beøg Forlaget her:


Bogen kan købes her:


5/6 Roser

17 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page