Søg
  • krimiormen

"SANDE TIGRE"

Jackson Lamb #3 spændingsserie skrevet af Mick Herron


"Sande tigre" skrevet af Mick Herron

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Mick Herron

Originalt sprog: Engelsk

Original titel: Real tigers

Oversætter: Allan Hilton Andersen

Forlag: Forlaget Olga

Udgivelse: 25. marts 2021

Sider: 370

Genre: Spændingsserie

Serie: Jackson Lamb #3

ISBN: 978-87-93805-32-3

Anmeldt: 29. april 2021

Jeg fik bogen tilsendt som en fil fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Catherine Standish har arbejdet længe nok i efterretningstjenesten til at forstå forræderi og dobbeltspil. Men hvad hun ikke forstår er, hvorfor nogen har udset sig hende som mål for en kidnapning, en tidligere alkoholiker, som sammen med andre udstødte skubber rundt med papirbunker i Slough House, Jackson Lambs kongerige for eksilerede spioner.

For den eller dem, der holder hende som gidsel, kan det ikke være noget personligt. Det må handle om Slough House. Sandsynligvis om Jackson Lamb. Og meget kan man sige om Jackson Lamb, men han vil aldrig lade en spion i stikken.

Sande tigre er tredje bind på dansk i den anmelderroste serie om Jackson Lamb og hans hold af udrangerede spioner.


Mick herron (Forlaget Olga)

Spændingsserien om Jackson Lamb og hans Slagteheste er mit 1. bekendtskab med serien. Det er dog 3. bind på Dansk i serien. Jeg modtog bogen som en fil, men valgte at læse den på Bookmate. Serien består af følgende bind:

1. Slagteheste

2. Døde løver

3. Sande tigre.

”Sande tigre” starter lige på og hårdt med 2 mænd, der kravler op på taget af en bygning. De er begge klædt ud som hhv. Spiderman og Batman. Den ene mand, Paul Lowell, klædt ud som Spiderman, har en lærredsrulle med. Lærredsrullen rammer jorden før Paul.

I en mørk gård ved en skummel bygning møder Catherine Standish en gammel bekendt Sean Donovan. Catherine tror ikke rigtigt på tilfældige møder, derfor afviser hun Sean. Catherine er ansat i efterretningstjenesten og kan ikke ses med Sean.

Catherine fornemmer, at hun bliver forfulgt da hun slipper væk fra Sean. Catherine er tidligere alkoholiker og ved ikke helt om hendes fornemmelse er et levn fra dengang. Men pludselig bliver hun grebet bagfra og slæbt ind i en varevogn.

Roderick Ho er forelsket i Louisa Guy, men Ho kan ikke rigtigt trænge igennem til Louisa. Ho tager på bar med Marcus Longridge og Shirley Dander i håb om, at få lidt tips til hvordan han kommer tættere på Louisa. Alle disse personer er en del af Jackson Lambs Team i Slough House, også kaldet slagtehestene.

Slough House er det sted, hvor man placerer folk der er i Bad Standing i Efterretningstjenesten. Det er bestemt ikke et sted, hvor man ønsker sig hen som agent. Ingen forstår hvor Catherine bliver af. Det ligner hende ikke at blive væk fra kontoret.

Et andet sted i byen sidder Indenrigsminister Peter Judd på sit kontor og brygger et politisk rænkespil sammen. Judd ønsker inderligt at lukke Slough House ned. Derfor har han engageret en flok såkaldte ”Tigre” til at udfordre sikkerheden i Slough House.

Medarbejderne i Slough House dumper med et brag, så nu er vejen banet for Judds fremtidige planer. Men hvad Judd ikke har forudset, det er, at Slagtehestene ikke er så nemme at bide skeer med. Jackson Lams Team har hver især deres personlige djævle at slås med og har ikke tænkt sig at give op.

Det er ludomani, alkoholisme, stoffer eller bare generelt et elendigt liv. Faktisk er Slough House tæt på at være det eneste Lambs folk har som fast holdepunkt i tilværelsen. De bytter i virkeligheden gerne deres liv ud, for at kunne beholde deres usle jobs og beskytte deres kollegaer.

Der skal mere end et par sande tigre til at få bugt med slagtehestene. ”Sande tigre” er Spænding i høj fart og med smæk for skillingen. Man overraskes gang på gang over plottet og handlingen i ”Sande tigre”. Jeg vil bestemt anbefale, at man læser hele serien om Jackson Lamb og hans Team.

Til at starte med forvirrede det mig lidt, at kapitlerne var forholdsvis lange. Det betød at der ikke var en egentlig overgang imellem de forskellige scener. Men alt i alt var jeg rigtig godt underholdt. Indtil nu er der udkommet 5 bind på originalsproget og jeg ser bestemt frem til at de sidste bind udkommer på Dansk.

Jackson Lamb og hans team, får mine varmeste anbefalinger med på vejen.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan findes på Bookmate:

Bookmate

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

Olga


4/6 Roser

4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"ØEN"