top of page
Søg
  • krimiormen

"RELOAD"

Thriller skrevet af Søren Kiil


"Reload" skrevet af Søren Kiil

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Søren Kiil

Forlag: Brændpunkt

Udgivelse: 25. oktober 2022

Sider: 364

Format: Paperback

Genre: Thriller

ISBN: 9788794229876

Anmeldt: 19. december 2022.

Om Bogen:

Ville du slette dine følelser for at undgå din skyld?

Skolelærer Steve Morris er på tiende år plaget af ødelæggende følelser efter en dødsulykke på Long Island i USA. Han drømmer om et andet liv, hvor han kan være en mere tilstedeværende og forstående far og ægtemand.

Ved et tilfælde bliver Steve bekendt med ny RELOAD-teknologi, der genetablerer Alzheimerpatienters tabte erindringer. Han lader sig behandle med en hemmeligholdt variant af RELOAD og oplever et stærkt forandret følelsesliv.

En række hændelser før og efter Steves behandling tyder imidlertid på, at RELOAD anvendes til andet end demensramte, og en tidlig morgen forsvinder en elev fra skolen, hvor han arbejder. Med hjælp fra journalisten Jessica Bonner kommer Steve på sporet af, hvad der foregår på Long Island, men beviser mangler, og snart er Steve i fare for at miste sit job, sin lille familie og i sidste ende sin forstand og sit liv.

Søren Kiil debuterer som romanforfatter med thrilleren RELOAD. Han er uddannet kemiingeniør, bor i Øverød nord for København, og har i mere end 20 år forsket og undervist inden for det tekniske og naturvidenskabelige område.

Senest har han udgivet tre fagbøger om teknisk kemi og produktdesign ved amerikanske Wiley og Polyteknisk Forlag. I 2006 og 2014 modtog han henholdsvis Statoil Prisen og Elastyrenprisen for sin forskning.



Anmeldelse:

Skolelærer Steve Morris er hovedpersonen i denne thriller i et helt særligt format. Steve er gift og far til et barn, men han plages voldsomt af mareridt og flashbacks til 10 år tidligere. Steve drømmer om, at være en mere forstående ægtemand og en meget mere nærværende far for sin søn. Ved et tilfælde falder Steve over ”Reload”-teknologien. Et firma har opfundet en teknologi der genetablerer Alzheimerpatienters tabte hukommelse. Måske kan teknologien også få Steve til at glemme det voldsomme dødsfald som han var vidne til 10 år tidligere. Firmaet har nemlig også en hemmeligholdt variant af Reload, der kan få forsøgspersonerne til at glemme tidligere oplevelser. Dette nye forsøg frister Steve mere end han regnede med. Måske kan dette nye forsøg få ham til at glemme den grimme oplevelse, som han havde 10 år tidligere. Steve takker ja til at deltage som forsøgsperson i firmaets nye forsøg. Det går dog snart op for Steve, at firmaet bruger forsøgene til andet end at glemme fortidens oplevelser for forsøgspersonerne. En tidlig morgen forsvinder én af Steves elever og nu bliver det vigtigt for Steve at finde sin forsvundne elev. Med hjælp fra Journalisten Jessica Bonner prøver Steve at finde den forsvundne elev. Meget snart er Steve i fare for at miste sit job, sin familie og sit liv. ”Reload” har en skræmmende baggrund og evner at fastholde læseren i yderste spænding, hele vejen igennem bogen. Det er grim, skræmmende og uhyggelig læsning i højeste topklasse. ”Reload” er litteratur i et helt særligt segment, der evner at fastholde læseren i yderste spænding hele vejen igennem bogen. Søren Kiil har med ”Reload” sammenstykket en Thriller i en helt særlig stil med spænding, drama og uhygge i en helt særlig grad. ”Reload” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en Thriller i en helt særlig klasse. På intet tidspunkt i løbet af ”Reload” står handlingen stille. Jeg ser bestemt frem til meget mere litteratur i spændingsklassen fra Søren Kiils hånd.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.



46 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page