top of page
Søg
  • krimiormen

"PÅ DATE MED EN MORDER"

Spændingsroman skrevet af Anna Ekberg


"På date med en morder" skrevet af Anna Ekberg

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Anna Ekberg


Forlag: Politikens forlag


Udgivelse: 20. august 2020


Sider: 352


Format: Hæftet


Genre: Spændingsroman


ISBN: 9788740039160


Anmeldt: 21. august 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


Ibens lillesøster er forsvundet. Det har hun været i snart et år, og i det år er Iben trukket længere og længere ind i sig selv. En mørk og lammende sorg har ædt hende op indefra og ødelagt hendes ellers lykkelige tilværelse. Politiet er overbevist om, at søsteren er blevet slået ihjel, og meget tyder på, at hun har mødt sin morder på en datingtjeneste.


Men de er på bar bund, og på trods af en omfattende efterforskning har sporene ikke ført til noget gennembrud. På årsdagen for sin søsters forsvinden beslutter Iben selv at tage aff ære. Enten gør hun det, eller også går hun til grunde.


Velvidende at hun sætter sit liv over styr, velvidende at hun risikerer at miste både sig selv, sit ægteskab og måske endda sit liv, kaster hun sig ind i jagten på sin søsters morder. På date med en morder er en fængslende og forførende spændingsroman om kærlighed og seksualitet, og om den længsel og de hemmeligheder, der kan gemme sig bag folks pæne facader.


Anmeldelse:


”På date med en morder” er skrevet af pseudonymet Anna Ekberg. Anna Ekberg er ikke helt så feminin, som “hendes” navn lyder. Bag navnet gemmer sig de garvede forfattere, Anders Rønnow Klarlund (1971) og Jacob Weinreich (1972).

Forfatterne udtaler at Anna Ekberg er deres feminine side. I ”På date med en morder” er hovedpersonen, den Århusianske journalist 37-årige Iben. Iben er gift med hjernekirurgen Konrad. Iben har altid gerne villet have børn, men det er ikke rigtig lykkedes for parret endnu.


Der hvor vi kommer ind i historien er det 1 års tid siden at Ibens søster Cecilie forsvandt. Cecilie havde været skilt i et par år fra eksmanden Henrik. Sammen havde de 2 børn Carla og Mille. Iben render jævnligt politiet på dørene for at få at vide hvor langt de er med efterforskningen af Cecilies forsvinden.


Ingenting sker og man beslutter sig for at konstatere at Cecilie må formodes at være død. Den eneste der åbenbart ikke helt har givet op, er Iben. Hun lover niecen Carla, at hun nok skal finde hendes mor. I Ibens søgen efter Cecilie og hendes formodede morder må Iben nu søge ind i Cecilies hemmelige liv.


Der åbner sig en helt ny og meget ukendt verden for Iben. Cecilie brugte nemlig det meste af sin fritid på diverse dating-sites og mødtes med fremmede mennesker i sin søgen efter at få opfyldt sine inderste behov. Datingverdenen er helt nyt og ukendt land for Iben og hun vælger at flytte fra Konrad, imens hendes undersøgelserne står på.


Udover at det er en helt ny verden for Iben, så er hun også godt klar over at hun kan svæve i yderste livsfare. Hun prøver trods alt på at fange den person, der er skyld i at Cecilie er forsvundet. Undervejs er det tydeligt at Iben er ved at miste sig selv og må overskride nogle grænser, som hun slet ikke har det godt med.


Men Iben møder også nogle oplevelser som åbner hendes øjne for en helt ny og spændende verden, der udfordrer hendes egen seksualitet. ”På date med en morder” er smækfyldt med spænding fra første side. Den har dog også nogle lange passager hvor læseren befinder sig inde i Ibens hoved.


Det syntes jeg godt kunne være lidt for langtrukkent ind imellem. Samtidig får man næsten en fornemmelse af, at Iben nærmest er på grænsen til vanvid. Ibens reaktionsmønstre er på visse steder temmelig ulogiske. Hele dating-verdenen i ”På date med en morder” vil jeg nærmest betegne som sex-dating og læseren skal ikke være sart overfor nogle meget ligefremme beskrivelser af Ibens oplevelser med dates og på sexklubber.


I ”På date med en morder” bliver læseren også præsenteret for kommerciel DNA-test på en ny og anderledes måde. ”På date med en morder” er bestemt en fantastisk velskrevet og nytænkende spændingsroman. Forfatternes research er, som altid, gennemarbejdet og yderst grundig, med en smule kunstnerisk frihed indlagt.

”På date med en morder” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen hvis du er til en sprudlende og anderledes spændingsroman.


Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen


Bogen kan købes her:


Besøg forlaget her:



4/6 Roser

8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page