top of page
Søg
  • krimiormen

"PIGEN I KÆLDEREN"

Krimithriller skrevet af Rikke Strand


"Pigen i kælderen" skrevet af Rikke Strand

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Rikke Strand



Udgivelse: 1. september 2020


Sider: 226


Format: Hæftet


Genre: Krimithriller


ISBN: 9788793927636


Anmeldt: 1. september 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


To mænd forsvinder sporløst, og politiet er på bar bund. Kriminalassistent Cecilie Møller sættes på sagen sammen med sin 20 år ældre makker, Benny Holm. Cecilie Møller gennemlever personlige nedture, mens hun kæmper for at opklare mysteriet om de forsvundne personer og en række uhyggelige overgreb.


En fangeflugt fra et åbent fængsel leder hende på sporet af gådens løsning i den lille by Ejstrup nær Kolding.


Om forfatteren


Rikke Strand (f. 1973) er uddannet salgsassistent. Pigen i kælderen er hendes debutroman. Bogen tegner et billede af svigt og ensomhed, hvor børn går i stykker, når kærlighed og omsorg erstattes med overgreb. Bogen stiller spørgsmålet om hævn er løsningen til et bedre liv?


Andre udgaver:

E-bog, ePub


Anmeldelse:


”Pigen i kælderen” er en krimithriller skrevet af en debutant. Det mærker man dog på ingen måde. Historien starter lige på og hårdt. 2 mænd forsvinder med få dages mellemrum. De 2 mænd er ikke af denne verdens bedste børn. De har begge flere voldsdomme bag sig.


Efterforsker Cecilie Møller også kaldet Sille bliver sat på sagen sammen med sin makker, den 20 år ældre Benny Holm. De står fuldstændig på bar bund. Undervejs i historien kommer Sille i en dyb personlig krise, men heldigvis har hun sin bedste ven kokken Jesper til at støtte sig.


Sille er en fri fugl der egentlig nyder sit liv uden en fast kæreste. Hendes makker Benny og hans kone Minna, betyder rigtig meget for Sille. Som efterforskningen skrider frem, fører sporene til en gård i Ejstrup ved Kolding. Gården har stået tom i mange år og de ting der er sket på gården tidligere, tåler ikke ret gerne dagens lys.


Midt under efterforskningen er der en fange der flygter fra fængslet, men Sille kan ikke umiddelbart se hvordan det skulle have forbindelse til de 2 forsvundne mænd. Det bliver dog snart klart at det i virkeligheden er en brik til at opklare de 2 mænds forsvinden.


”Pigen i kælderen” indeholder svigt og ensomhed, hvor børn går i stykker, når kærlighed og omsorg bliver glemt og overgreb bliver sat i stedet for. ”Pigen i kælderen” er virkelig velskrevet og overskuelig. Samtidig er den også realistisk og ondskabsfuld.


Det er imponerende at man på forholdsvis få sider, kan få så mange følelser ind i historien. Er du til en grum og modbydelig historie hvor hovedtemaet er hævn, grufuld hævn. Så er ”Pigen i kælderen” en fuldstændig formidabel debut.


Bogen stiller spørgsmålet om hævn er løsningen på et bedre liv og ro i sjælen. Det er Rikke Strands debut og jeg er vild med den. Hvis man vil læse en krimithriller som ikke tager lang tid at komme igennem og alligevel formår at give den styggeste gåsehud både udenpå og indeni.


”Pigen i kælderen” veksler imellem at følge gerningsmand, efterforskningen og baggrunden for gerningsmandens vilde ønske om hævn. Så tænker man at det er lidt kedeligt at følge gerningsmanden, men det er det på ingen måde. Det er en lidt anderledes måde at anskue en krimithriller på som ovenikøbet er genialt skruet sammen.


Men sart det skal læseren ikke være. Det er nogle rigtig grumme ting man får beskrevet i ”Pigen i kælderen”. Jeg håber virkelig at forfatteren har flere historier i støbeskeen og vil virkelig se frem til at læse meget mere af Rikke Strand.


”Pigen i kælderen” får mine varmeste anbefalinger med på vejen hvis du vel at mærke har lidt is i maven.


Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen


Bogen kan købes her:


Besøg forlaget her:


5/6 Roser


574 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page