top of page
Søg
  • krimiormen

"OPRYDDEREN"

Krimi skrevet af Erik Frandsen


"Oprydderen" skrevet af Erik Frandsen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Erik Frandsen

Forlag: mellemgaard

Udgivelse: 21. januar 2022

Sider: 207

Format: paperback

Genre: Krimi

Anmeldt: 22. februar 2022

ISBN: 9788775752447

Bogen er et anmeldereksemplar, som jeg har modtaget fra forlaget. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Politikommissær Jakob Bojsen og hans krimiteam har gennem tiden været udfordret i efterforskningen af mange mord. I denne krimi må de sande, at selv den værste opgave, som de har efterforsket, ikke rækker. Det ene mord efter det andet i Aarhus og omegn giver Jakob Bojsen og krimiteamet svære betingelser.

De kan i lang tid ikke finde et motiv eller en sammenhæng mellem mordene. Hvad handler det egentlig om? Er en seriemorder på spil? Stille og roligt arbejdes der frem mod den endelige løsning på de mange mord. Som sædvanlig møder vi retsmediciner Bak, som har mere end nok at gøre.

Ligeledes den lille tekniker PP, som styrer teknikerne på gerningsstederne og hjemme på gården. Som altid rummer handlingen en god portion lun humor og ikke mindst mange spændende personer.

Uddrag af bogen

Hun lå hulkende tilbage i sengen. Møgsvin. Han så ellers pæn og nydelig ud i sit jakkesæt, men det fik hurtigt ende. Straks han kom ind i soveværelset, fik hun en lussing. Sådan fortsatte det igen og igen. Der var ikke den ting, som han ikke gjorde ved hende.

Til slut smed han lidt penge på natbordet og gik ud. De to unge mænd på 23 år havde set det gang på gang. Mænd, der besøgte deres mor og gik igen, mens deres mor græd. Stille sad de ved bordet i stuen som så mange andre gange i den lille lejlighed.

Hun havde ringet til dem på den anden side af midnat og havde bedt dem komme. Hun havde det ikke så godt. Naturligvis kom de og blev der hele natten.

Om forfatteren

Erik Frandsen er født i Aarhus i 1954, men har boet i Høver i 34 år. Han har arbejdet 35 år i den finansielle sektor, primært inden for investeringsrådgivning. I 2011 forlod han arbejdsmarkedet for blandt andet at udleve forfatterdrømmen.

Han har tidligere udgivet krimierne Fritstillet, Pas på børnene, Dødens motiv, Den indre kamp og senest Fuglekongen og andre kriminoveller samt Fatale sekunder.


ANMELDELSE:



Jakob Bojsen & hans kæreste, elskede og kollega Aygül arbejder ved Østjyllands politi. Aygül er vokset op i Gellerupparken som datter af Tyrkiske forældre. Hendes familie er velintegreret og ikke specielt troende. Retsmedicineren, den 64-årige veltrænede Bak bliver kaldt ud til en kvinde der sidder op ad døren til sin opgang.

Kvinden er formentlig død af en overdosis. Afdøde viser sig at være 43-årige Bettina Hansen. Selv om Bettina er kendt som prostitueret og narkoman, så er der noget mistænkeligt ved dødsfaldet. Særligt da de opdager, at Bettina har adskillige skader efter slag på kroppen.

Det var præcis de skader, der fik akutlægen Lars Jensen til at tilkalde politiet til dødsfaldet. Kvinden har 2 pårørende. Tvillingeparret Niklas og Kasper. Bettina har været alenemor med de 2, nu voksne drenge. Drengene har de sidste 2 år boet sammen i en lejlighed.

Bettinas bror og svigerinde Klaus og Birthe Hansen er også til stede. 24-årige Brian står i nærheden af findestedet og holder spændt øje med begivenhederne. Brian er nervøs, da det er ham der har solgt stofferne til Bettina.

Til gengæld så han Bettinas sidste kunde og det giver muligvis Brian en mulighed for at tjene lidt ekstra penge på sin viden. Han så kunden i en sort Mercedes og ved at det var advokaten Troels Birkhede. I periferien møder læseren journalisten Jørgen Larsen der af uransagelige årsagen altid formår at dukke op,


næsten samtidig med politiet.

Under alt dette overvejer Politiinspektør Jespersen om det er på tide, at gå på pension. Bettinas bror Klaus besøger tvillingerne, der dog ikke er hjemme. Klaus ser Bettinas notesbog som drengene har taget med hjem. Bettina har lavet et udførligt regnskab over de mænd, der har besøgt hende.

Klaus vælger at tage billeder af alle hendes notater. Troels Birkhede får halsen skåret over, da han parkerer sin bil en morgen, hvor han møder ind på sit kontor. Hans partner Jan Billeskov venter forgæves på Troels.

Morten Madsen besøger sin mor Elna Madsen på hospitalet. Denne gang er hans far Egon gået for vidt. Igennem årene har Morten været vidne til hvordan faderen har tævet hans mor gentagne gange. Denne gang får det fatale konsekvenser for Mortens far efterfølgende.

Jan Billeskov tale med Jakob og Aygül om sin partners forsvinden. Efterhånden så vrimler det med døde overalt. Men hvem er oprydderen? ”Oprydderen” formår at flette ufatteligt mange sager ind på forholdsvis få sider.

Bogen er på omkring 200 sider og alligevel så har forfatteren en evne til at flette en hel del krimi ind i siderne sammen med karakteristiske drabsefterforskere. Man lærer de fleste af efterforskerne at kende på nærmeste hold.

Jeg er dybt imponeret over Erik Frandsens evne til at få så meget historie, drama og karakteristik ind på så få sider. ”Oprydderen” få


r bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en krimi, der evner at sprede så meget spænding, drama og humor i en bog, der kan læses på et par spændende aftener.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen findes som e-bog her:


10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page