top of page
Søg
  • krimiormen

"NETSPINDEREN"

Opdateret: 8. mar. 2023

Krimi skrevet af Lars Kepler


"Netspinderen" skrevet af Lars Kepler

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Lars Kepler

Oversat af: Andrea Fehlauer

Originalt sprog: Svensk

Original titel: Spindeln

Forlag: Gyldendal

Udgivelse: 21. oktober 2022

Sider: 576

Format: Hardback

Genre: Krimiserie

Serie: Joona Linna #9

ISBN: 9788702284577


Anmeldt: 7. marts 2023


Om bogen:

Netspinderen er 9. bind i Lars Keplers populære krimiserie om kriminalkommissær Joona Linna.


For tre år siden modtog Saga Bauer et postkort med en truende tekst om en pistol med ni hvide kugler – hvoraf den ene venter på Joona Linna. Den sagde, at hun var den eneste, der kunne redde ham. Hun viste kortet til Joona, men tiden gik, og truslen forsvandt som en meningsløs provokation. Indtil nu.


En sæk med et næsten fuldstændigt nedbrudt lig findes bundet til et træ i Kapellskär. Et mælkehvidt patronhylster er fundet på mordstedet. Gennem komplicerede gåder begynder en dyrisk gerningsmand at give politiet muligheden for at stoppe rækken af mord.


Joona Linna og Saga Bauer kæmper side om side for at løse gåden og redde de udpegede ofre, før det er for sent. Den voldsomme jagt bliver stadig mere desperat. Måske er denne seriemorder ustoppelig, måske er de allerede fanget i nettet.


Lars Kepler er et pseudonym for Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril. De har solgt over 15 millioner eksemplarer i mere end 60 lande, og deres forrige bog Spejlmanden blev i 2020 årets mest solgte bog i Sverige.


Anmeldelse:


”Netspinderen” er 9. bind i Lars Keplers serie om Kriminalkommisær Joona Linna og faktisk mit 1. bekendtskab med forfatteren. Lars Kepler er et pseudonym for det svenske forfatter-ægtepar Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril, der på kort tid har markeret sig som en af Skandinaviens stærkeste krimiforfattere.


Under navnet Lars Kepler har parret udgivet den succesfulde og anmelderroste krimiserie om kriminalkommisær Joona Linna. Lars Keplers bøger har opnået enorm popularitet og er udgivet på flere end 40 sprog. Tidligere er udkommet:

1. Hypnotisøren.

2. Paganinikontrakten.

3. Ildvidnet.

4. Sandmanden.

5. Stalker.

6. Kaninjægeren.

7. Lazarus.

8. Spejlmanden samt dette

9. bind Netspinderen.


På trods af, at jeg ikke tidligere har stiftet bekendtskab med Lars Kepler, som egentlig er et synonym for de 2 forfattere Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril, så kunne jeg sagtens følge med i handlingen som sådan og karaktererne i bogen. Som altid så tænker jeg dog, at det vil være en fordel at læse serien fra en ende af.


Særligt med tanke på, at der bliver afsløret detaljer om de 2 bind ”Lazarus” og ”Sandmanden” i dette bind. Joonas chef Margot Silverman bliver bortført og nu bliver Joona sat på opgaven at finde sin chef inden der sker noget mere alvorligt med hende.


”Netspinderen” indeholder en blodig, spændingsfuld og uhyggelig historie, der formåede at fastholde mig i yderste spænding hele vejen igennem bogen. Jeg er dybt imponeret over parret Lars Keplers skrivestil og evne til at fastholde læseren i yderste spænding fra første til sidste side.


Som læser bliver man præsenteret for en seriemorder, der ikke længere eksisterer og alligevel fortsætter mordene som om han stadig er der. En fantastik bog .. spændende fra start til slut. Et mesterværk fra forfatterparret med pseudonymet Lars Kepler.


Den er fuldstændig umulig at lægge fra sig. Kan varmt anbefales..! ”Netspinderen” er Spændende og svær at lægge fra sig. Kort sagt en krimi i en helt særlig klasse.


Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.


5/6 Roser

65 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page