top of page
Søg
  • krimiormen

"NATTEVANDRER"

Thriller skrevet af Louise Nielsen


"Nattevandrer" skrevet af Louise Nielsen

Forfatter: Louise Nielsen

Forlag: Forfatterskabet

Udgivelse: 3. juni 2021

Sider: 524

Format: Paperback

Genre: Thriller

ISBN: 9788794159012

Anmeldt: 30. september 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

I 1981 indtræffer en tragedie i Sønderborg, mens Holmes-familiens tvillingedrenge leger ude i baghaven. Det efterlader dybe spor og kløfter i familien. 34 år senere tvinges journalist Andrea Holmes hjem til Danmark efter sin fars selvmord.

Hun har boet mange år i USA uden megen kontakt til familien på Als, men nu vender hun hjem til fortidens skygger. Kriminalassistent Matti Villum fra Sønderborg Politi sættes på den rutinemæssige efterforskning af selvmordet, men snart flyttes fokus, da et maltrakteret lig bliver fundet i en skov.

Sagen trækker spor til en gammel tragedie på øen, og dystre hemmeligheder dukker op til overfladen. Samtidig er Villum udfordret af samarbejdet med sin nye makker, den egenrådige og ambitiøse Nora Kaufman, der har et blakket ry.

Nattevandrer er første del i krimiserien Nattens Gerninger.

Om forfatteren

Louise Nielsen (f. 1974) er født og opvokset i Skive, og drømmen om at blive forfatter startede allerede, da alfabetet var blevet indkodet. Hun er stor fan af hårdkogte krimier, hårrejsende gyserfilm og en god gang uhygge.

Nattevandrer er hendes debut og den første bog i en planlagt krimiserie på fire bøger, som primært udspiller sig i og omkring Sønderborg.

Andre udgaver:

E-bog, ePub

Anmeldelse:

”Nattevandrer” er en krimithriller hvor handlingen foregår i Sønderborg og omegn. ”Nattevandrer” er første del af en planlagt serie på 4 bind. Bogen er Louise Nielsens debut og sikken en debut. Hovedkaraktererne er de 2 makkere betjentene Nora Kaufman og Matti Villum fra Sønderborg politi.

Nora er egenrådig og en noget usædvanlig makker med et noget blakket ry. Men Villum og Nora har et usædvanligt godt makkerskab og Villum respekterer Noras noget anderledes arbejdsmetoder. Matti og Nora sættes på efterforskningen af Alex Holmes selvmord.

Dagen før mandens selvmord var 34-års-dagen for en familietragedie der mærkede Holmes familie for altid. Familiens 2 små tvillingedrenge blev udsat for en forbrydelse og den ene af drengene blev aldrig fundet. Umiddelbart ser det ud til at være et helt almindeligt selvmord men da et maltrakteret lig bliver fundet i en skov, tager det fokus lidt væk fra selvmordet.

Familien Holmes søn Jakob er daglig leder af den restaurant som familien ejer. Datteren Andrea er journalist og har boet i USA i mange år, men tvinges nu til at rejse hjem til faderens begravelse. Andrea Holmes har ikke haft meget kontakt med familien i de år der er gået.

Men nu er hun nærmest tvunget til at involvere sig i broderen og moderens liv. Efterhånden som man kommer igennem bogen kommer der gamle dystre hemmeligheder op til overfladen. Hemmeligheder som er noget af det værste Nora og Villum endnu har set.

Matti og Noras efterforskning åbner for skrækkelige hemmeligheder der griber ind i deres eget liv. Snart er de på jagt efter en seriemorder. ”Nattevandrer” består af mere end 500 sider smækfyldt med spænding, overraskelser og grufulde forbrydelser.

Ikke én eneste side for meget. ”Nattevandrer” er vanvittigt velskrevet og virkelig en page-turner. WOW siger jeg bare. ”Nattevandrer” er smækfyldt med drabelige scener og læseren overraskes gang på gang over de usædvanlige vendinger af plottet hele vejen igennem bogen.

Der er ganske vist et par manglende ord og underlige vendinger, men det tilskriver jeg redigeringen af manuskriptet. Karaktererne i ”Nattevandrer” er virkelig velbeskrevet og meget levende. Karaktererne er varierede og meget forskellige.

Alt i alt er ”Nattevandrer” en fantastisk thriller, der lover godt for de næste 3 bind af den planlagte serie. ”Nattevandrer” er barsk og ikke for sarte sjæle. Men har du ikke noget imod drabelige hændelser så vil du helt sikkert her møde en thriller af de bedste.

”Nattevandrer” har flere lag og der er mange bolde i luften – men Louise Nielsen har styr på sine personer og med få virkemidler får vi et grundigt indblik i de mange personers psyke og adfærd. Det er knageme mig godt gået. Personligt ser jeg meget frem til næste bind i serien.

Nattens Gerninger lover rigtig godt for 2. bind i serien. Det er en fantastisk velskrevet og barsk bog, som holder læseren fanget til sidste side. Læs den! Jeg skal i hvert fald læse næste bind i serien.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Bogen findes på Bookmate:

Bookmate

Du kan besøge forlaget her:

Forfatterskabet.dk


5/6 Roser

94 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page