top of page
Søg
  • krimiormen

"NATSYGEPLEJERSKEN"

Roman skrevet af Bjarne Hatting


"Natsygeplejersken" skrevet af Bjarne Hatting

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Bjarne Hatting

Forlag: Forlaget mellemgaard

Udgivelse: 19. april 2021

Sider: 324

Genre: Roman

Isbn: 9788772376967

Anmeldt: 26. maj 2021

Jeg fik bogen tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En historie om natsygeplejersken Lisa, der arbejder på et plejehjem i Vejle. Hun bliver ven med en gammel mandlig beboer, der er døende. Han vil ikke på hospice. Da han ikke kan sove om natten, sidder han og Lisa hver nat og taler sammen.

Den sidste nat, inden han dør, fortæller han Lisa om de ugerninger, han har begået under krigen, og som piner ham. Han vil gerne fortælle det til nogen, inden han dør. Han har ingen familie og fortæller Lisa om sin hemmelighed fra krigens sidste dage.

”Du er en sød pige, Lisa, derfor fortæller jeg dig dette. Det skal du ikke være ked af. Min hemmelighed vil gøre dig til en særdeles velhavende kvinde.”

Og deri får han ret. Lisa får nu mulighed for at bevæge sig ind i den modeverden, hun elsker. Uddrag af bogen:

Han ville sige noget, men Lisa slog afværgende ud med hånden. ”Når vi har fundet en sådan pige, og De har underskrevet de lovmæssige adoptionspapirer, så vi kan tage hende med til Danmark med det samme, får De denne banknoterede check på 100.000 US-dollars.”

Lisa lagde checken foran ham. ”De kan bruge pengene, som De ønsker. I Danmark stiller man ingen spørgsmål til adoptionspapirerne.” Han stirrede fascineret på checken. ”Er De klar over, hvad De beder mig om, fru Berg? ”Ja.

De udfylder papirerne, og alle kopier forsvinder ved en fejl. Ingen vil nogensinde opdage det.” Både han og Lisa tændte en cigaret.

Om forfatteren

Bjarne Hatting har i en årrække boet i henholdsvis Frankrig og Tjekkiet. I 2011 flyttede han hjem til Danmark. Han har en række romaner bag sig i forskellige genrer. ”Jeg skriver den historie, der banker på og vil ind i mit hoved,” siger han.


Bjarne hatting (Foto: Forlaget mellemgaard)

”Natsygeplejersken” er i en noget andet genre end, det jeg tidligere har læst af Bjarne Hatting. Jeg har tidligere læst krimien

Med ”Natsygeplejersken ” er Bjarne Hatting altså ude i en lidt anden genre. Hvem drømmer ikke om at arve en rig onkel, så man ikke længere skal tænke 2 gange, før man køber eller gør lige det man har lyst til økonomisk?

Det er sådan jeg ser på ”Natsygeplejersken”. Jeg tænker, at forfatteren har tænkt, hvad ville man gøre, hvis man havde et helt almindeligt liv og pludselig fik adgang til ubegrænsede økonomiske ressourcer? Den tanke er ganske besnærende.

Romanen tager sin begyndelse i Polen i 1945. Vi møder en Kaptajn med et kompagni på 120 mand. De er en del af Dirlewangerbrigaden, SS-stormtropper, en blanding af forbrydere, homoseksuelle og psykopater.

Kompagniet voldtager og plyndrer alt og alle på deres vej. Kaptajnen går først ind i folks beboelser, hvor han forlanger alt, udleverer som kvinderne har af smykker med diamanter. Resten overlader han til sine mænd. Krigen er snart slut og kompagniet vandrer mod Leipzig.

Mange år senere møder vi Sygeplejersken 27-årige Lisa Berg, som er fast nattevagt på plejehjemmet Vejlegården, lidt uden for Vejle. Lisa bruger de stille nattetimer til at læse modeblade og tegne det tøj hun vil sy til sig selv.

På plejehjemmet bor 92-årige Hans Nielsen. Hans sover dårligt om natten og nu er han blevet tilbudt en plads på Hospice, men har takket nej. Han vil blive på Vejlegården, til han dør. Hans og Lisa tilbringer mange timer sammen om natten, hvor de taler sammen.

Hans beder Lisa om at hente noget i hans bankboks. Hans fortæller Lisa sin historie, som hans familie skulle have haft, men Hans ser ikke sin familie længere. Hans var officer i Waffen-SS under krigen. Hans har begravet en del smykker lidt udenfor Leipzig.

Nu vil Hans forære Lisa smykkerne. Hun skal bare tage til Tyskland og grave dem op. Det bliver starten på et helt nyt liv for Lisa Berg, hendes forældre og hendes bror Thomas. Lisa siger sit job op og køber sig ind i en modebutik.

Lisa er nu i stand til at opfylde sine vildeste drømme økonomisk. Snart går turen tilbage til Tyskland i forsøget på at finde én af ejerne af nogle af smykkerne. I sin søgen finder hun samtidig sin egen lykke og fremtid. Lisa gør sit bedste for ikke at miste sig selv i sit nye liv.

”Natsygeplejersken” er skrevet lidt som en kærlighedsroman. Sproget er enkelt og letforståeligt. Handlingen i ”Natsygeplejersken” kører en smule i ring og kunne måske godt koges lidt mere sammen, men grundhistorien er rigtig godt tænkt og er bestemt nogle timer værd i selskab med ”Natsygeplejersken”.

Karaktererne i historien er bestemt interessante og velkonstruerede. Man er bestemt ikke i tvivl om, at forfatteren efterhånden har en del erfaring i skrivningens kunst. Specielt i starten af ”Natsygeplejersken” fornemmer man Bjarne Hattings evne til at skrive i spændingsgenrens navn.

”Natssygeplejersken” får mine anbefalinger med på vejen, hvis du er til en roman i den lettere genre, med en interessant bagtanke.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Bogen findes på Bookmate:

Besøg forlaget her:


4/6 Roser

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page