Søg
  • krimiormen

"MYSTERIET OM JENNY"

Krimi-serie Kongsvig #1 skrevet af Arne Woythal


"Mysteriet om Jenny" skrevet af Arne Woythal

Forfatter: Arne Woythal

Forlag: Byens Forlag

Udgivelse: 6. november 2021

Sider: 336

Format: Paperback

Krimi-serie: Kongsvig-krimi #1

Anmeldt: 12. januar 2022

Jeg modtog bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren på BogForum 2021. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Kriminalassistent Ringgaard fra Københavns Politis Drabsafdeling er udbrændt og i sorg efter sin kones alt for tidlige død. Den 62-årige politimand bliver opfordret til at søge en nyoprettet landbetjentstilling i den sydøstsjællandske havneby Kongsvig.

Her finder han et lille, harmonisk samfund med venlige og hjælpsomme indbyggere, og da Ringgaard tilfældigt møder den smukke alternative behandler Lærke Frost, opdager han, at han for første gang siden hustruens død fatter interesse for en kvinde igen.

Alt er dog ikke idyl, og den nye landbetjent må snart sande, at også små byer kan rumme grumme hemmeligheder. Ringgaard bliver af byens særling opfordret til at kigge nærmere på sagen om Jenny Laursen, der forsvandt sporløst for tyve år siden – og da en ganske ung kvinde pludselig meldes savnet, får han en uhyggelig mistanke: Gemmer den lille, søvnige havneby på noget så sjældent som en dansk seriemorder?

MYSTERIET OM JENNY er første bind i serien om landbetjent Ringgaard og Kongsvig.

Om Forfatteren:

Arne Woythal (f. 1958) er pensioneret politi­mand og forfatter til de fem kriminal­romaner om kriminalassistent Rasmus Berg og Drabsafdelingen. Krimi­serien løb fra 2016 til 2020 og bragte en ny grad af realisme ind i genren.

I sit forfatterskab trækker Arne Woythal på mere end 40 års tjeneste i det danske politi, herunder 25 år som drabsefterforsker, blandt andet i Rejseholdets Drabssektion. Det gør ham i stand til at skildre miljøer, karakterer og i særdeleshed efterforskningsarbejdet med enestående stor troværdighed.

Arne Woythal har været udsendt for Rigs­politiet til blandt andet Kosovo, Irak, Libanon, Sydafrika, Malawi, Rwanda, Kenya, Ghana, Grønland og ikke mindst Afghanistan. I Afghanistan fungerede han som mentor for kriminal­politichefen i Gerehsk, hvorom han har skrevet nonfiktion-­bogen I krig med Politiet, der udkom i 2018.

Læs mere på forfatterens egen hjemmeside:

Arne Woythal


Arne Woythal (Byens Forlag)

”Mysteriet om Jenny” faldt ned i min turban på sidste års BogForum i Bella Centret. Jeg havde aftalt med forfatteren, at jeg selv ville hente bogen på Byens Forlags stand på messen. Sørme om ikke det resulterede i et møde med forfatteren og nogle af hans lidt ældre udgivelser samt ”Mysteriet om Jenny” som er Arne Woythals seneste udgivelse. Jeg har tidligere anmeldt:

"Skrædderen fra Bagdad" 5. bog i serien Rasmus Berg.

Det helt særlige ved forfatterens bøger er, at Arne Woythal selv har en mangeårig baggrund som blandt andet drabsefterforsker. Det er et faktum, der betyder, at du kan være helt sikker på, at de fakta forfatterens bøger indeholder, har rod i den virkelige verden.

Man sidder altså med en krimiforfatter, der faktisk ved hvordan mordsager og efterforskning fungerer ude i den virkelige verden. Historien i ”Mysteriet om Jenny” føles meget virkelighedstro, selvom forfatteren gør opmærksom på, at den slags sager, faktisk meget sjældent forekommer i Danmark.

Det Danske politis opklaringsprocent er omkring 97%, hvilket er ret så imponerende. Ikke desto mindre, så handler ”Mysteriet om Jenny” om en formodet massemorder, der har rumsteret i en lille by igennem flere årtier.

Det er først da den 62-årige kriminalbetjent Jens Ringgaard, føler sig presset til at ansøge om forflyttelse som landbetjent i den sydøstsjællandske havneby Kongsvig, at der kommer spotlight på de gamle sager. Umiddelbart synes Ringgaard, at Kongsvig er en lille søvnig by, men det skal man nu ikke lade sig narre af.

Imens Ringgaard lærer området og befolkningen at kende, går det op for ham, at den idylliske by, nok indeholder hemmeligheder af den mere grufulde slags. Jenny forsvandt i 1998 og en ældre særling, foreslår den nye landbetjent i Kongsvig, Ringgaard, at finde ud af, hvad der skete med Jenny.

Ringgaard møder ikke ligefrem opbakning til sagen i baglandet. Men Ringgaard er stædig og benytter sin erfaring fra sine næsten 30 år i drabsefterforskning, til at undersøge mysteriet om Jenny. Mysteriet ligger altså 20 år tilbage i tiden og det besværliggør landbetjentens undersøgelser.

Men så forsvinder endnu en ung kvinde. På privatfronten er næsten 2 år siden, at Ringgaards kone Ellen, døde af kræft og nu begynder Ringgaard at føle sig klar til, at lære en ny kvinde at kende. 37 år fik Ringgaard og Ellen sammen og det er rigtig svært for Ringgaard, at se sig selv, sammen med en anden kvinde.

Den smukke alternative behandler Lærke Frost åbner den vanskelige landbetjents øjne, for en ny kvinde i Ringgaards liv. ”Mysteriet om Jenny” er bestemt velkomponeret. Historien er velskrevet, troværdig, har et formidabelt plot og indeholder en passende mængde spænding, for den rutinerede krimilæser.

Historien har en fin sammenhæng og er yderst troværdig. Man er ikke et sekund i tvivl om, at forfatteren har haft fingrene dybt inde i drabsefterforskning i sit tidligere erhverv. ”Mysteriet om Jenny” er helt sikkert tæt på virkelighedens verden.

Arne Woythal har tidligere beskæftiget sig med drabsefterforskning i omkring 25 år og det mærker man tydeligt i ”Mysteriet om Jenny”. Jeg var bestemt godt underholdt undervejs og anbefaler gerne ”Mysteriet om Jenny”. Jeg ser meget frem til, at Arne Woythal udkommer med endnu et bind i denne fascinerende krimiserie.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen findes som e-bog & lydbog hos

Chapter

Du kan besøge forlaget her:

Byens Forlag

Du kan besøge forfatteren her:

Arne Woythal


6/6 Roser

13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle